anetik 07.02.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 O jaka fajna grupa! wszyscy na podobnym etapie i z podobnymi problemami... To i ja się melduję, papiery złożone i czekam cierpliwie jak większość z Was, ekipa umówiona, część materiału zaklepana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domcio 07.02.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam serdecznie, Chcemy zaczynac jak najszybciej - jak na razie pozwolenie juz mamy.Za chwile będzie wycinka drzew - działka jest leśna.Szukanie ekipy trwa....... Budujemy w Legionowie - Przystanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybau01 08.02.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam Wszystkich U nas papiery też już poszły i czekamy , z tym małym wyjątkiem , że czekamy czysto teoretycznie.Mamy to szczęście , że nasz kochany PAN KIEROWNIK BUDOWY i PAN GEODETA są zgodni co do tego , że Domek może się budowac , a cała reszta przyjdzie w trakcie. Każdemu życzę takich Panów Kierowników. Pozdrawiam i zaraz zmykam ostatni raz popatrzec na pustą działkę , bo od czwartku wchodzi ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.02.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 rybau01 ja życzę miłych sąsiadów i gratuluję mocnych nerwów i zapasu kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 09.02.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Guzmanka -------------------------------------------------------------------------------- Ja też się dołączam do gratulacji. To gdzie ciacha jakieś? My czekamy... a no są i Ciacha a nawet Ciasteczka... my również dołączamy sie do gratulacji... u nas nadszedł dzień uzupełnienia dokumentacji w Starostwie... potem kolejne nerwowe oczekiwanie... a poza tym problem wyboru rodzaju ogrzewania... tyle możliwości.. ale która będzie najlepsza??? hm... pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 09.02.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ciacha, ciasteczka..... Dopiero komuś gratulowałam PnB, a dzisiaj sama mogę się pochwalić. Po 2 tygodniach od złożenia...... mamy ...... POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 09.02.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ciacha, ciasteczka..... Dopiero komuś gratulowałam PnB, a dzisiaj sama mogę się pochwalić. Po 2 tygodniach od złożenia...... mamy ...... POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!! GRATULUJĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 09.02.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ale się cieszę!!!To teraz co? Trzeba odczekać 14 dni. I udać się do Starostwa po ostęplowanie dziennika budowy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 09.02.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ale się cieszę!!! To teraz co? Trzeba odczekać 14 dni. I udać się do Starostwa po ostęplowanie dziennika budowy tak? Po ostemplowanie dziennika możesz udać się już dziś, po prostu otrzymasz go za 14 dni (po uprawomocnieniu się decyzji). Nie zapomnij wtedy zabrać ze sobą decyzji o pozwoleniu na budowę, żeby podstemplowali Ci, że decyzja jest ostateczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 09.02.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ooo dzięki. Na taką odpowiedź właśnie czekałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
null 10.02.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ale się cieszę!!! To teraz co? Trzeba odczekać 14 dni. I udać się do Starostwa po ostęplowanie dziennika budowy tak? Po ostemplowanie dziennika możesz udać się już dziś, po prostu otrzymasz go za 14 dni (po uprawomocnieniu się decyzji). Nie zapomnij wtedy zabrać ze sobą decyzji o pozwoleniu na budowę, żeby podstemplowali Ci, że decyzja jest ostateczna. W zeszłym roku odebrałam PnB po upływie co najmniej 14 dni, i co? oczywiście nie miałam podstemplowanej decyzji. Rano w samochód i kierunek urząd, oczywiście w godzinach własnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 10.02.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 W zeszłym roku odebrałam PnB po upływie co najmniej 14 dni, i co? oczywiście nie miałam podstemplowanej decyzji. Rano w samochód i kierunek urząd, oczywiście w godzinach własnej pracy. Warto mieć ten stempelek, bo jeżeli będziecie starali się np. o kredyt, to jest on wymagany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 10.02.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 acha to u nas za bloczki płacimy po 2.40 ale każa nam sie wstrzymac bo ceny maja spać o 20 procent. my budujemy z suporexa tylko wahamy sie czy z takiego na klej czy na zaprawę ;/ jeden kosztuje 8.90 a drugi 9.40 a czy ta cena 2,4 zł/szt za bloczek to netto czy brutto i czy mozesz ewentualnie podac namiary na ta firme w Tomaszowie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 10.02.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 coś widzę, że Ci co gratulują.... jakoś szybko dostają pozwolenie, może to jakieś zaklęcie ... to ja też GRATULUJE..!!! i z niepokojem zagladam do skrzynki he he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 10.02.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Mam pytanko do rozpoczynających budowę w woj. wielkopolskim: gdzie zamawialiście, bądź zamawiacie materiały??? Ile płaciliście za porotherm, poroton lub termopor??? Będę wdzięczna za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 10.02.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Mam pytanko do rozpoczynających budowę w woj. wielkopolskim: gdzie zamawialiście, bądź zamawiacie materiały??? Ile płaciliście za porotherm, poroton lub termopor??? Będę wdzięczna za info. Sprawdz na http://forum.muratordom.pl/cennik-materialow-budowlanych,t119476-1380.htm tam jest sporo cen z ostatniego okresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 10.02.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Sprawdz na http://forum.muratordom.pl/cennik-materialow-budowlanych,t119476-1380.htm tam jest sporo cen z ostatniego okresu dzięki, przyda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 10.02.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Dopiero komuś gratulowałam PnB, a dzisiaj sama mogę się pochwalić. Po 2 tygodniach od złożenia...... mamy ...... POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!! G R A T U L A C J E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek S 10.02.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ja też dopisuję sie do tej grupy, pozwolenie na budowę prawomocne odebrane 28.01.09 dzisiaj minął termin 7 dni od zgłoszenia do inspektoratu budowlanego o zamiarze rozpoczęcia budowy.Teoretycznie jutro można zacząć budować. Nadal jednak szukam ekipy do wybudowania.Pomimo recesji, wśród wykonawców nie widać zapału o pracy. ofert na ten rok nie mają zbyt wiele, ale ceny chcieliby utrzymać ubiegłoroczne. To chyba jest chore. Trzeba jeszcze chwilę poczekać może się opamiętają . Nadal szukam po znajomych, internet. Decyduje stosunek cena/jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 10.02.2009 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Gratuluję pozwoleń na budowę U nas dużo pracy...szukamy ekip i rozglądamy się za materiałami...ogólnie rzecz biorąc nie jest źle . Właśnie przeglądam wycenę dachówki i mile jestem zaskoczona cenami... Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts