ciasteczka 07.03.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 a my... my dostalismy po rocznych bojach pozwolenie na budowę!!! hura teraz uprawomocnienie i jedziemy z tym koksem pozdrawiamy wszystkich i życzymy wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 07.03.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 nam może uda się złożyć wniosek o pozwolenie w tym tygodniu , bloczki na fundament przyjadą w poniedziałek, BK już czekają na składzie, oj nie mogę się doczekać początków byliśmy na działce i palikami wyznaczyliśmy sobie chałupkę, jaka ona malutka ale jak przyjemnie pochodzić po przyszłym salonie tylko sucza coś szacunku nie ma i trzasnęła wielką koopę w przyszłej kuchni mam nadzieję, że z papierami uporamy się w miarę szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaS 07.03.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Dzisaj zaczęliśmy. koparka zdjęła humus. bardzo się ciesze, że juz ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 09.03.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam, My z mężem mieliśmy w planach zaczynać budowę na wiosnę, ale zdecydowaliśmy się już na jesieni wylać fundamenty - niech trochę odstoją, lekko osiądą. Że w okolicy nie mamy sąsiadów (jeszcze bo ziemi swojej - rolnej mamy dużo:) to trochę trudniej nam będzie Fundamenty zaimpregnowane, zasypane i obsypane. 22 marca wchodzą murarze i zaczynamy stawiać mury Już nie możemy się doczekać chociaż ciężko nam będzie logistycznie to budowę ogarnąć mieszkamy w Warszawie a budujemy się 40 km w gm. Żabia Wola. Mąż pracuje (całe szczęście do 15, a no i urlop też się przyda a dochowaliśmy się 10 miesięcznego "Pociecha" Ekipa szybka, sprawna i wielokrotnie sprawdzona - stawiają dom w 3 tygodnie - chociaż my chcielibyśmy więcej czasu odczekać po zalaniu stropu. Już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam serdecznie wszystkich inwestorów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JULAAA 10.03.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witajcie!!! my dzis składamy dokumenty o pozwolenie na budowę. działkę mamy w Jaworzu koło Bielska- Bialej. projekt jaki wybraliśmy to Sadyba z pracowni Opus. mam nadzieję, że uda nam się ruszyć z budową końcem kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgosia i Grześ 10.03.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Gratuluję Już się nie mogę doczekać tej łzy w oku ale u nas to najwcześniej w maju ach ta papierologia ... My też przez to przechodziliśmy... Ciężka i długa droga, ale jak widać, przy WIELKIEJ determinacji i uporze można dobrnąć do końca Życzymy powodzenia i trzymamy kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 11.03.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam wszystkich wiosennych budowniczych. My na pozwolenie czekaliśmy trzy tygodnie. W ogóle jakoś tak na razie szybko i mało boleśnie / oby nie zapeszyć / Działkę kupiliśmy we wrześniu i budowa już ruszyła. Właśnie powstają piwniczne mury. Życzę wszystkim powodzenia i bezproblemowego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cardesign1 11.03.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Zazdroszczę tym co juz zaczęli. Nam na Śląsku tak dolało że ziemia będzie schła przez tydzień albo i więcej. I jakby tego było mało pada dalej. Wszystko juz przygotowane, ekipa czeka brak tylko POGODY. Jak pech to pech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgosia i Grześ 11.03.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Nie tylko na Śląsku pogoda się nie spisuje ;( Na Pomorzu też pada... Kiedy ta wiosna...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 12.03.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Przez pogodę odkładam budowę na "po świętach" (śląsk). Teraz błoto straszne, nawet wstrzymaliśmy dostawy pustaków, bo ostatnie 2 auta nam się po prostu utopiły. Musiałam wołać kumpla z traktorem żeby wyciągał dostawców, ufff. Z drugiej strony co się dziwić - w końcu w marcu jak w garncu! Życzę cierpliwości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 12.03.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 A u nas murarz wchodzi w poniedziałek . Pogoda go nie rusza jak widać . Nie wiem czy ma mnie to cieszyć czy martwić. http://emoty.blox.pl/resource/sailor.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cardesign1 13.03.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 A u nas murarz wchodzi w poniedziałek . Pogoda go nie rusza jak widać . Nie wiem czy ma mnie to cieszyć czy martwić. http://emoty.blox.pl/resource/sailor.gif Jak widzę w Waszym dzienniku fundamentów u Was brak. Jesteście na tym samym etapie co ja. Jest jedna różnica ja mam ściągnięty humus i tu był mój błąd. Teraz ziemia wolniej schnie. Mój murarz miał zryw. Już w lutym chciał chałpę zacząć budować. Zdążyliśmy tylko narobić błota na działce i przysypało nas śniegiem. Najgorzej jest zacząć. Potem to już leci. Ziemia jest tak mokra że nie da się na działkę wjechać koparką. Najgorsze jest to że, chcę się wprowadzić na święta Bożego Narodzenia i czas mnie goni a pogoda robi mi cały czas psikusy. Dzisiaj np. jak wstałem to za oknami biało i sypie strasznie śnieg. Wczoraj ulewy. I jak tu się nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 13.03.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Jak widzę w Waszym dzienniku fundamentów u Was brak. Jesteście na tym samym etapie co ja. Jest jedna różnica ja mam ściągnięty humus i tu był mój błąd. Teraz ziemia wolniej schnie. Mój murarz miał zryw. Już w lutym chciał chałpę zacząć budować. Zdążyliśmy tylko narobić błota na działce i przysypało nas śniegiem. Najgorzej jest zacząć. Potem to już leci. Ziemia jest tak mokra że nie da się na działkę wjechać koparką. Najgorsze jest to że, chcę się wprowadzić na święta Bożego Narodzenia i czas mnie goni a pogoda robi mi cały czas psikusy. Dzisiaj np. jak wstałem to za oknami biało i sypie strasznie śnieg. Wczoraj ulewy. I jak tu się nie My tez planujemy na święta , ale z drobnym poślizgiem bo w 2010 . Co do humusu to mamy o tyle dobrze ze pod cienką warstwa ziemi ( 30-40 cm) jest piasek. a fundamenty to chciałem w grudniu zeszłego roku jeszcze mieć . Tylko ze zaraz po wytyczeniu domu i zdobyciu PnB spadł pierwszy śnieg . p.s. widzę że za oknem białe gówno zanika, jutro ma być duuuży plus. Zobaczymy co będzie Jak widać piątek trzynastego działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 13.03.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Ja mam odwrotnie - chcialabym zeby ekipa troche przystopowala, bo mi sie nie spieszy...a tu chlopaki juz kemping usuneli i chca piwnice kopac Na Kaszubach inna pogoda jest niz u Was? Pozdrowienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cardesign1 13.03.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 http://img243.imageshack.us/img243/8082/20090306005.th.jpg Tak wyglądało kilka dni temu. Teraz jest jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaS 13.03.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Jutro wkracza geodeta, a w poniedziałek murarze i robią fundamenty. Na wtorek kazali mi umówić beton Śmiać się czy płakać. Nie wyobrażam sobie tych najbliższych dni. Już dziś szef patrzył na mnie groźnie, kiedy odbierałam i wykonywalam dziesiątki telefonów a pracy zero. Wszystko uzgodnione :0 Zobaczymy czy jestem dobrym logistykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 14.03.2009 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 WitamCARDESIGN Witam na forum ,i mam do Ciebie małą prośbę nie róbmy na forum budowniczych agitacji politycznych lub jakichkolwiek innych nie związanych z tematem. Może niektórym Twój banner się podoba ale są też inni ludzie np.ja ,których ten banner obraża ,denerwuje , i nie mają nic przeciwko Prezydentowi ale np. Premierowi -przecież nie będziemy się prześcigiwać w tym ,który z nas więcej dołoży Pezydentowi czy Premierowi- myślę że takie polityczne forum można odszukać bez problemów w internecie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cardesign1 14.03.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Witam CARDESIGN Witam na forum ,i mam do Ciebie małą prośbę nie róbmy na forum budowniczych agitacji politycznych lub jakichkolwiek innych nie związanych z tematem. Może niektórym Twój banner się podoba ale są też inni ludzie np.ja ,których ten banner obraża ,denerwuje , i nie mają nic przeciwko Prezydentowi ale np. Premierowi -przecież nie będziemy się prześcigiwać w tym ,który z nas więcej dołoży Pezydentowi czy Premierowi- myślę że takie polityczne forum można odszukać bez problemów w internecie Pozdrawiam proszę bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 14.03.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 My zaczęliśmy jeszcze w zeszłym roku - zrobiony niepełny fundament. Teraz czekamy na dobrą pogodę bo na razie można się w błocie utopić. Zakupiłem porotherm winerberger 30 po 4,5 brutto z dostawą loco budowa. Teraz tylko ta pogoda - liczyłem że od marca się coś zacznie a tu niestety może dopiero od kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 16.03.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 No i przyjechał . Ryją koparą w ziemi aż się kurzy . Pogoda na razie nijaka . Nie za ciepło , ale przed wszystkim - nie leje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts