Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA ZACZYNAJACA NA WIOSNE 2009

kamilaJ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nam może uda się złożyć wniosek o pozwolenie w tym tygodniu :D , bloczki na fundament przyjadą w poniedziałek, BK już czekają na składzie,

oj nie mogę się doczekać początków :lol:

byliśmy na działce i palikami wyznaczyliśmy sobie chałupkę, jaka ona malutka :o

ale jak przyjemnie pochodzić po przyszłym salonie

tylko sucza coś szacunku nie ma i trzasnęła wielką koopę w przyszłej kuchni

mam nadzieję, że z papierami uporamy się w miarę szybko

Witam,

My z mężem mieliśmy w planach zaczynać budowę na wiosnę, ale zdecydowaliśmy się już na jesieni wylać fundamenty - niech trochę odstoją, lekko osiądą.

Że w okolicy nie mamy sąsiadów (jeszcze :) bo ziemi swojej - rolnej mamy dużo:) to trochę trudniej nam będzie :)

Fundamenty zaimpregnowane, zasypane i obsypane.

22 marca wchodzą murarze i zaczynamy stawiać mury :)

Już nie możemy się doczekać chociaż ciężko nam będzie logistycznie to budowę ogarnąć :) mieszkamy w Warszawie a budujemy się 40 km w gm. Żabia Wola. Mąż pracuje (całe szczęście do 15, a no i urlop też się przyda :) a dochowaliśmy się 10 miesięcznego "Pociecha" :)

Ekipa szybka, sprawna i wielokrotnie sprawdzona - stawiają dom w 3 tygodnie - chociaż my chcielibyśmy więcej czasu odczekać po zalaniu stropu.

Już nie mogę się doczekać.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich inwestorów !

Gratuluję :)

Już się nie mogę doczekać tej łzy w oku ;)

ale u nas to najwcześniej w maju :(

ach ta papierologia ...

My też przez to przechodziliśmy... Ciężka i długa droga, ale jak widać, przy WIELKIEJ determinacji i uporze można dobrnąć do końca ;) Życzymy powodzenia i trzymamy kciuki!

Witam wszystkich wiosennych budowniczych. My na pozwolenie czekaliśmy trzy tygodnie. W ogóle jakoś tak na razie szybko i mało boleśnie / oby nie zapeszyć :lol: / Działkę kupiliśmy we wrześniu i budowa już ruszyła. Właśnie powstają piwniczne mury. Życzę wszystkim powodzenia i bezproblemowego budowania.

Przez pogodę odkładam budowę na "po świętach" (śląsk). Teraz błoto straszne, nawet wstrzymaliśmy dostawy pustaków, bo ostatnie 2 auta nam się po prostu utopiły. Musiałam wołać kumpla z traktorem żeby wyciągał dostawców, ufff. Z drugiej strony co się dziwić - w końcu w marcu jak w garncu! Życzę cierpliwości!

A u nas murarz wchodzi w poniedziałek . Pogoda go nie rusza jak widać . Nie wiem czy ma mnie to cieszyć czy martwić.

http://emoty.blox.pl/resource/sailor.gif

Jak widzę w Waszym dzienniku fundamentów u Was brak. Jesteście na tym samym etapie co ja. Jest jedna różnica ja mam ściągnięty humus i tu był mój błąd. Teraz ziemia wolniej schnie. Mój murarz miał zryw. Już w lutym chciał chałpę zacząć budować. Zdążyliśmy tylko narobić błota na działce i przysypało nas śniegiem.

Najgorzej jest zacząć. Potem to już leci. Ziemia jest tak mokra że nie da się na działkę wjechać koparką. Najgorsze jest to że, chcę się wprowadzić na święta Bożego Narodzenia i czas mnie goni a pogoda robi mi cały czas psikusy. Dzisiaj np. jak wstałem to za oknami biało i sypie strasznie śnieg. Wczoraj ulewy. I jak tu się nie :evil:

Jak widzę w Waszym dzienniku fundamentów u Was brak. Jesteście na tym samym etapie co ja. Jest jedna różnica ja mam ściągnięty humus i tu był mój błąd. Teraz ziemia wolniej schnie. Mój murarz miał zryw. Już w lutym chciał chałpę zacząć budować. Zdążyliśmy tylko narobić błota na działce i przysypało nas śniegiem.

Najgorzej jest zacząć. Potem to już leci. Ziemia jest tak mokra że nie da się na działkę wjechać koparką. Najgorsze jest to że, chcę się wprowadzić na święta Bożego Narodzenia i czas mnie goni a pogoda robi mi cały czas psikusy. Dzisiaj np. jak wstałem to za oknami biało i sypie strasznie śnieg. Wczoraj ulewy. I jak tu się nie :evil:

My tez planujemy na święta , ale z drobnym poślizgiem bo w 2010 . Co do humusu to mamy o tyle dobrze ze pod cienką warstwa ziemi ( 30-40 cm) jest piasek. a fundamenty to chciałem w grudniu zeszłego roku jeszcze mieć . Tylko ze zaraz po wytyczeniu domu i zdobyciu PnB spadł pierwszy śnieg . :evil:

p.s. widzę że za oknem białe gówno zanika, jutro ma być duuuży plus. Zobaczymy co będzie :( Jak widać piątek trzynastego działa...

Jutro wkracza geodeta, a w poniedziałek murarze i robią fundamenty. Na wtorek kazali mi umówić beton :) Śmiać się czy płakać. Nie wyobrażam sobie tych najbliższych dni. Już dziś szef patrzył na mnie groźnie, kiedy odbierałam i wykonywalam dziesiątki telefonów a pracy zero. Wszystko uzgodnione :0 Zobaczymy czy jestem dobrym logistykiem ;)

Witam

CARDESIGN Witam na forum ,i mam do Ciebie małą prośbę nie róbmy na forum budowniczych agitacji politycznych lub jakichkolwiek innych nie związanych z tematem. Może niektórym Twój banner się podoba ale są też inni ludzie np.ja ,których ten banner obraża ,denerwuje , i nie mają nic przeciwko Prezydentowi ale np. Premierowi -przecież nie będziemy się prześcigiwać w tym ,który z nas więcej dołoży Pezydentowi czy Premierowi- myślę że takie polityczne forum można odszukać bez problemów w internecie

Pozdrawiam

Witam

CARDESIGN Witam na forum ,i mam do Ciebie małą prośbę nie róbmy na forum budowniczych agitacji politycznych lub jakichkolwiek innych nie związanych z tematem. Może niektórym Twój banner się podoba ale są też inni ludzie np.ja ,których ten banner obraża ,denerwuje , i nie mają nic przeciwko Prezydentowi ale np. Premierowi -przecież nie będziemy się prześcigiwać w tym ,który z nas więcej dołoży Pezydentowi czy Premierowi- myślę że takie polityczne forum można odszukać bez problemów w internecie

Pozdrawiam

proszę bardzo.

My zaczęliśmy jeszcze w zeszłym roku - zrobiony niepełny fundament. Teraz czekamy na dobrą pogodę bo na razie można się w błocie utopić. Zakupiłem porotherm winerberger 30 po 4,5 brutto z dostawą loco budowa. Teraz tylko ta pogoda - liczyłem że od marca się coś zacznie a tu niestety może dopiero od kwietnia.