anetik 15.05.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 a ja jestem w szoku, moja ekipa tak szybko robi że nie mogę wyjśc z podziwu. w poniedziałek zaczęli a już piwnice gotowe!! Życzę sobie wam wszystkich kolejnych takich wykonawców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 15.05.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 krótkie zapytanie do tych co już przez stan 0 przebrnęli: czy po murowaniu ścian fund. na ławach zostały Wam placki zaprawy? mamy samodzielnie pomalować fundamenty "mazidłem izolacyjnym" ale jak tu zachować ciągłość izolacji z poziomo ułożoną na ławie folią, jak ja muszę się do niej przekopać przez warstwę obsypanego gruntu i co gorsza placków zaprawy czasem grubych na 5-7 cm. My jeszcze nie przebiliśmy się przez stan "0", ale widziałam jak murarze stawiali nam bloczki fundamentowe i (przynajmniej jak byliśmy na działce) wszystko co im spadło na ławy zaraz zbierali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobek Budowniczy 17.05.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 mamy samodzielnie pomalować fundamenty "mazidłem izolacyjnym" U nas izolację ścian robi ekipa, ale mam wrażenie, że mi trochę nabujali i pociągnęli raz grunt + raz Dysperbit, a powinni 1x grunt + 2x Dysperbit Zastanawiam się, czy to daje się sprawdzić i czy o to walczyć? Na spoiny starałem się im zwracać uwagę, ale na pewno się to nie umywa do fug uzupełnianych samodzielnie przez ciasteczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 18.05.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Nie wiem jak się wkleja fotki, a chciałem pokazać różnicę pomiędzy fugami zrobionymi przez murarzy a zatartymi "tymi ręcoma". Jestem pewien, że te kilka godzin spędzonych na przygotowaniu ściany się opłaciło. Teraz mam już zaizolowane ścianki i bedę układał rury zasilajce do PC oraz do GWC do wentylacji. pozdrawiam wszystkich i życzę wytrwałości [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 21.05.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 tym razem ja chcialabym sie pochwalic, ze w sobote ruszamy z budowa Taka jestem podekscytowana, ze ho ho ho trzymajcie kciuki za moj start, bo to juz drugie podejscie, pierwsze okazalo sie klapa ale gleboko wierze, iz tym razem sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 21.05.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 tym razem ja chcialabym sie pochwalic, ze w sobote ruszamy z budowa Taka jestem podekscytowana, ze ho ho ho trzymajcie kciuki za moj start, bo to juz drugie podejscie, pierwsze okazalo sie klapa ale gleboko wierze, iz tym razem sie uda Trzymam kciuki!! POWODZENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 22.05.2009 01:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 tym razem ja chcialabym sie pochwalic, ze w sobote ruszamy z budowa Taka jestem podekscytowana, ze ho ho ho Wiem jak to jest w nocy spać nie można itp My zatrzymaliśmy się na schodach do piwnicy i tak się śłimaczy ,że codziennie muszę kontrolować i wszystkie niedociągnięcia korygować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 22.05.2009 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Trzymamy kciuki i życzymy powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugie1234 23.05.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 My zaczynamy budowę w najbliższą środę. Teren już wyrównany, studnia będzie w poniedziałek i geodeta też. Zobaczymy jak to będzie szło. Pozdrawiam wszystkich zaczynających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 23.05.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 dziekuje Wam za trzymanie kciukow Budowa rozpoczeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 23.05.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Nooooo! witamy w przytulnym klubie - otwarliście puszkę - BEZ DNA hihi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.05.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 u mnie zbliża się szalowanie wieńca i stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 25.05.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 u mnie w sobotę podstemplowali salon. dziś na pewno miała być kuchnia. wieczorem zobaczę czy coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolla25 25.05.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam wszystkich.Mam pytanie do tych co już zaczęli budowanie. Jaki beton kupowaliście na zalanie ław B-15, czy może B-20? Mi pan z betoniarni mówił żeby kupić B-15, ale nie wiem czy to dobre wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 25.05.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 jest jeszcze b- 10 ale wystarczy ci B-15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 25.05.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam wszystkich. Mam pytanie do tych co już zaczęli budowanie. Jaki beton kupowaliście na zalanie ław B-15, czy może B-20? Mi pan z betoniarni mówił żeby kupić B-15, ale nie wiem czy to dobre wyjście. My zalewaliśmy B20/W8 (zwiększony współczynnik wodoszczelności), ale w projekcie mieliśmy też B20. Sąsiad miał w projekcie B15 i zalewał też B20. Najlepiej skonsultuj to z projektantem lub kierownikiem budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 25.05.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 krótkie zapytanie do tych co już przez stan 0 przebrnęli: czy po murowaniu ścian fund. na ławach zostały Wam placki zaprawy? mamy samodzielnie pomalować fundamenty "mazidłem izolacyjnym" ale jak tu zachować ciągłość izolacji z poziomo ułożoną na ławie folią, jak ja muszę się do niej przekopać przez warstwę obsypanego gruntu i co gorsza placków zaprawy czasem grubych na 5-7 cm. Dziś zakończyliśmy smarowanie dysperbitem, ale zanim do tego doszło to mimo wszystko ławy nadawały się do solidnego sprzątania, sama pomagałam. Przy początkowych warstwa murarze sprzątali po sobie na bieżąco, ale im byłi wyżej, tym bardziej nie chciało im się schylac, więc teraz musieli skuwać. Na szczęście byłam na działace, bo nie wiem jak by to zrobili gdyby mnie nie było: kiepskie sprzątanie, smarowanie i zasypanie, żeby nic nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 26.05.2009 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 jolla 25My laliśmy B20 wokół budowane 3 domy i też B20.ile zaoszczędzisz na B15????a dom stawiasz na ile lat 20 czy 15 pawalaraobecność na budowie dodaje chęci do pracy murarzom i innym budowlańcommy właśnie ułożyliśmy świeżutko pociętę drzewo na wieźbę dachową, zostały jeszcze deski do ułożenia i opał do usunięcia. Potem wkopać GWC pod dom i zasypywać. Zbrojenie na wieniec już też prawie skończyłem. ale jeszcze zostanie mi potem szalunek.pozdrawiami życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIKAFI 26.05.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Witam wszystkich serdecznie Właśnie ruszamy z budową. Dzisiaj był geodeta wytyczyć domek. I od razu mam dylemat albo czegoś nie kumam. Geodeta wytyczył cztery punkty w narożach domu i poprowadził od nich dookoła sznurek. Zrobił obrys i wygląda to po prostu jak jeden wielki prostokąt. A fundamenty idą przecież środkiem i dwa wykusze mamy. On twierdzi że tak to się robi a resztę ma wykonać majster. Tylko kto ma mi to zrobić. Przecież jak operator koparki przyjedzie to nie będzie sobie mierzył sam chyba gdzie ma kopać?? RATUNKU!!!!! Ja tego nie rozumiem:-((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 26.05.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Koparka niech wykopie cały ten obrys co zaznaczył geodeta,a majster szalunki zrobi sam,on wie o co biega.My tez mieliśmy taki dylemat ,a panowie przyszli,ładnie sznurki porozkładali i wymiar domu im się sam zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts