Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ktoś potrafi krótko odpowiedzieć na pytanie: DLACZEGO grunt jest wypierany z pod fundamentów?

Na to pytanie potrafią odpowiedzieć moi majstrowie po technikum .

LENIU przyłóż się trochę do nauki i wstydu branży nie przynoś .

Tego nie byłbym pewien. W technikum generalnie uczy się o istnieniu zjawisk a już gorzej jest o wytłumaczeniu dlaczego występują.

Zostawcie chłopaka, I rok pewnie a jeździcie jak po kobyle.

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

jedno jest pewne

więcej nauczysz się już po studiach

pójdź tylko na porządną budowę, do jakiejś marnej firmy

inaczej to jak krew w piach

teoria, a praktyka to dwie różne rzeczy wiadomo, ubolewam and tym, ze muszę mówić o czymś, czego nigdy na oczy nie widziałem, a, że tak uczą na moich studiach, a nie inaczej to już nie ode mnie zależy :(

dlatego szukam pomocy na tym forum, bo w poniedziałek mam zaliczenie :/

teraz "nie zrażaj się"?, a wcześniej po mnie jechałeś.. to co się stało, że taka zmiana zdania o 180 stopni?

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski, ale bardziej prowadzący są tam nastawieni na to, że już wszystko powinniśmy umieć, niż na to, żeby nam coś wytłumaczyć czy nauczyć, tylko pytanie skąd, jak nie każdy jest po technikum budowlanym, nie każdy był na budowie

jedno jest pewne

taaak odrazu krew :wink:

uważaj co piszesz...

oni nie mają do studentów szacunku to dlaczego ja mam do nich mieć?

oczywiście nie mówie tu o wszystkich :]

jedno jest pewne

taaak odrazu krew :wink:

heheh :p

ale może w końcu ktoś mi pomoże, bo ciągłe gadanie o mnie nie jest najważniejsze?

"do you understand?

she doesn't :-? "

5thE

oni nie mają do studentów szacunku to dlaczego ja mam do nich mieć?

bo wiedzą o wiele, wiele więcej od takiego, jak Ty

pokory się ucz, nauki studiuj

Nie mieszaj tutaj wiedzy z szacunkiem do ludzi! Wg Ciebie nabywając wiedzę pozbywali się szacunku do drugiej osoby... To, ze ktoś wie więcej od innej osoby, nie znaczy, ze może ja traktować jak śmiecia
Nie mieszaj tutaj wiedzy z szacunkiem do ludzi! Wg Ciebie nabywając wiedzę pozbywali się szacunku do drugiej osoby... To, ze ktoś wie więcej od innej osoby, nie znaczy, ze może ja traktować jak śmiecia

Dałeś do myślenia... .

Widać, że filozofia to Twoje hobby.

Jeśli chcesz być budowlańcem to poszukaj pomocy na ul. Żołnierskiej (tam jest taka szkoła).

Jeśli nie bywałeś w tego typu szkole, to teraz rozumiem dlaczego wykładowcy UWM dziwią sie na widok kolorowanych rysunków :wink:

już wiem co zapobiega wypieraniu gruntu z pod fundamentów, fundament trzeba tak zagłębić, aby ciężar ziemi leżącej nad poziomem stopy fundamentowej równoważył wypór ziemi, chyba o to chodziło mojej prowadzącej mówiąc akcja = reakcja

ale co powoduje wypieranie? tylko ciężar budynku?

już wiem co zapobiega wypieraniu gruntu z pod fundamentów, fundament trzeba tak zagłębić, aby ciężar ziemi leżącej nad poziomem stopy fundamentowej równoważył wypór ziemi, chyba o to chodziło mojej prowadzącej mówiąc akcja = reakcja

ale co powoduje wypieranie? tylko ciężar budynku?

Przecież napisałem :evil: