huuber 01.07.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Niby czemu nie da rady wymienić tych płytek? Wymienić tzn: nakleić na stare płytki nowe płytki czy zbić stare i przykleić nowe czyjakaś inna opcja?Bez oględzin na miejscu u Pani zrobił bym tak:zbił bym stare płytki, przykleił nowe a w miejscu spękań zrobił bym cienką dylatację systemową lub silikonową na fudze dla świętego spokoju ponieważ nie wiadomo czemu tam popękały te płytki.(fuga jest też zabezpieczeniem płytek-taką ozdobną dylatacja i powinno to starczyć, dylatację systemowe stosuje się wtedy gdy konstrukcja posiada dylatacje-reasumując myślę na pewno pękają od czegoś innego np:tak jak mówiłaś budynek pracuje, za cienka wylewka, zły podkład pod wylewką , dylatacja na wylewce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 01.07.2009 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Myslalam o wymianie tylko tych popekanych, tzn. wstawieniu nowych w miejsce tych popekanych. Taka byla pierwotna wersja, a teraz, to juz nie wiem. Na razie chyba zostawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
huuber 02.07.2009 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 zbij jedną płytkę, zobacz czy wylewka jest pęknięta tak samo jak płytka, zobacz po kleju czy była dobrze przyklejona, zrób otwór wiertarką i zmierz grubość wylewki. Zbijając płytki masz szanse na drobną reperację wylewki.Jeżeli jest pęknięta wylewka krzywo możesz skuć, dolać betonu trochę i uciąć w linii prostej tam gdzie by miała iść fuga i zrobić dylatację już na nowej powierzchni płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sosik_15 10.02.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Witam Odświeżam temat aby nie zakladac nowego. Planuje polozyc panele a raczej je wymienic w pokoju i zamienic zamiast kafelek to panele w przedpokoju. i teraz moje pytanie jak klasc panele ?? prostopadle czy rownolegle do okna ??Szkic pokoju: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ec28f8f7049f3b19.html Panele chyba te: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=908399054 Folie zostawie a podklad dam nowy. Jakie rady ?? Pozzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 12.02.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Panele połóż prostopadle (wzdłuż ) do okna ( taka jest ogólnie przyjęta zasada).Co do paneli to bardzo fajnie wygląda na podłodze ten wzór ( może dla niektórych jest trochę męczący ale idzie się przyzwyczaić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snw 19.10.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Witam, ja tez podepne sie pod temat zeby nie zakladac nowego. Chcem polozyc panele w miejsce parkietu, gdyz klepki parkietowe z niewiadomych przyczyn mi "stanely deba" i wraz z kolejnym dniem jest ich wiecej i wiecej. W pokoju nie ma wilgoci, dylatacje sa raczej porobione (tego na 100% nie wiem), parkiet lezy od 4 lat, nie jestem zadnym fachowcem, ale wdg mnie to troche malo jak na parkiet... Moim problemem jest to co znajduje sie pod parkietem, bo nie wiem co z tym zrobic, czy to normalnie usunac/zerwac czy zostawic i zamontowac na tym panele. Z drugiej strony jak zostawie te "deseczki" i poloze na nich panele to bede mial 0,5cm roznicy miedy panelami, a progiem. Nie wiem co znajduje sie pod tymi deseczkami, czy folia czy odrazu beton, nie wiem tez jaka role maja te "deseczki". Czy ktos moze mial z takim czyms juz do czynienia i moze poratowac rada? w linku ponizej znajduja sie 2 zdjecia "deseczek" Z gory dziekuje za pomoc! http://www.picshot.pl/public/viewset/247547 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oficer998 01.11.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Witam Mianowicie chcę położyć panele podłogowe .A więc zacznę od początku Na chudziak została położona folia budowlana a na to tak około 1o cm styropianu i na to ogrzewanie podłogowe i zostały wylane wylewki . Jaki podkład pod panele polecacie przy ogrzewaniu podłogowym? Dawać folie z pianką czy samą piankę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts