Gość Gosc 09.09.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Witam, Jestem tu nowy. Ale juz mi sie podoba. Zamierzam zaczac budowac. Na razie nasluchalem sie o tym jak to nie dac sie wyrolowac przez wszystkich ktorzy w wiekszy badz mniejszy sposob przyczyniaja sie do powstawania domu.Prawie kazdy kazdy wykonawca idzie na skroty a i kierownika budowy trzeba dobrze dobrac by byl rzetelny i obiektywny i by pracowal dla mnie na prawde.Za nim kogokolwiek wybiore bede rzadal list referencyjnych i kontaktowal sie bede z poprzednimi inwestorami. Bez wywiadu srodowiskowego nigdy nie podejme decyzji o tym kto bedzi budowal i nadzorowal. Mimo tego wszystkiego budowa to inwestycja realizowana w oparciu o umowy. Mowie o takich rzeczywistych, nie ustnych miedzy szwagrem i mna. Macie moze jakies szablony, wzory umow na wykonastwo i inne umowy jakie zawiera sie np. z kierownikiem budowy. Wiadomo, diabel tkwi w szczegolach (ktore moga sie roznic). Jednak iwerze, ze kazda umowa zawierac powinna pewne informacje wspolne dla wszystkich umow oraz byc napisana w sposob taki by inwestor wiedzial ze jego prawa (i obowiazki) sa zabezpieczone. Dziekuje z gory za porade i kto wie moze jakies gotowe przyklady. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/10027-wzorcowa-umowa-na-wykonastwo-i-nadzor/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 09.09.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Mariusz - zaglądnić do działu Dokumenty własne i tam wybierz "Umowa Karoliny" myśle że w tym dziale znajdziesz dużo ciekawych wzorów dla siebie. Jeśli się zdecydujesz zalogować, to wówczas prześlij mi na Prywatną Wiadomość twój adres e-mail, a ja wówczas prześlę Ci moją umowę z wykonawcą. Nie udostępniłam jej na forum bo jest za długa, ale być może ten problem wkrótce się rozwiąże.Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/10027-wzorcowa-umowa-na-wykonastwo-i-nadzor/#findComment-151419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts