BetaGreta 02.03.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 My na razie też czekamy. Niestety głównie z powodu kredytu. Dość kiepsko to wygląda Chyba zrobimy najpierw fundament a dopiero potem wystąpimy o kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 02.03.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 No .Jak czytałam,że niektórzy mają stan surowy za 30 tyś to mnie krew zalewa.Ale wierzcie mi,u nas te 60 tyś to naprawdę jest mało Potwierdzam że tyle u nas to standard . Nam udało sie po negocjacjach , zejść troche poniżej tych 60 . Ekipa robi SSO z dachem (drewno sami przywożą ) , wszelkie materiały i sprzęty też mają , lub załatwiają w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 02.03.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Chyba zrobimy najpierw fundament a dopiero potem wystąpimy o kredyt. Ja bym chciał zrobić duzo wiecej jak fundamet . Tylko niestety sie nie da . Marzył mi się jak najwiekszy udział własny przy negocjacji kredytu . rzeczywistośc jest jednak brutalna i co najwyżej faktury na materiały przedstawimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 03.03.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Przerażacie mnie - ja dopiero zaczęłam się starać o kredyt. Zapewne dostane. Pytanie tylko na jakich warunkach. Pozatym zbieramy wyceny od ekip budowlanych. 1. Robocizna 24,5 tyś + 50 zł za mb dachu. 2. 240 tyś za dom cały z dachem z dachówki przygotowany pod położenie płytek i ostateczny kolor. Taki lekko ponad deweloperski Czekamy jeszcze na 3 wyceny. I dopiero wtedy będziemy miec problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 03.03.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 No to we Wrocławiu nie jest tak najgorzej z cenami za SSO. My dopiero zaczęliśmy budowę (jutro wylewamy zero). Mieliśmy 4 wyceny 25,35,40,50. Wybraliśmy ekipę za 40tys i myslałam że to jest dużo ale 60, 70 to już przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 04.03.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 My będziemy trzaskać jednowarstwowo , na klej z Ytonga lub identycznego Łotewskiego Aeroc ściana o grubości 365mm,lub 375mm,lub 400mm. Właśnie zastanawiam się kiedy jechać na łotwę trochę się porozglądać. A w projekcie mamy maxy 250mm i styropian , ale doszedłem do wniosku że b.komórk. jednowarstwowo taniej mnie będzie kosztować. Witam mam pytanie czy zdecydowaliscie sie na budowe domu z bloczkow AEROC jak tak podzielcie sie opiniami jestem zainteresowany kupnem. Pozdrawiam. Podnoszę temat bloczki AEROC. Też jestem ciekawa opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 04.03.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 No to we Wrocławiu nie jest tak najgorzej z cenami za SSO. My dopiero zaczęliśmy budowę (jutro wylewamy zero). Mieliśmy 4 wyceny 25,35,40,50. Wybraliśmy ekipę za 40tys i myslałam że to jest dużo ale 60, 70 to już przesada zależy jaki dom... czy Twoja cena za SSO zawiera też dach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniaq 04.03.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 My mamy dach prosty bez skosów ale okazało się że taki dach wcale nie jest taki tani jak się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 04.03.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 My mamy dach prosty bez skosów ale okazało się że taki dach wcale nie jest taki tani jak się wydaje Jaką macie powierzchnie dachu? my też mamy prosty, dwuspadzisty, powierzchnia ok. 250 m2 i za pokrycie dachu (folia, łaty, dachówka i inne akcesoria, ale bez orynnowania) bez robocizny i okien dachowych będziemy musieli wyłożyć ok. 30 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 04.03.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam,dostałam warunki zabudowy, papiery na pozwolenie w trakcie załatwiania.Dostałam dzisiaj pierwszą wycenę na robociznę domku 165 m powierzchni użytkowej, dach dwuspadowy - 43 tys. - okolice Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 04.03.2009 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 My będziemy trzaskać jednowarstwowo , na klej z Ytonga lub identycznego Łotewskiego Aeroc ściana o grubości 365mm,lub 375mm,lub 400mm. Właśnie zastanawiam się kiedy jechać na łotwę trochę się porozglądać. A w projekcie mamy maxy 250mm i styropian , ale doszedłem do wniosku że b.komórk. jednowarstwowo taniej mnie będzie kosztować. Witam mam pytanie czy zdecydowaliscie sie na budowe domu z bloczkow AEROC jak tak podzielcie sie opiniami jestem zainteresowany kupnem. Pozdrawiam. Podnoszę temat bloczki AEROC. Też jestem ciekawa opinii. Witam Interesowałem się tym towarem ale przeliczając wszystko wychodziło mi dużo za dużo niż zakładałem.Po prostu się przeliczyłem. Zdecydowaliśmy się jednak na cegłę i niestety styro. Szczerze mówiąc to dobry towar niczym nie różni się od Ytonga ale jednak jago cena jest zbyt wysoka . W Polsce jest gość co sprzedaje ten towar ok.13złbrutto za blok 375/200/600 ale wiem że można już kupić Ytong za 14-15 zł /szt za bloczek szer 365.Więc cena przemawia jednak za Ytongiem. Dowiadywałem się też na Łotwie w fabryce Aeroca o ceny to zaoferowano mi bardzo podobną do polskiego sprzedawcy nieznacznie taniej. Co innego 1-2 lat wstecz opłacało się to przywozić z Łotwy różnica była duża. Gdzieś na forum jest człowiek co postawił dom z aerocu , był zadowolony-sam z nim się kontaktowałem niestety namiarów już nie mam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 05.03.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam wszystkich no to i ja coś dorzucę : Wrocek okolice- 103m2 podstawy, użytkowa 138 ,520 m3 kubatura SSO bez dachu 31. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cardesign1 05.03.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam wszystkich planujących rozpoczęcie budowy na wiosnę 2009 Czy ktoś juz zaczął budowę ? pogoda nas nie rozpieszcza. Mnie ekipa już pogania ale nie wiem czy do dobry czas na rozpoczęcie budowy w takich warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetik 05.03.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Ja to bym już chciała, czekam na papiery wszyskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cardesign1 05.03.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Ja już wszystkie papiery mam. Czekam tylko na dogodne warunki. Ale jak patrze przez okno to mnie szlak trafia. I znowu pada !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 05.03.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Zaczynam w przyszłym tygodniu wola Boża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 06.03.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Witam, ja zaczynam w ostatnim tygodniu marca. Chcę przed świętami mieć płytę, po świętach lecę w górę. Mrozy już chyba nie wrócą? Zaczynam się denerwować przed budową. Wy też czujecie jakiś niepokój czy tylko ja tak panikuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 06.03.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Oj, chyba przed pierwszą randką miałam podoby niepokój. Najpierw człowiek nie może sie doczekać, a jak już ten moment się zbliża to chce się do odsunąć. Znam to uczucie. Właśnie jade po pozwolenie, więc szargają mną te same "namiętności"pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgosia i Grześ 06.03.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Zaczęło się! Gdy zobaczyłam wykopną część pod fundament aż mi się łza w oku zakręciła... Piękny moment! Życzę Wam wszystkim aby i u Was nadszedł jak najszybciej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 06.03.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Zaczęło się! Gdy zobaczyłam wykopną część pod fundament aż mi się łza w oku zakręciła... Piękny moment! Życzę Wam wszystkim aby i u Was nadszedł jak najszybciej!!! Gratuluję Już się nie mogę doczekać tej łzy w oku ale u nas to najwcześniej w maju ach ta papierologia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts