ika_71 27.04.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Dzieki za odpowiedz Z niecierpliwościa czekam na kolejne zdjęcia z budowy Ja okna? czy już wstawione? a pergola? Jakie ogrzewanie będzie w domku? my myślimy o kominku z plaszczem wodnym i gazie (mamy ziemny przy działce). Choć to jeszcze nic pewnego przy tych podwyżkach moze przejdziemy na paliwo stale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 27.04.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Hej To my mamy poszerzony domek o 0,85 cm i schody w miejscu pom. gosp. Właśnie mury pną się coraz wyżej są już niektóre scianki działowe i jestem bardzo zadowolona z wielkości pomieszczeń Witaj ika_71 To miło, że jest nas wiecej Pozdrówka Witaj Aniu My chyba też zdecydujemy sie na poszerzenie jeśli trzeba, bo chodzi mi wlaśnie o schody w tym miejscu . Znalazłam gdzieś na forum Twój post w którym miały być rzuty podszczególnych pomieszczeń, ale ich tam nie ma zdjęć również bardzo żałuję, bo chcialabym zobaczyć wymiary. zapytam tylko: -czy poszerzył ci sie salon, czy raczej pokój - jeśli salon, to czy robiliście szersze drzwi zeby go doświetlić, czy poprzestaliście na oknie - czy wiatrołap (korytarzyk) został taki sam - jaka wyszła powierzchnia poddasza po zrobieniu tej ścianki kolankowej i o ile to podrożyło to koszt inwestycji (czytalam o wydluzonym dachu, i więcej materiałów...) - jaki strop robicie Tyle mi na razie przyszło do glowy Aaaa, czy adaptację projektu robili wam Lipińscy? Ja jestem z Wrocławia i mam do niech blisko, ciekawi mnie jak uklada się współpraca Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 27.04.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Hej ika_75 http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=43544&q=anus02&k=5&nxt=0 rzucik poddasza -poszerzył się salon do 5,71 -my nie mamy słupa w salonie tylko ściankę, balkon chcemy powiększyć z 150 do 180 m, no i oczywiście jest okno -wiatrołap został taki sam, ale przesunął się w lewo,tym samym mamy większą kuchnię - 3,25 -powierzchnia poddasza 71,30( po podłodze) Dach ma teraz powierzchnię 210 m.My chcemy położyć dachówkę cementową Euronit- 9 300. nasze wyceny Koramic13 770, Creaton 14 440, Roben 11 950- to są aktualne wyceny naszego dachu. My mamy jeszcze piwnicę, a więc koszt trochę większy. Z piwnicą powinniśmy się zmieścić w ok 70 000 ale budujemy sami ( bez piwnicy trzeba by odjąć ok 10 000) - strop mamy z płyt Adaptację robiliśmy u miejscowego architekta, koszt 2 200+500 doprojektowanie piwnicy( w zeszłym roku, będziesz miała jakieś porównanie) Aha, budujemy z silki 18 i troszeczkę zwiększyła się nam powierzchnia jesteśmy bardzo, bardzo zadowoleni z projektu Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 27.04.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Właśnie mury pną się coraz wyżej są już niektóre scianki działowe i jestem bardzo zadowolona z wielkości pomieszczeń Bardzo sie ciesze Aniu Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 28.04.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Pozdróweczka Andrzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 02.05.2006 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 No to muszę sie pochwalić. Mamy dobudowany garaż! Dobudowany do ściany z lewej strony, wymiary wewn. 3.25x7.10. Przykryliśmy go dachem jednospadowym.Dodatkowo cieśla wykonał pergolę nad tarasem, która składa się z trzech słupów o wym.14x14x2.10 oraz sześciu krokwi o wym. 6x19 cm. Naszym zdaniem dom wygląda teraz zupełnie inaczej. Jak będę miał trochę czasu to wrzucę fotki. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 02.05.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Hej Ryby Gratulacje Czekam na fotki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 03.05.2006 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Wrzuciłem aktualne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 09.05.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Fotki super! Jak będziesz miał, to wrzuć jakies zdjęcia wnętrza. Pergola bardzo mi się podoba i tez o takiej myślę. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofix 10.05.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Aż miło popatrzeć. Proszę o informację jak rozwiązaliści problem kotłowni (jeżeli inna niż c.o gazowe), ja myślałem o garażu, ale nie wiem czy się zmieści no i jak to będzie wyglądało. myślałem, abu komin zrobić wspólny dla kominka i c.o w końcowej części garażu. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 16.05.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 12 maja br. uprawomocniło się nasze pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 02.06.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 12 maja br. uprawomocniło się nasze pozwolenie na budowę. Kiedy zaczynasz budowę? U nas rosną mury http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6bdd118b320ef932.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce03ef20ce39b91d.html tak na dzisiaj wyglada nasz domek Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 04.06.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Już się zaczęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 05.06.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Już się zaczęło... To pięknie A może będą jakieś zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagag 20.07.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Błędów w projekcie póki co nie zauważyliśmy Od marca minęło już trochę czasu. Nadal żadnych zastrzeżeń co do projektu? A tak wogóle, to jestem Dagmara i też przymierzam sie do projektu z biura Lipińskich. Waham sie pomiędzy 25 a 27 a 31 i ich wariacjami na temat garaż, wiata itp. Bardzo istotne są dla mnie koszta. Mam działkę (ok. 1000m2) i chciałabym się zmieścić ze wszystkim w granicach 150-160 tys. ze WSZYSTKIM. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagag 20.07.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Wrzuciłem aktualne fotki. Nie wiem gdzie ich szukać, a też jestem ciekawa? I mam pytanie: czy założenia co do kosztów się sprawdzają? Ile pieniędzy do tej pory zainwenstowałeś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 20.07.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Hej Dagmara Do projektu zastrzezeń nie mam Jesteśmy bardzo zadowoleni, ze wybralismy ten domek Wielkość pomieszczeń spełniła nasze oczekiwania, dokonaliśmy parę zmian- patrz posty wyżej I zmieścimy sie - stan surowy- w planowanych kosztach To jest dom Ryby- pozwoliłam sobie wkleić Ryby WASZE zdjęcia z galerii domów http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=29732&highlight=dom+ryb A to mój domek- czeka na strop http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8a2901a8699c83e2.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goga_dz 02.08.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 przymierzamy sie do budowy , chcemy się kontaktować z kims kto już buduje lmb 27. prosze o kontakt. goga_dz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 10.08.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 A u mnie już więźba zintegrowana ze stropem już stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 11.08.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 A u mnie już więźba zintegrowana ze stropem już stoi. No to gratulacje A ja mam już strop Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts