Moniaq 03.02.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A my w czwartek zamówiliśmy już cały potrzebny materiał. Powoli mają już go zwozić. Dzisiaj byłam zobaczyć jak ławy wyglądają. Normalnie nie chce mi się wierzyć, że już zaczeliśmy budowę Też słyszałam, że od lutego mają iśc ceny materiałów w górę. Już taniej nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tridmax 04.02.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 my kupiliśmy na początku stycznia - zostanie do zakupienia 2/3 cementu, beton,piasek i bloczki do ścianek działowych. reszta na stan surowy jest (bloczki fundamentowe, 1/3 cementu, materiał na ściany, stal). Kosztowało nas to ok 22.000. mam wyliczone, ze SSO z robocizną i niewielką rezerwą (ok 8.000) (wraz z konstrukcja dachu i pokrycie papą) pójdzie nam ok 106 tyś. robocizna u nas to 28 tyś. dom prosty, 134 m2, dach dwyspadowy z jednym daszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 04.02.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 więc mamy dwa zdania jedni że pojdą ceny w doł (w tym i ja) i że ceny pojda w góre. co by nie było mam nadzieje ze pierwsza grupa bedzie miec racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tridmax 04.02.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 najbardziej mi sie podobają oceny w stylu " na pewno nie uda się jej wybudować za xx zł, ale jest szansa jeśli trochę sama zrobi" taaak- to zupełnie jak na wiejskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 04.02.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 witam z wielką przyjemnością chciałabym dołączyć sie do grypy zaczynajacej budowe na wiosne 2009 my budujemy dom parterowy z poddaszem uzytkowym z muratora Przytulny d12a, z bardzo duzymi zmianami, m.in. z powiekszeniem obwodu o 1m, i brakiem budowy scianek działowych na poddaszu ..... budujemy dom w Łodzi, do osob budujacych w jej okolicach napiszcie czy kupowaliscie juz materialy a jesli tak to gdzie ?? a dodam jeszcze, ze nasz projekt wlasnie "sie robi" i mamy nadzieje, ze w kwietniu ruszymy z budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 04.02.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 witam z wielką przyjemnością chciałabym dołączyć sie do grypy zaczynajacej budowe na wiosne 2009 my budujemy dom parterowy z poddaszem uzytkowym z muratora Przytulny d12a, z bardzo duzymi zmianami, m.in. z powiekszeniem obwodu o 1m, i brakiem budowy scianek działowych na poddaszu ..... budujemy dom w Łodzi, do osob budujacych w jej okolicach napiszcie czy kupowaliscie juz materialy a jesli tak to gdzie ?? a dodam jeszcze, ze nasz projekt wlasnie "sie robi" i mamy nadzieje, ze w kwietniu ruszymy z budowa my budujemy 40 km od lodzi w materiały zaopatrujemy sie w Tomaszowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 04.02.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 wielce zdziwiony odebrałem telefon od żony że przyszedł polecony ze starostwa mamy pozwolenie - w ciągu miesiąca tylko jeszcze tylko 14 dni - uprawomocnienie i 21 na zgłoszenie i umawiamy sie na fundamenty )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniagrzes 05.02.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witamy i dołączamy do zaczynających budowę na wiosnę 2009 jesteśmy w trakcie załatwiania pozwolenia na budowę. Chcemy ruszyć w maju.Pozdrawiamy i zapraszamy do komentarzy naszego Dziennika Budowy.Monia i Grześ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 05.02.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 wielce zdziwiony odebrałem telefon od żony że przyszedł polecony ze starostwa mamy pozwolenie - w ciągu miesiąca tylko jeszcze tylko 14 dni - uprawomocnienie i 21 na zgłoszenie i umawiamy sie na fundamenty )))) Gratulacje Teraz to już z górki pójdzie...u mnie zaczynają fundamenty kłaść w poniedziałek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 05.02.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 wielce zdziwiony odebrałem telefon od żony że przyszedł polecony ze starostwa mamy pozwolenie - w ciągu miesiąca tylko jeszcze tylko 14 dni - uprawomocnienie i 21 na zgłoszenie i umawiamy sie na fundamenty )))) qrcze ale wam zazdroszczę, my dopiero w przyszłym tygodniu składamy wniosek i nastawiam się na dłuuuuuuuuuuuuuuuuugie czekanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.02.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witamy i dołączamy do zaczynających budowę na wiosnę 2009 jesteśmy w trakcie załatwiania pozwolenia na budowę. Chcemy ruszyć w maju. Pozdrawiamy i zapraszamy do komentarzy naszego Dziennika Budowy. Monia i Grześ Hej Monia i Grześ, ja też jestem Monia i buduję z mężem Grzesiem, tzn. zamierzam budować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 05.02.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 wielce zdziwiony odebrałem telefon od żony że przyszedł polecony ze starostwa mamy pozwolenie - w ciągu miesiąca tylko jeszcze tylko 14 dni - uprawomocnienie i 21 na zgłoszenie i umawiamy sie na fundamenty )))) qrcze ale wam zazdroszczę, my dopiero w przyszłym tygodniu składamy wniosek i nastawiam się na dłuuuuuuuuuuuuuuuuugie czekanie My na pozwolenie czekaliśmy dokładnie...23miesiące a dostaliśmy je 23.12 normalnie prezent pod choinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.02.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Salatar prawda że 14 dni uprawomocnienie ale zgłoszenie tylko 7 dni razem 21 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 05.02.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 wielce zdziwiony odebrałem telefon od żony że przyszedł polecony ze starostwa mamy pozwolenie - w ciągu miesiąca tylko jeszcze tylko 14 dni - uprawomocnienie i 21 na zgłoszenie i umawiamy sie na fundamenty )))) GRATULUJĘ!! Może ja też dostanę taki list ) Czekam.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 06.02.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 wielce zdziwiony odebrałem telefon od żony że przyszedł polecony ze starostwa mamy pozwolenie - w ciągu miesiąca tylko jeszcze tylko 14 dni - uprawomocnienie i 21 na zgłoszenie i umawiamy sie na fundamenty )))) Witam, gratuluję! Ja też czekam na pismo ze starostwa. U nas się przesuwa bo musieliśmy uzupełniać dokumentację. Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 06.02.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ja też się dołączam do gratulacji.To gdzie ciacha jakieś? My czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 06.02.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 wielce zdziwiony odebrałem telefon od żony że przyszedł polecony ze starostwa mamy pozwolenie - w ciągu miesiąca tylko jeszcze tylko 14 dni - uprawomocnienie i 21 na zgłoszenie i umawiamy sie na fundamenty )))) Witam, gratuluję! Ja też czekam na pismo ze starostwa. U nas się przesuwa bo musieliśmy uzupełniać dokumentację. Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko ok. my składaliśmy w grudniu ale na początku stycznia musieliśmy dowieźć jedną pieczątkę na jakiejś decyzji a z tymi 21 dniami to mi zona namieszała ale żeby nie było ze wszytko jest tak pięknie musimy od nowa załatwiać WZ na wjazd z drogi gminnej a potem osobne pozwolenie / zgłoszenie na wjazd więc dom pewnie już będzie stał a papierów na wjazd jeszcze nie będzie a czemu tak bo w tytule Ogólnych WZ na wszystko (dom, przyłacza,) nie napisano ze chodzi tez o wjazd na działke )) mimo tego że w środku WZ jest wszystko wypisane o zjeździe - warunki, ustalenia więc w ostatnim momencie przed złożeniem o PNB od nowa składalismy wszystkie dokumenty na wjazd tyle z ciekawostek )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 07.02.2009 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 To jest jakieś k...a chore ja dostałem po miesięcznym leżakowaniu naszych papierów w starostwie wezwanie ze starostwa na uzupełnienie dokumentów wydawanych i będących własnością tegoż samego starostwa , chodziło o wyłączenie działki z prod. rolnej podczas gdy ta działka od 15 lat jest zabudowana i od 15 lat działa na niej warsztat i wszystko legalne, po prostu gmina anulowała kiedyś stary plan MPZP i do czasu uchwalenia nowego wszystkie działki nawet te z willami są jako tereny rolne ! A żeby było śmieszniej to na oświadczeniu o prawie do dysp. nieruchomością zapomniałem wpisać numeru aktu not. z którego wynika owe prawo , a akt znajdował się na następnej stronie dok.projektowej - i jeszcze jedno w innym wniosku wpisałem żę mój dow.osob. wydał burmistrz miasta i gminy piaseczno tak było w starych dowodach a w nowych stoi burmistrz gminy piasecznoCzy to normalne podejście urzędasów? Nie mogę zrozumieć na czym polega chęć urzędników żeby dosłownie upi.......ć ludzi którzy próbują coś postawić?A czy ktoś z Was próbował kiedyś postawić firmę (coś małego 200m2)?Ja próbowałem i muszę powiedzieć że problemy z budową domu mieszk. to jeszcze małe piwko. O postawienie legalnej firmy starałem się 4 lata i nic z tego nie wyszło -ekspertyzy,sądy odwołania,tysiące papierów i mnie wykończyli psychicznie tylko dlatego żę sąsiadem moim okazała się baba z ministerstwa ochr.środowiska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 07.02.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 stasiek&gośka weź ty mnie nie strasz bo nasz dom też musi mieć cześć przeznaczoną na działalność gospodarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 07.02.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam wszystkich też zaczynam w tym roku - na razie papiery złożone, umowa o prąd podpisana i szukanie ekipy trwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts