ania67 19.05.2005 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Hej! ja też zamierzam budowac Ten domek. W tej chwili projekt jest w adaptacji. Wprowadzam trochę zmian w tym projekcie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirono 24.05.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 u mnie po stronie zachodniej będzie okno coby doświetlić korytarz,swietlik typu rura mnie nie bierze,też w adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 05.06.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Hej Aniu67, wygląda na to, że my też wybierzemy ten projekt. Wiem, że minęło sporo czasu od Twojego postu, ale może zaglądniesz tu z czasem? Napisz proszę jak Wasza budowa, co zmienialiście, no i, wiesz-tak w ogóle.Jestem ciekawa i podekscytowana, jak ten domek się sprawdzi... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 05.06.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 hej hej Julieta Pewnie, że tu zaglądam i bardzo się cieszę, że Ty tez tu zajrzałaś Cały rok szukaliśmy projektu i w podjęciu decyzji pomogły nam zdjęcia tego domu, które są tu na forum w galerii zdjęć. Projekt jest jeszcze niestety w adaptacji, ma być gotowy w połowie czerwca, a póżniej pozwolenie... Jako, że działka jest na stoku( na całej szer. 8m spadku) dom będzie podpiwniczony, z garażem w piwnicy.Wejście do domu od pół., a ta część, w której będzie garaż ma być odkryta i od poł.W miejscu pom. gosp. będą schody do piwnicy i na poddasze- na przyszłośc.Aby schody były wygodne bud. został poszerzony o 0,85 cm. Inne zmiany to: -strop -okna w ścianach szczytowych - okno między kuchnią a salonem -sam strop obnizony do wys.2.60 - nie będzie słupa w salonie, a zostanie pedłużona ścianka o 0,80cm Uwielbiam ten domek od pierwszej chwili.To był pierwszy projekt, który sie nam spodobał. Potem zawsze wracaliśmy do niego. I nie żałujemy. Pytaj o wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 06.06.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 ania67, nawet nie wiesz jak się cieszę, że odpowiedziałaś . Na dniach kupujemy działkę. Potem sprawdzimy czy ten domek będzie pasował (pewnie będzie ) na tę działeczkę, a potem, to już wiesz, kupujemy projekt ! Ale cicho sza..., "coby" nie zapeszyć... Ja też mam pewne plany adaptacyjne: powiększenie drzwi w salonie, dodatkowe okno w salonie, filar też ewakuujemy , zamykamy częściowo kuchnie, też chcemy go powiększyć, tak, aby przy wejściu od strony kuchni zrobić schody na poddasze (będzie użytkowe). No i rezygnujemy z zadaszenia nad tarasem (mamy inny pomysł). To tak z grubsza. Napisz, proszę, czy masz jakieś uwagi do projektu (albo Wasz architekt)? Nawet nie wiem o co powinnam zapytać, jestem zupełnie zielona w te klocki, ale pewnie jak sobie pogadamy, to wszystko się wyjaśni . Ślicznie dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 06.06.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Hej, hej Julieta Jezeli chodzi o projekt, to wydawał sie być w porzadku. powiem Tobie, że nie było rozczarowania- szczególnie jezeli chodzi o wymiary pomieszczeń.Domek jest akurat! Architekt nie miał żadnych zastrzeżeń. My tez zastanawialiśmy się nad powiększeniem drzwi tarasowych, ale zostawilismy w końcu tak jak jest w projekcie .Ciekawa jestem, co wymyśliliście zamiast zadaszenia nad tarasem? Jak dużą będziecie miieli działkę? i czy wiecie z czego będziecie budować domek? Kiedy zaczynacie? Tak właściwie to Stargard Szcz. całkiem niedaleko Gorzowa jest Ja też się cieszę,że "zgłosiłaś" się na forum. Pewnie, że pogadamy pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 07.06.2005 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Halooo, ania67 ! Tak właściwie, to wszystko jeszcze przed nami, jeżeli chodzi o papierki, ale Stargard Szczec. -" przyjazne środowisku miasto jest ..." Szczególnie rolnikom... Bo nasza działeczka, to ok. 3.000 m2 siedlisko. Mnie się marzy łąka kwietna i sosny, a po środku nasz domek, LMB 27, znaczy się . I do tego z okiennicami, a Wy zostawiacie jak w projekcie? Co do tarasu: chcemy mieć duży, drewniany taras, więc daszek jest za mały, zimą zatrzyma zbyt dużo światła, a ja jestem dzieckiem słońca. Mamy dwa wyjścia: 1. bez zadaszenia chroniącego od deszczu - ażurowa, drewniana konstrukcja, także po bokach, coś a la pergola czy trejaż,chroni od palącego słońca, ale przepięknie przepuszcza światło, 2. boki - drewniana pergola, a od góry po prostu rozwijana markiza Od frontu ganek jest piękny i zostaje . Budujemy bez żadnych fanfar - z suporexu (siporexu, jak kto woli), ocieplenie ze styropianu. A kiedy zaczynamy? Tak ..., ekhm, jakby tu powiedzieć, projektu jeszcze nie kupiliśmy, więc sama rozumiesz... Chciałabym zobaczyć taki domek w rzeczywistości, więc pospieszcie się moi drodzy . Jak mam szukać zdjęć LMB 27 w galerii forumowej? Tak właściwie, to Gorzów całkiem niedaleko Stargardu jest Się rozpisałam, pewnie zaraz po głowie dostane od szanownych forumowiczów, że gadulca uprawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 07.06.2005 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Halo Julieta My też jeszcze do ok. końca lipca- mam nadzieję- będziemy siedzieć w papierkach Nasza działeczka to... ok. 3000m Okiennice bardzo mi sie podobają, ale narazie odkładamy ten temat na przyszłość...Jeżeli chcecie mieć duży taras to fakt, daszek odpoda( no, może nie dosłownie) U nas pod tarasem będzie usypana skarpa, a wjazd do garażu będzie" pod" częścią sypialną.Od drogi będzie widoczna właśnie ta strona- południowa- domu i myślę, że daszek będzie wyglądał ładnie(będzie to tak jakby część reprezent.) A my budujemy z silki.Zdjęcia domu są w gal.zdj. domów. for. na str 1 szukaj" dom ryb(y)" Budowanie mamy zacząć sierpień- wrzesień. Budowć będziemy jednak etapami. W pierwszym piwnica. Tak więc Wy będziecie chyba pierwsi i to My do was pojedziemy oglądać domek pa Sąsiadko i zaglądaj tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 13.06.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Julieta Co u Ciebie? Czy temat zakupu projektu już bliski? Ja odbieram swój zadaptowany projekt w sobotę- oby nie zapeszyś Jak masz jakies pytania to smiało pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 15.06.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Ania67, uuu, ale masz fajnie ! Wiem, wiem, żeby nie zapeszyć ... A co u "mię", hm? Nic. A nie, przepraszam, w następnym tygodniu odbieramy papiery od geodety, działeczka już wytyczona. Potem finalizujemy zakup powyższej, a ja udaję się do jakiegoś czarodzieja-architekta, aby poradzić się w sprawie moich korekt w projekcie, no i powinniśmy zakupić projekt. Ja trochę pisałam z biurem P. Lipińskich, ale w sprawie innego projektu i to Oni podpowiedzieli LMB27. Nie wiem teraz czy ewentualne zmiany w projekcie mam pozostawić im, czy architektowi lokalnemu, czyli z naszego miasta? No i zabierzemy się do przyłączy itp., itd. ... Będzie dobrze. Także jak widzisz, to my do Was Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 15.06.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Hej Julieta Jak dotad to tempo macie dobre, oby tak dalej My zmiany w projekcie robimy u architekta lokalnego. Projekt po zmianach+ pozwolenie na budowę( pani arch. sie tym zajmuje) na gotowo 2200+500 piwnica+1250 projekt. My na działce mamy doprowadzoną wodę, gaz bedzie w drodze, gorzej z prądem Prad miał już być, ale niestety wszystko sie predłuża Wiesz, tak sobie pomyślałam, że nasza piwnica bedzie pod całym domem, możecie więc przyjechać, bo bedzie tak "jak w domu" Już dziś zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 16.06.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Hej Ania67, dobrze stop będziemy jutro stop szykujcie się stop . Żartowałam oczywiście . Jakie tempo (?!), kobietko, ja i tak gryzę pazurki, bo chciałabym JUŻ !!! 2700 zł. za adaptację (dobrze rozumiem?) to jeszcze dla mnie do przełknięcia, ciekawe ile my damy . No, w następnym tygodniu, mam nadzieję, dużo więcej już będziemy wiedzieć i mieć. Dam znać, a Ty pisz czy sobota okaże się szczęśliwa (wiesz ). Czekam, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 16.06.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Hej Julieta Goście są zawsze u nas mile widziani Na działeczce jest stolik i ławeczka i mały ogródeczek Adaptacja 2200 (a 500 za doprojektowanie piwnicy). Jak już bedę miała-wiesz co -niezwłocznie dam znać -z ogromną radością Pozdrowioneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 10.07.2005 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 A my mamy zrobioną kanalizację, wylewki, ścianki działowe i częściowo taras tzn. wymurowany, zasypany a w tym tygodniu będzie zrobiona wylewka.Zaczyna to coraz bardziej przypominać dom.Obecnie zastanwiam się nad dobudowaniem garażu do ściany szczytowej.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriej 03.08.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Chyba i ja dołączę Na placu boju poza tym projektem została Gienia: http://www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?opcja=rzuty&id=10&nazwa_projektu=GIENIA Oraz Piwonia: http://www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?opcja=opis&id=81&nazwa_projektu=PIWONIA W kazdym z projektow cos mi nie odpowiada; u Lipińskich nie ma za bardzo jak ustawic schodów na poddasze, brak okna na zachód (w salonie, mam tam ładny widok;-) brak wc, w Piwonii nie pasuje mi ta kombinacja schodow kuchni i salonu, zrobilbym kuchnie otwartą na salon ale jest komin.. jedna sypialnia ma 8,5m2 wiec stoł do pingponga wchodzi na styk , Gienia natomiast nie ma zadnej sypialni o pow. ok. 13-15m2 i koszt, no własnie, skad w Gieni przewidywany koszt stanu surowego zamknietego wychodzi o 20 tys wiecej niz w przypadku projektu Lipińskich? Dom jest wiekszy o ok. 7m2 Dom Lipińskich podoba mi sie na dzis najbardziej. Jaki przewidujecie koszt stanu surowego zamknietego? Czy ktos ma jakies zdjecia z realizacji tego projektu? Niestety zdjecia z galerii Ryby nie otwieraja mi sie... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 03.08.2005 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Hej Pozwolenie już mam od 26.07. Teraz czekam na uprowomocnienie i zaczynamy. Z tej racji, że wprowadzilismy trochę zmiam, domek zmienił sie troszkę Tak bedzie wyglądal http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=39047&q=To%20tu&k=3 andrej Okno w salonie można doprojektowac w ramach adaptacji. My mamy piwnicę pod całością i trzeba było gdzieś umiescić wygodne schody. Dlatego też bud. został poszerzony o 0.85 cm i schody są w miejscu pom. gosp. Pytałam goscia, który wybudował Gienię o koszt st. surowego i powiedział. że wydał ok. 60 tyś.( Beton kom., dachówka) Z tego co wiem, to LMB wyjdzie podobnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 04.08.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Andriej: w Gieni przewidywany koszt stanu surowego zamknietego wychodzi o 20 tys wiecej niz w przypadku projektu Lipińskich Andriej robiłeś jakieś dokładniejsze wyliczenia czy wynika to z kosztorysów z pracowni projektowej? Zastanawiam się nad Gienią. Bardziej podoba mi się od LMB 27 z tego względu, że ma większy salon, kuchnię i osobne wc. Kwestia gustu i potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriej 04.08.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Aniu,Czy mozna byloby Cie jeszcze naciagnać na rzut parteru i poddasza?Która sciana była ruszana o 85cm? Ile zaplacilas za doprojektowanie okna w salonie, adaptacje poddasza itd. ? Róznica w kosztach stanu surowego wzialem ze stron biur projektowych...Andrzej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 04.08.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Hej Andrzej Sciana przesunięta jest w miejscu pomieszczenia gosp.( ta, która jest między pom. gosp. a wiatrołapem) i tam, gdzie jest wyjście na taras, przy ścianie z kominkiem, w salonie. Dzięki temu salon poszerzył się z 4.81 m do 5.61. Aha, obniżyliśmy jeszcze strop z 2,94 do 2.70. Dzieki temu zwiekszyła sie wys poddasza.Poddasze ma u nas 71.30 m. Budujemy z silki. Za zmiany zapłaciłam 2 200+ 500 doprojektowanie piwnicy+ 1250 projekt.Nie musiałam tez martwić się o pozwolenie, bo wszystko załatwiała p. architekt. Wiem, ze można taniej, ale w naszym miescie to najniższa cena Rzuty moge umieścić, jak najbardziej. Nie posiadłam jeszcze wiedzy przerzucanie zdjęć z aparatu do kom. Jeżeli mógłbyś poczekać, to syn wróci w przyszłym tygodniu i wtedy nie ma problemu.No chyba, ze sie nauczę Jezeli masz jakieś pyt. to bardzo proszę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriej 04.08.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Szkoda, ze nie masz teraz tych rzutów.... Czy strop zostawiliscie drewniany? Rozumiem, ze dzieki poszerzeniu bydynku zmiescily sie schody a wiatrolap i kotlownia zachowaly dotychczasowa powierzchnie, czy tak? Ostał wam sie filarek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts