Szaruś 09.09.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Na stronach niemieckiego stowarzyszenia producentów cegieł cementowo wapiennych mają pełno rysunków odnośnie rozwiązań technicznych różnyc szczegółów konstrukcyjnych. I tak np. tutaj odnośnie okien. Czy jeżeli dobrze widzę, to w 7.6.3.11, 7.6.3.16 i 7.6.3.21 nad oknem, w szczelinie między dwoma warstwami zewnętrznymi ściany jest jakaś folia (papa)? Co to jest? I po co to jest? I jak toto trzeba przepuścić przez warstwę ocieplenia (tak jak na rysunku) to czy tam nie utworzy się mostek termiczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.09.2003 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Są to paroizolacje ze specjalnych taśm samoprzylepnych Illbruck. Zakładane są po zamontowaniu okna - mam takie zdjęcia. Mostków termicznych nie tworzą. Zabezpieczają przed wnikaniem wilgoci do izolacji ściany - taka izolacja musi być. pchelek - kłopoty z zalogowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 12.09.2003 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Ale mi chodziło o tę ukośną, przerywaną kreskę ze 20 cm nad oknem - to już daleko od okna, więc to nie może być ta taśma przylepiana do ramy okna. I to przechodzi ukośnie przez ocieplenie. Jak mam ocieplenie ze styropianu, to mam go ciąć jakoś ukośnie i potem dociskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts