bipop 17.04.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam Waszą Grupę Budujacą i przepraszam za spam ale.... "SOS!!!! 14 kwietnia b.r. w Wągrodnie /Piaseczno spalił się doszczętnie dach domu, naszych weterynarzy i sąsiadów. Przeprowadzając się pod Piaseczno nawet nie sądziliśmy, że spotkamy tu tak miłych i życzliwych ludzi, którzy wspaniale potrafią pomagać naszym czworonogom.Teraz sami potrzebują pomocy! Liczy się każda złotówka. My wszyscy, którzy ich znamy prosimy o pomoc dla nich!" http://pogorzelcy.sos.pl/ Wątek: http://forum.muratordom.pl/piaseczno-i-okolice,t2135-12540.htm 17 Kwiecień 2009 12:25 Temat postu: SOS!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.04.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 http://forum.muratordom.pl/spotkanie-forumowiczow-2009-organizujemy-sami,t157524.htm SPOTKANKO FORUMOWYCH LUDKÓW 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 18.04.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Oj, i mnie tu dawno nie było. Niby ruszyło a jednak stanęło. Mamy już uprawomocnione PnB, mamy skrzynkę z prądem na działce. Teraz będziemy ciągnąć wodę ale to razem z fundamentami. I przez te fundamenty właśnie stanęliśmy. Mężowi zmieniła się koncepcja budowania i jednak nie będziemy budować z keramzytobetonu (Praefa) tylko zdecydowaliśmy się na system ETS z Termoorganiki. Musieliśmy u architekta podpisać zgodę na zmianę technologi i teraz możemy z tym pójść do kierownika budowy i podpisać z nim (nią) umowę a wtedy składamy dziennik do PIB (czy jak to tam dokładnie brzmi). A potem tylko 7 dni trzeba odczekać i możemy ruszać Może jednak zdążymy ruszyć na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 19.04.2009 02:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 No zaczęliśmy !!! Wczoraj zalaliśmy stopy , a wponiedziałek jedziemy z murami.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 19.04.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Nasze PnB się uprawomacnia , w przyszłym tygodniu chyba zacznie się dziać , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 19.04.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 No zaczęliśmy !!! Wczoraj zalaliśmy stopy , a wponiedziałek jedziemy z murami.[/b] Gratuluję Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyd 20.04.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam wszystkich, dołączam do grupy. Rozpoczynamy nie tyle budowę, co gruntowny remont domu poniemieckiego. Na pierwszy ogień idzie dach Pozdrawiam słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 20.04.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Dzień dobry . Słoneczny mamy poranek dzisiaj . Pogoda dopisuje więc pewnie robota aż furczy u wszystkich . U nas w tym tygodniu zalewka stropów i żegnamy się z ekipą na trzy tygodnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cardesign1 20.04.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Dzień dobry . Słoneczny mamy poranek dzisiaj . Pogoda dopisuje więc pewnie robota aż furczy u wszystkich . oj furczy, furczy Pogoda wprost wymarzona dla nas. Oby tak dalej My dzisiaj kończymy zasypywać fundamenty i zaczynamy murować ściany. Trochę nas zeszło z fundamentem ponieważ budujemy się na górce i mamy dość duży spadek terenu. Teraz ponoć to już poleci. Trzymam murarzy za słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cardesign1 21.04.2009 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Ale się wczoraj wkur.... Przyjeżdżam na działkę po robocie popatrzeć na postępy murarzy i oczom nie wierze. Pustaki, pustaki, pustaki nawet w miejscu mojego okna tarasowego. Moi wspaniali magicy zapomnieli że w moim domu jak i pewno w każdym jest jakieś wyjście na taras. Pominę w ciszy że to już nie pierwsza ich wpadka. Poprzednio zapomnieli o kominie w salonie. Jak tu się nie denerwować. Trzeba ich pilnować na każdym kroku. Wypadało by wziąć rok urlopu i siedzieć pilnować tych pieronów bo za chwilę się okaże że mój dom będzie nadawał się tylko do zwalenia. Szefunciu magików tylko chodzi i się chwali że ma 9 budów na ten rok. W ich przypadku o 8 za dużo. Co jestem na budowie to inni murarze. Ten zaczął inny ma skończyć a tamten mój już na innej budowie. I żaden nie zagląda do projektu. Robią chyba wszystko jak im się uzna, co im drugi powie. Zerooooooooooooo organizacji. Jeden na drugiego zwala. Coś czuje że ciężkie miesiące mnie czekają Oj życzę dużo cierpliwości Wam i sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.04.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 uuuuuuuuuuuuu odpukać moi to ciągle z projektem latają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 21.04.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 uuuuuuuuuuuuu odpukać moi to ciągle z projektem latają u mnie tak po prawdzie to projekt umie czytać tylko szef . Jak by tak jeszcze nauczył się nam wytykać konsekwencje naszych radosnych decyzji byłoby super . A tak , no cóż ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.04.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Fenixx co rozumiesz przez radosne decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 21.04.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Fenixx co rozumiesz przez radosne decyzje noo zmiany w projekcie. Konsekwencje tych zmian wychodzą po fakcie . Tzn po ich wcieleniu w życie. A wtedy to już dupa zbita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.04.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 ufffff ja nie mam pociągu do radosnej twórczości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 21.04.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 A mi dzisiaj podłączyli prąd na działce http://img23.imageshack.us/img23/6758/imgp5383.jpg Czekamy na PnB i ruszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 21.04.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 U nas to chyba czekają do końca terminu w umowie , czyli do połowy maja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.04.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 a ja mam już na połowie domu chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiekgośka 21.04.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 My też zaczęliśmy - ekipa miała być 3 osobowa ale jak na razie to jedna osoba czyli sam szef. Na domiar sam chciał kopać pod fundamenty i kopie ręcznie . Ogólnie to nam się bardzo nie spieszy ale chciałbym skończyć z dachem przed zimą ...... Dobry chłopak ale trochę to śmiesznie wygląda przynajmniej dla sąsiadów. Ale zobaczymy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 22.04.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 u nas po zdjęciu humusu wylazła woda,mamy czekać parę dni na osuszenie, albo będzie częściowa podmiana gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts