Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA ZACZYNAJACA NA WIOSNE 2009

kamilaJ

Recommended Posts

Bardzo dziekuję za pomoc

Michał i Magda chętnie bym skorzystała z Waszego rzeczoznawcy ale buduję na Śląsku to chyba muszę poszukać kogoś z okolicy bo Poznań troche daleko :D .

Ja potrzebuję operat do BGŻ, Deutsche Bank na pewno, natomiast pozostałe dwa banki to ING i Nordea - jeśli w Nordei nie trzeba mieć operatu zrobionego we własnym zakresie to super. Dopytam jeszcze w ING moze tez nie będzie konieczny.

pawalara w PKO BP jeszcze nie byłam jakoś nie brałam ich pod uwagę - to może jeszcze się przejde, z doradcy niestety nie skorzystam bo za daleko.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

MIKELA-oczywiście że troszę daleko, na początku jak zabieraliśmy się za banki, PKO BP odrzucilismy na samym początku, bo wydawał nam się taki "przedpotopowy", niereformowalny, a mielismy nie lada problem z męża dochodami, ponieważ nie wszystki banki je akceptowały, ale jak zaczęło się szaleństwo kryzysowe, stwierdziliśmy że trzeba ich sprawdzić i udało się. Odszukaliśmy oddziału w Poznaniu, który od lat specjalizuje się z kredytach mieszkaniowych. Wiadomo, że każdy oddział to robi, ale nie wiem czy we wszystkich oddziałach są osoby decyzyjne do akceptowania wniosków, a to chyba ważne chociazby ze względu na czas od złożenia wniosku do decyzji. Mielismy szczęście. Warunki (w październiku) były naprawdę super: bez prowizji od udzielonego kredytu, bez prowizji od wypłacanych transz, bez operatu, nie wymagali żadnych dodatkowych ubezpieczeń, pierwsze przewalutowanie za darmo, wizyty inspektorów za darmo, nie potrzebują faktur.

Witam właśnie zakupiłem działkę i zaczynam powoli liczyc koszty,.

Mam pytanie na jakie koszty muszę się przygotować przed samą budową : chodzi mi o koszty:

pozwoleń, adaptacji, mapek, czyli wszystko to co potrzebuje aby złożyć wnioswk o pozwolenie:

Jak to wyglądało w waszym przypadku i regionie ?

pozdrawiam

Witam właśnie zakupiłem działkę i zaczynam powoli liczyc koszty,.

Mam pytanie na jakie koszty muszę się przygotować przed samą budową : chodzi mi o koszty:

pozwoleń, adaptacji, mapek, czyli wszystko to co potrzebuje aby złożyć wnioswk o pozwolenie:

Jak to wyglądało w waszym przypadku i regionie ?

pozdrawiam

U nas wyglądało następująco:

zakup projektu 1800 zł

adaptacja projektu 1500 zł ( w tej cenie była adaptacja, kosmetyczne zmiany w projekcie jak likwidacja jednego okna i projekt oczyszalni)

warunki zabudowy 100 zł

warunki wykonania przyłącza wody 50 zł

projekt przyłącza wody 250 zł

mapki 400 zł

W sumie wyszło 4100 zł

No to i ja się przywitam :D ! Co prawda sama budowa jeszcze w oddali, choć mam nadzieję że w tym roku się rozpocznie, ale działania podjęte - narazie te początkowe, geodeci, mapki, działki, lokalizacje :roll:.

Aktualnie poszukuję ekipy. Może jakas pomoc?

A nasz domek ma wygladac tak :wink: http://www.domoweklimaty.pl/fileadmin/APA/houses/2307/wiz.jpg