Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA ZACZYNAJACA NA WIOSNE 2009

kamilaJ

Recommended Posts

Witam Waszą Grupę Budujacą i przepraszam za spam ale....

"SOS!!!! 14 kwietnia b.r. w Wągrodnie /Piaseczno spalił się doszczętnie dach domu, naszych weterynarzy i sąsiadów. Przeprowadzając się pod Piaseczno nawet nie sądziliśmy, że spotkamy tu tak miłych i życzliwych ludzi, którzy wspaniale potrafią pomagać naszym czworonogom.Teraz sami potrzebują pomocy! Liczy się każda złotówka.

My wszyscy, którzy ich znamy prosimy o pomoc dla nich!"

http://pogorzelcy.sos.pl/

Wątek: http://forum.muratordom.pl/piaseczno-i-okolice,t2135-12540.htm

17 Kwiecień 2009 12:25 Temat postu: SOS!!!!!!

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj, i mnie tu dawno nie było.

Niby ruszyło a jednak stanęło.

Mamy już uprawomocnione PnB, mamy skrzynkę z prądem na działce. Teraz będziemy ciągnąć wodę ale to razem z fundamentami. I przez te fundamenty właśnie stanęliśmy.

Mężowi zmieniła się koncepcja budowania i jednak nie będziemy budować z keramzytobetonu (Praefa) tylko zdecydowaliśmy się na system ETS z Termoorganiki. Musieliśmy u architekta podpisać zgodę na zmianę technologi i teraz możemy z tym pójść do kierownika budowy i podpisać z nim (nią) umowę a wtedy składamy dziennik do PIB (czy jak to tam dokładnie brzmi). A potem tylko 7 dni trzeba odczekać i możemy ruszać :)

Może jednak zdążymy ruszyć na wiosnę :)

Dzień dobry . Słoneczny mamy poranek dzisiaj . Pogoda dopisuje więc pewnie robota aż furczy u wszystkich . :D

oj furczy, furczy

Pogoda wprost wymarzona dla nas. Oby tak dalej :D

My dzisiaj kończymy zasypywać fundamenty i zaczynamy murować ściany. Trochę nas zeszło z fundamentem ponieważ budujemy się na górce i mamy dość duży spadek terenu. Teraz ponoć to już poleci. Trzymam murarzy za słowo.

Ale się wczoraj wkur....

Przyjeżdżam na działkę po robocie popatrzeć na postępy murarzy i oczom nie wierze. Pustaki, pustaki, pustaki nawet w miejscu mojego okna tarasowego. Moi wspaniali magicy zapomnieli że w moim domu jak i pewno w każdym jest jakieś wyjście na taras. Pominę w ciszy że to już nie pierwsza ich wpadka. Poprzednio zapomnieli o kominie w salonie. Jak tu się nie denerwować. Trzeba ich pilnować na każdym kroku. Wypadało by wziąć rok urlopu i siedzieć pilnować tych pieronów bo za chwilę się okaże że mój dom będzie nadawał się tylko do zwalenia. :evil: Szefunciu magików tylko chodzi i się chwali że ma 9 budów na ten rok. W ich przypadku o 8 za dużo. Co jestem na budowie to inni murarze. Ten zaczął inny ma skończyć a tamten mój już na innej budowie. I żaden nie zagląda do projektu. Robią chyba wszystko jak im się uzna, co im drugi powie. Zerooooooooooooo organizacji. Jeden na drugiego zwala. Coś czuje że ciężkie miesiące mnie czekają :(

Oj życzę dużo cierpliwości Wam i sobie

My też zaczęliśmy - ekipa miała być 3 osobowa ale jak na razie to jedna osoba czyli sam szef. Na domiar sam chciał kopać pod fundamenty i kopie ręcznie .

Ogólnie to nam się bardzo nie spieszy ale chciałbym skończyć z dachem przed zimą ...... Dobry chłopak ale trochę to śmiesznie wygląda przynajmniej dla sąsiadów. Ale zobaczymy dalej.