bimbelt 17.04.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Jak to zrobic, by sie trzymalo? Lampy ciezkie raczej nie beda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.04.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 co robiłeś jak należało myśleć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 17.04.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 co robiłeś jak należało myśleć??? Pewnie siedzial przed komputerem i pisal bezsensowne odpowiedzi na forum.muratordom.pl PS jakby ktos byl zainteresowany to lekka lampe, np obudowe do swietlowki albo plafon mozna przykrecic do elewacji na plastikowe kolki do styropianu (takie z duzym gwintem), ewentualnie na podobne kolki do plyt gipsowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 17.04.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 przecież jak ktoś buduje dom to nie musi się na wszystkim znać ktoś prosi o poradę to przecież wystarczy napisać jak to zrobić i tyle, ma się satysfakcję że się komuś pomogło i jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osek 17.04.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 można też na jakieś konkretnie długie śruby a lampe "zakilnować" pomiedzy dwiema nakrętkami na jednej śrubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 17.04.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 co robiłeś jak należało myśleć??? tego Pana nie rozumiem, może prund kopnął? Najprosciej i bez problemów założysz lampy na wkręty do styropianu, długie tworzywowe wkręty z gwintem w środku, wkręca się kluczem imbusowym. Bardzow ważne jest aby dobrze zaplanować ich położenie, bo jak źle wkręcisz to trudno poprawić, styropian ma uszkodzoną stukturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.04.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 co robiłeś jak należało myśleć??? tego Pana nie rozumiem, może prund kopnął? żeby zrozumieć to trzeba mieć mózg a nie sparciałe jabłka. Kto kładł styropian? Kabla nie wyprowadził? jakiejś deski nie przybił w miejscu na lampę? no to pognać go! A jak kładł sam inwestor, to słusznie się męczy. Niech używa mózgu wcześniej, a nie za późno. PS. Teraz pewnie bedzie chciał położyć druty od odgromówki, aby byly niewidoczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 17.04.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 jakiejś deski nie przybił w miejscu na lampę? Możesz bliżej wyjaśnić wieszanie lampy "na przybitą deskę" ? Przyda mi się niedługo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.04.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 jakiejś deski nie przybił w miejscu na lampę? Możesz bliżej wyjaśnić wieszanie lampy "na przybitą deskę" ? Przyda mi się niedługo... wymyśl se sam. możesz nawet przybić snopowiązałkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 17.04.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 jakiejś deski nie przybił w miejscu na lampę? Możesz bliżej wyjaśnić wieszanie lampy "na przybitą deskę" ? Przyda mi się niedługo... wymyśl se sam. możesz nawet przybić snopowiązałkę. Aha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 17.04.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Przerabiałem temat Też się naczytałem na forum o tych śrubach specjalnych z tworzywa do styropianu, zakupiłem wiec odpowiednią ilość i i i i i i i i i klapa za nic nie chce ten wynalazek trzymać tak więc zakupiłem odpowiednio długie śruby, dybelek przez styropian i teraz trzyma super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 17.04.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Przerabiałem temat Też się naczytałem na forum o tych śrubach specjalnych z tworzywa do styropianu, zakupiłem wiec odpowiednią ilość i i i i i i i i i klapa za nic nie chce ten wynalazek trzymać A u mnie trzyma Może to kwestia rozmiaru? Bałem się, że jak będę wkręcał śrubę do kołka to kołek zacznie się wkręcać głębiej, ale kołnierz kołka oparł się na siatce i lampa wisi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr Eco 17.04.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Są specjalne kołki do steropianu z firmy Fischer. 4 szt. w komplecie coś kolo 13zl za paczke. W Castoramie można je dostac (bynajmniej tam je kupowałem). Wkręca sie te plastiki a następnie wkręt tylko nie jestem pewien jaki rozmiar. 3,5 albo 4. Długość max.3cm. Jest napisane na opakowaniu. Bardzo dobre są te kołki. Ja takich używałem i moge je polecić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 17.04.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 co robiłeś jak należało myśleć??? tego Pana nie rozumiem, może prund kopnął? żeby zrozumieć to trzeba mieć mózg a nie sparciałe jabłka. Kto kładł styropian? Kabla nie wyprowadził? jakiejś deski nie przybił w miejscu na lampę? no to pognać go! A jak kładł sam inwestor, to słusznie się męczy. Niech używa mózgu wcześniej, a nie za późno. PS. Teraz pewnie bedzie chciał położyć druty od odgromówki, aby byly niewidoczne... Stanisław, idź się podłącz do tego odgromu i czekaj na pioruna może Ci mózg pofałduje i zaczniesz pisać jak należy... Ktoś pyta o radę, skąd wiesz czy ten co pyta nie poprawia po jakimś partaczu? Gdyby wiedział to by nie pytał. Dla mnie EOT bo słów dalej szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr Eco 17.04.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Oto one: http://images33.fotosik.pl/221/7072de962881ef07.jpg Szczegółowy opis na stronie producenta http://www.fischerpolska.pl/Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 18.04.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 jakiejś deski nie przybił w miejscu na lampę? Możesz bliżej wyjaśnić wieszanie lampy "na przybitą deskę" ? Przyda mi się niedługo... wymyśl se sam. możesz nawet przybić snopowiązałkę. Masz jakieś napięcie okresowe ? Jak masz być złośliwy i nie miły to nie pisz , może za dużo wpisów masz więc trochę poluzuj. Nie wszyscy sa w stanie wszystko przewidzieć . Jeśli któś potrzebuje rady to się pomaga , albo nie a nie wyzywa . Nie zaponiałeś nigdy o niczym , alebo czegoś nie przewidziałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 18.04.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 1. kołki do styropianu2. kołki szybkiego montażu o odpowiedniej (ok 20 cm) długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 18.04.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Kto kładł styropian? Kabla nie wyprowadził? jakiejś deski nie przybił w miejscu na lampę? Co Ty, forum nie czytasz? Nie wiesz, ze w tym miejscu utworzylby sie mostek termiczny, a sciana gorzej by oddychala? No to ladnie radzisz innym, ladnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.04.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Co Ty, forum nie czytasz? Nie wiesz, ze w tym miejscu utworzylby sie mostek termiczny, a sciana gorzej by oddychala? a co, tabletek na astmę brakuje? Podsypać i już! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 18.04.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 przed tynkowaniem to można "wsadzić" w styro styropianową pacę do tynków (twardy styropian) ale to raczej na wyjce alarmów i lżejsze rzeczy.Lampy wieszałem na 28 cm kołki rozporowe (20 cm styro) Trzyma git!Na fiszery zawiesiłem tablice z nr posesji. Szybko i prosto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts