Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cyprysik nutkajski Gloria Polonica

Recommended Posts

No właśnie, nigdzie, kompletnie nigdzie go nie ma. Znalazłam go w katalogu Związku Szkółkarzy Polskich, a tymczasem w żadnej szkółce zrzeszonej w tym związku go nie sprzedają. A miał zająć najbardziej eksponowane miejsce w moim ogrodzie :( . A ten p. Michał Kałużiński ma swoją szkółkę? Może bezpośrednio od czarodzieja? :lol:

• 11 months później...

Tez szukalam Glorii i przez google znalazlam cos takiego:

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=%22Micha%C5%82+Ka%C5%82uzi%C5%84ski%22&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl&aq=f&oq=

na chyba 10 pozycji jest szkolka:

http://www.dendrofarma.eu/kontakt.php?lan=pl

ale nie wiem, czy da sie kupic na miejscu, bo pisza, ze tylko hurtowo,min. 10 szt. i minimalna kwota zakupu to 1000 zl :/

• 4 months później...
  • 8 months później...

W ubiegłym roku też szukałam tej odmiany i już byłam gotowa jechać wiosną do Dendrofarmy, gdzie oferowali po 100zł 80-cio centymetrowe chociaż ode mnie to spory kawałek gdy w pobliskim centrum sprowadzili kilka sztuk i to po 70zł. Jest śliczna i zimę ładnie przetrwała niczym nie osłonięta:)

b0d07221b77da11bf4&#5.jpg

przepraszam za bałagan:oops: dziś już jest porządeczek;)

Glorię trafiłam raz w centrum 20km na wschód od W-wy k/Dębego Wielkiego, mają tu ciekawe okazy, ale też sprowadzają na zamówienie, podobnie jak w W-wie w Alei Krakowskiej w centrum Pnos zamawiałam powojnika Kacper, którego od lat nie mogłam upolować - sprowadzili, zadzwonili że jest i czekał na mnie w normalnej cenie:) Aka z jakich stron pochodzisz?

• 3 years później...