Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA ZACZYNAJACA NA WIOSNE 2009

kamilaJ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich :lol: U nas papiery też już poszły i czekamy , z tym małym wyjątkiem , że czekamy czysto teoretycznie.Mamy to szczęście , że nasz kochany PAN KIEROWNIK BUDOWY i PAN GEODETA są zgodni co do tego , że Domek może się budowac , a cała reszta przyjdzie w trakcie. Każdemu życzę takich Panów Kierowników. Pozdrawiam i zaraz zmykam ostatni raz popatrzec na pustą działkę , bo od czwartku wchodzi ekipa :lol: :lol: :lol:

Guzmanka --------------------------------------------------------------------------------

Ja też się dołączam do gratulacji.

To gdzie ciacha jakieś?

My czekamy...

a no są i Ciacha a nawet Ciasteczka...

my również dołączamy sie do gratulacji...

u nas nadszedł dzień uzupełnienia dokumentacji w Starostwie...

potem kolejne nerwowe oczekiwanie...

a poza tym problem wyboru rodzaju ogrzewania...

tyle możliwości..

ale która będzie najlepsza???

hm...

pozdrawiamy

Ale się cieszę!!!

To teraz co? Trzeba odczekać 14 dni. I udać się do Starostwa po ostęplowanie dziennika budowy tak?

Po ostemplowanie dziennika możesz udać się już dziś, po prostu otrzymasz go za 14 dni (po uprawomocnieniu się decyzji). Nie zapomnij wtedy zabrać ze sobą decyzji o pozwoleniu na budowę, żeby podstemplowali Ci, że decyzja jest ostateczna.

Ale się cieszę!!!

To teraz co? Trzeba odczekać 14 dni. I udać się do Starostwa po ostęplowanie dziennika budowy tak?

Po ostemplowanie dziennika możesz udać się już dziś, po prostu otrzymasz go za 14 dni (po uprawomocnieniu się decyzji). Nie zapomnij wtedy zabrać ze sobą decyzji o pozwoleniu na budowę, żeby podstemplowali Ci, że decyzja jest ostateczna.

W zeszłym roku odebrałam PnB po upływie co najmniej 14 dni, i co? oczywiście nie miałam podstemplowanej decyzji. Rano w samochód i kierunek urząd, oczywiście w godzinach własnej pracy.

W zeszłym roku odebrałam PnB po upływie co najmniej 14 dni, i co? oczywiście nie miałam podstemplowanej decyzji. Rano w samochód i kierunek urząd, oczywiście w godzinach własnej pracy.

Warto mieć ten stempelek, bo jeżeli będziecie starali się np. o kredyt, to jest on wymagany.

acha to u nas za bloczki płacimy po 2.40

ale każa nam sie wstrzymac bo ceny maja spać o 20 procent.

my budujemy z suporexa tylko wahamy sie czy z takiego na klej czy na zaprawę ;/

jeden kosztuje 8.90 a drugi 9.40

a czy ta cena 2,4 zł/szt za bloczek to netto czy brutto i czy mozesz ewentualnie podac namiary na ta firme w Tomaszowie ??

Mam pytanko do rozpoczynających budowę w woj. wielkopolskim: gdzie zamawialiście, bądź zamawiacie materiały??? Ile płaciliście za porotherm, poroton lub termopor???

Będę wdzięczna za info.

Sprawdz na http://forum.muratordom.pl/cennik-materialow-budowlanych,t119476-1380.htm tam jest sporo cen z ostatniego okresu

Ja też dopisuję sie do tej grupy, pozwolenie na budowę prawomocne odebrane 28.01.09 dzisiaj minął termin 7 dni od zgłoszenia do inspektoratu budowlanego o zamiarze rozpoczęcia budowy.Teoretycznie jutro można zacząć budować. Nadal jednak szukam ekipy do wybudowania.Pomimo recesji, wśród wykonawców nie widać zapału o pracy. ofert na ten rok nie mają zbyt wiele, ale ceny chcieliby utrzymać ubiegłoroczne. To chyba jest chore. Trzeba jeszcze chwilę poczekać może się opamiętają . Nadal szukam po znajomych, internet. Decyduje stosunek cena/jakości.