Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przebicie nawiewu do kotlowni- 1000zl :)

majkii

Recommended Posts

To byl taki jeden co zarzadal tyle pieniedzy przy okazji robienia komina.

Z kominem tez ciekawa sprawa... piec w kotlowni na parterze ale komin mial by oparty na stropie i wychodzic z poddasza nad dach, natomiast sam piec mial byc podlaczony do komina od spodu za pomoca stalowej rury...

Czyli 2 merty rury plus komin postawiony na stropie jakies 4-5 m za 5000zl...

Troche drogo i tu nie ma co fisiowac, ale drodzy inwestorzy - takich rzeczy nie robi sie palcem, a cena wiertnicy to - powiedzmy dd 100 ok 13000, dobry mlot ok 5000

NIe no dobra, ale chyba nie liczymy na to , że jeden głupi inwestor nam zapłaci za cały sprzęt , prawda ? :):)

Pewnie, ze byle - baran zrobi to za 100zl.- mlotkiem i przecinakiem, i jak to w zyciu bywa przez ta dziure przewinie sie z trzech takich gosci bo "nie da rady", ale firma za odwiert wezmie z 500, zrobi to w 15min. i nie ma co plakac drodzy inwestorzy bo, trzeba dojechac, zaplacic ludziom, zaplacic podatek, wliczyc powiedzmy 1/30 zusu no i sprzet tez musi sie zwrocic a ta cala reszta to zarobek firmy

Nie - no pewnie ze drogo, ale polowa tej ceny za profesjonalna robote jest dobra cena, a ludzie sie dziwia -za co taki koszt, i tak jak w moim przypadku (troche wieksza robota) przyszedl pan (bo byl 100 tanszy), zepsul 2 mlotki typu agojama i si zwinal.

Tanie mięso to psy jedzą :):) Ano zdrowy rozsądek jest po prostu konieczny - z obu stron.

Może to nie jest mądre, ale pana, który mi powiedział : "ja panią przeprowadzę w 2 miesiące" i chciał połowę ceny za SSO pogoniłam :):)Nie wiem jak on ten materiał liczył :)

Tylko zdrowy rozsądek. Z obu stron.

Nie - no pewnie ze drogo, ale polowa tej ceny za profesjonalna robote jest dobra cena, a ludzie sie dziwia -za co taki koszt(...)

Z całym szacunkiem dla wszystkich wykwalifikowanych i profesjonalnych wybijaczy dziur w suporeksie - JEDEN TYSIĄC PLN - to lekka przesada.

Fakt, że większość budowlańców siedzi na Wyspach oraz to, że wg. mniemania "majstrów' ktoś kto buduje dom ma duuuże pieniądze, nie usprawiedliwia ich do wyceny wybicia dziury w murze na kwote 1000 pln!!!