ddoommiinniikk 28.03.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 I jeszcze pozdrowienia dla wszystkich członków klubu LMB 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 28.03.2006 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Na początku my również nie chcieliśmy wprowadzać żadnych zmian . pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 29.03.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Na początku my również nie chcieliśmy wprowadzać żadnych zmian . pzdr. Sugerujecie, że to przychodzi z wraz z postępem budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 29.03.2006 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Sami się przekonacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 10.04.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Co nowego w LMB 27... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 11.04.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Hej W czwartek ma przyjechać nasza silka I pora zaczynać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 21.04.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Hejka!!! Jakże się cieszę, że znalazłam kogoś kto tak jak ja chce lub juz buduje LMB27. Ja chcę zbudować ta wersje z garażem- LMB27c. Na razie mam działkę i musze ja uzbroić ale projekt juz wybraliśmy.Poczytam sobie jeszcze troszkę a potem będę pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 21.04.2006 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Dojechała? Mury juz rosną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 21.04.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Dojechała? Mury juz rosną? Silka dojechała - pierwsza partia. A mury zaczęły rosnąć dzisiaj Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 21.04.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Dojechała? Mury juz rosną? Silka dojechała - pierwsza partia. A mury zaczęły rosnąć dzisiaj Pozdrawiam Gratulacje A zdjęcia masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 21.04.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Narazie w aparacie Dopiero wróciliśmy, bo zaczął padać deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 21.04.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Narazie w aparacie Dopiero wróciliśmy, bo zaczął padać deszcz ale bedą Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 21.04.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Tak jest Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 23.04.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Witamy Iko w rodzinie LMB 27... Zapraszam do wątku do którego link jest podany przez Anię 67 we wcześniejszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 24.04.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam wszystkich zwolenników LMB27! Z wielką uwagą przeczytałam Wasze rozmowy, cieszę sie ze prace na budowach postępują , trochę samolubnie, bo mam nadzieję że będziecie służyć cenną radą. My jeszcze projektu nie kupiliśmy więc nie robiliśmy adaptacji, ale również chcemy wprowadzić kilka zmian: - okno w salonie, żeby go doświetlić - większy taras i bez zadaszenia (jak ryby) lub z innym zadaszeniem typu wydłużony dach - druga toaleta w kotłowni (to tak na dzisiaj, bo nie wiem czy zostaniemy przy ogrzewaniu gazem ziemnym-jest coraz droższy ) Na razie strych będzie nieużytkowy, ale jak któerś z naszychy dzieci zdecyduje się z nami mieszkać to sobie zrobią górę, na start dla mlodych wystarczy . W związku z tym mam kilka pytań do ryb: - gdzie masz swoje schody na poddasze - dlaczego taras ma taki kształt i czy masz zamiar go osłaniać - czy zdecydowałeś się na garaż dobudowany do domu i jaki duży - czy na dachu masz dachówkę - ile pracy własnej na tej budowie(widziałam zdjęcia) te ostatnie pytania to w związku z kosztem jaki podałeś na forum( 70 tyś za dom z dachem bez okien) a który bardzo mnie podbudował to chyba na razie tyle Pozdrawiam wszystkich !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 24.04.2006 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam.1. Schody na poddasze będą jednobiegowe z korytarza a ich początek planowany jest mniej więcej w połowie tej wnęki pomędzy słupem w salonie a tą ścianką o długości ok. 80 cm. ( mam nadzieję, że zrozumiesz o co mi chodzi). Ale przyznaję, że korzystniejszym rozwiązaniem byłoby chyba umieszczenie schodów dwubiegowych w miejscu pomieszczenia gospodarczego, mimo, że trzeba wtedy poszerzyć nieznacznie budynek. (Ktoś tutaj to zrobił)2. Taras ma taki kształt gdyż przez to mamy jakby 2 części: mniejszą o wym ok. 2x2 metry na której będą schody na trawnik oraz wiekszą która ma chyba ok. 4x5 metrów. Nad tą większą częścią właśnie jutro cieśla będzie nam robił pergolę drewnianą, podpierana na 3 słupach. Po pergoli chcemy puścić jakieś pnącze.3. Dobudowaliśmu tez garaż z lewej strony budynku. Garaż ma wymiary wewnętrzne 3.25x7.10m i pokryty będzie dachem jednospadowym. Garaż jest cofnięty od frontu budynku o 80 cm.4. Na dachu jest dachówka cementowa Brass celtycka.5. Praca własna to drobiazgi:ogrodzenie, izolacja i zasypanie fundamentów, wykonanie i malowanie podbitki drewnainej, rozprowadzenie kanalizacji, zagęszczanie gruntu pod wylewki, wykopy pod fundamenty tarasu i garażu. Ale przede wszystkim samodzielne załatwianie towaru oraz wyszukiwanie różnych ekip do poszczególnych etapów.To chyba wszystko.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofix 25.04.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 O jeju jak ja bym chciał już zacząć coś robić, ale na razie nie mam gdzie , bo gość co miał mi sprzedać działkę coś miesza.Życze wam powodzenia i piszcie jak najwięcej ( i pokazujcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 25.04.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Hejka! Dzięki serdeczne za odpowiedź . Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam gdzie te schody bo mi wychodzą w miejscu kominka Nie będzie go czy co? Może poczekam na zdjęcie Ja też myślałam o schodach w miejscu pom. gosp. żeby ewentualne wejscie na poddasze było tak jakby oddzielne (jeśli będzie taka potrzeba to wtedy zrezygnuję z wc w tym miejscu przy adaptacji poddasza) nie wiem czy to jasno napisałam My też zastanawiamy sie nad pergolą na tarasie Garaz też będzie doklejony do domu(LMB27c), ale z tyłu domu równy z bryłą i troszkę poszerzony. My też takie prace własne planujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 25.04.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Hej To my mamy poszerzony domek o 0,85 cm i schody w miejscu pom. gosp. Właśnie mury pną się coraz wyżej są już niektóre scianki działowe i jestem bardzo zadowolona z wielkości pomieszczeń Witaj ika_71 To miło, że jest nas wiecej Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 25.04.2006 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Hejka! Dzięki serdeczne za odpowiedź . Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam gdzie te schody bo mi wychodzą w miejscu kominka Nie będzie go czy co? : Schody będą na korytarzu. na wysokości tej wnęki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts