ania67 04.08.2005 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Postaram sie o te rzuty, moze sie uda Strop zmienilismy na żelbetowy, a w ogóle to mamy dwa stropy. Wiatrołap został, a kotlownia sie powiekszyla i tam są schody. Niestety filarek został zlikwidowany, przedłużyliśmy ściankę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 04.08.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=39047&q=To%20tu&k=3Hej Udalo się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.08.2005 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Gratuluję postępów informatycznych Fajnie to wygląda i wydaje się być bardzo przemyślanie wszystko rozmieszczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 04.08.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Gratuluję postępów informatycznych Fajnie to wygląda i wydaje się być bardzo przemyślanie wszystko rozmieszczone : Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 04.08.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Noooooo, hej, Ania67! Wyglądam Ciebie i wyglądam, a Ty już pozwolenie masz ! Miałaś dać znać ! No, to kobietko, widzę, że my do Was . A co u nas? To by było na tyle... Muszę dokładniej "oblookać" Wasz projekt, może cosik zgapię :wink Pozdrawiam i czekam na dziennik, pisz, pisz,pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 04.08.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Noooooo, hej, Ania67! Wyglądam Ciebie i wyglądam, a Ty już pozwolenie masz ! Miałaś dać znać ! No, to kobietko, widzę, że my do Was . A co u nas? To by było na tyle... Muszę dokładniej "oblookać" Wasz projekt, może cosik zgapię :wink Pozdrawiam i czekam na dziennik, pisz, pisz,pisz Pozwolenie odebrałam dopiero w piątek, a więc jestem troche usprawiedliwiona Zgapiaj co tylko chcesz, a mozesz nawet wszystko Wy do nas! jak najbardziej zapraszamy Nie wiem, czy doczekasz sie dziennika, nie obiecuje, ale w tym wątku bedę pisać i informować o postepach No i do Gorzowa żabi skok Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriej 04.08.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Dzieki wielkie!Czy mi sie zdaje czy wjazd do garazu macie od innej strony niz wejscie do domu??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 04.08.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Prawda! Wejście jest od północy, a wjazd od południa.Tak jest ze względu na skarpę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 05.08.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Ania67, dziękuję za zaproszenie, jestem przekonana, że skorzystamy. Mam nadzieję, że już niedługo, bo za moment zaczynacie, a do złotej jesieni dużo zrobicie . Rozumiem, że kosztem kotłowni powstała klatka schodowa, a kotłownia w piwnicy? Ja chciałabym wydłużyć domek, tak, aby w wiatrołapie, od strony kuchni, zrobić proste schody na poddasze. Ponieważ nie będziemy podpiwniczać, to kotłownia musi zostać na miejscu. Biuro Lipińscy, zakłada schody na poddasze, kosztem pokoju za łazienką, ale ja wymyśliłam inaczej. Poddasze robicie od razu, czy w przyszłości? Duża powierzchnia z tego wyszła . My chcieliśmy całościowo, ale gdy teraz widzę (twój przykład), to niezłe hektary do zrobienia Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 05.08.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Hej Julieta Jesteście mile widziani Zaczynamy 17.08 Dzisiaj podpisaliśmy umowe z kerownikiem budowy. Jak wszystko dobrze pójdzie to do "złotej jesieni" poziom piwniczny sie wybuduje, a że jest taki sam jak parter i jest częściowo odkryty, to jakies wyobrażenie będzie. Schody bedą tam, gdzie kotłownia, a kotłownia w piwnicy bedzie dokładnie w tym samym miejscu co na parterze. Myślę, że Twoj pomysł na schody jest b. dobry i nie powinno być problemu z jego realizacją.Jak widzisz biuro L. zgadza sie na zmiany. Poddasze będzie na przyszłość bliżej nieokreśloną. Jak zobaczyłam te nasze hektary, to sie wystraszyłam Damy radę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 06.08.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Ania67, mam małe pytanko: obniżyliście wysokość parteru do 2,70 m, jaka jest teraz wysokość na poddaszu, a jak była przed? podaj proszę wysokość ścianki kolankowej na poddaszu (obecnej i przed). To widzę, że i u Was poddasze na przyszłość. Brzuszek mnie zabolał jak zobaczyłam Wasz termin rozpoczęcia prac. Trzymam kciuki! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 06.08.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Hej Julieta Obecna wysokość poddasza to 2.50, a przedtem była 2.47 Wysokośc ścianki kolankowej to 0.30 cm, przedtem nie było ścianki kolankowej w projekcie. Mnie też brzuch boli, ale ze strachu A kciuki trzymaj! - dzieki- napewno się przyda Pa Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 07.08.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Ania67, dziękuję za informacje. Wysokość 2,70 m w zupełności wystarczy, więc pewnie i my powtórzymy ten manewr. Myślę nad ścianką kolankową, czy aby nie zrobić jej wyższej, ale to są rozważania na później, gdy kupimy już projekt i omówimy go z architektem. Jeszcze raz dziękuję za informacje, odliczamy z Wami dni do godziny zero i trzymamy kciuki! Pisz o rozwoju sytuacji, jak tylko będziesz miala czas Pozdrawiamyyyyyyyyyyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 08.08.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Julieta Nie ma sprawy, w razie jakichkolwiek pytań, służe pomocą Jak będziecie mieć projekt w ręku, to przemyślicie wszelkie zmiany. Dzięki za "kciuki" Będe pisać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriej 12.08.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Mam jeszcze pytanie dotyczace wentylacji w kuchni..Tam przeciez nie ma tam komina...Czy przy popisach kulinarnych Pani (Pana) domu nie bedzie troche...parno? Jak to jest rozwiązane?Pozdrawiam "Ciepłych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 14.08.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Mam jeszcze pytanie dotyczace wentylacji w kuchni..Tam przeciez nie ma tam komina...Czy przy popisach kulinarnych Pani (Pana) domu nie bedzie troche...parno? Jak to jest rozwiązane? Pozdrawiam "Ciepłych" W kuchni znajduje sie kratka wentylacyjna. Zaczęliśmy w sobotę budowę naszego domku. Narazie wykop, we wtorek wytyczanie ław. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 14.08.2005 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Niestety na Onecie zablokowano nam album ( za rzadko sie logowaliśmy) więc jest niedostępny. Powiedzcie gdzie jeszcze możemy założyć album to wrzucimy nasze aktualne fotki.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 26.08.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Hej Mój domek już "się buduje: W tej chwili murowane są ściany fundamentowe, do wysokości 2,30 m, a póżniej strop i to będzie piwnica. Piwnica będzie pod całym domem, a więc będzie taki sam układ jak w domku ( będzie oświtlona, ponieważ dom jest na skarpie) Do tych pór wszystko przebiega zgodnie z planem( i kosztorysem ) Pozdrowienia dla budujących LMB27 i przymierzających się do budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chomeini 06.11.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Witam, jestem na etapie zakupu projektu i mój wybór padł na LMB 27 (Lipińskich). Jestem zmuszony (czasowo - finansowo) przeprowadzić tę budowę szybko i dlatego ropatruję system "Praefa" - w założeniach chciałbym wystartować na wiosnę a na jesień najdalej już zamieszkać - dlatego szukam szybkiego i w miarę taniego rozwiązania na tę budowę. Chciałbym przeczytać opinie ludzi którzy poszli tą drogą i mogą coś niecoś powiedziećna ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 06.11.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 Też buduję ten domek, z pełnym podpiwniczeniem.Nie buduje w systemie, który Ciebie interesuje, ale jakbyś miał jakieś pytania dotyczące projektu to pytaj. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts