Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA ZACZYNAJACA NA WIOSNE 2009

kamilaJ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

co tu taka cisza czyżby każdy fundamnty juz kopał.

to zadam pytanie a co :lol:

z czego budujecie i jak cenowo mają sie u was np bloczki s uporeks

w Poznaniu zamawiamy bloczki po 2,50, my budujemy z phorotermu i ceny wahają się od 5,25 (thermopor) brutto do ponad 6 zł brutto za sztukę

acha to u nas za bloczki płacimy po 2.40

ale każa nam sie wstrzymac bo ceny maja spać o 20 procent.

my budujemy z suporexa tylko wahamy sie czy z takiego na klej czy na zaprawę ;/

jeden kosztuje 8.90 a drugi 9.40

amazonka, zastanawiam się czy wybrać suporex czy ytong. Dlaczego u Was wybór padł na suporex?

farkcja małopolska!!!! mam pytanie>

szukam ekipy do dachu, może macie już jakieś rozeznanie, jakieś firmy lub wyceny

ja ma prosty dach dwuspadowy, zadnych udziwnień, dach ma 220m i jakieś 6 m tarasu. Szukam dobrej ekipy ( mam jedną poleconą, ale chiałabym mieć wybór )

Dajcie znać na priv jeśli możecie kogoś polecić.... Jesli macie juz wycenioną tę usługe napiszcie jake są stawki

Pragnę wszystkim, którzy otrzymali pozwolenia na budowę serdecznie pogratulować, a tym, którzy na nie oczekują podpowiedzieć jedną ważną rzecz. Nie trzeba czekać 14 dni na to by decyzja stała się ostateczną i podlegała wykonaniu. Należy przy odbiorze decyzji w Starostwie wypełnić odpowiedni druczek w którym prosimy o stwierdzenie, że decyzja jest ostateczna. W treści tego podania jest stwierdzenie, że rezygnujemy z odwołania się od tej decyzji. Proszę zapytać o to. Ja w dniu odbioru PNB miałem je z pieczątką, że jest decyzją ostateczną, od razu ostemplowany DB, złożyłem Zgłoszenie Budowy ogrodzenia. Zdobyłem dokumenty od Kierownika Budowy, żlożyłem jego oświadczenie i Zawiadomienie o zamierzonym terminie rozpoczecia robót budowlanych. Wszystko poszło bardzo szybko i można było rozpoczynać rzeczywistą budowę.

Jeszcze raz wszystkim odważnym gratuluję i życze wytrwałości.

Niedźwiedź to nie zawsze sie tak udaje bo większość urzędów stoi na stanowisku że prawo do odwołania się od decyzji jest przywilejem strony którego strona nie może sie zrzec i nie uprawamacniają wcześniej zapytać zawsze można ale specjalnie bym na to nie liczyła

Null, super, że macie prąd. A ponaglaliście Panów, czy tak sami z siebie?

My powinniśmy mieć w połowie roku prąd, zobaczymy jak pójdzie.

A ja się nie mogę doczekać budowy. Wydaje mi się, że jestem gotowa ... psychicznie;) Hehe zobaczymy co będzie za pół roku.

Ale głowa do góry, musi być dobrze.