Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt TOLEDO LMB27 pracownia LIPIŃSCY

Recommended Posts

Dzieki za odpowiedz :D

Z niecierpliwościa czekam na kolejne zdjęcia z budowy :lol: Ja okna? czy już wstawione? a pergola? Jakie ogrzewanie będzie w domku? my myślimy o kominku z plaszczem wodnym i gazie (mamy ziemny przy działce). Choć to jeszcze nic pewnego przy tych podwyżkach moze przejdziemy na paliwo stale :D

• Odpowiedzi 211
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej :D :D :D

To my mamy poszerzony domek o 0,85 cm i schody w miejscu pom. gosp. :wink: 8) :D

Właśnie mury pną się coraz wyżej :D są już niektóre scianki działowe i jestem bardzo zadowolona z wielkości pomieszczeń :D

Witaj :D ika_71 :D

To miło, że jest nas wiecej :wink: :D

Pozdrówka :D :D :D

Witaj Aniu :D

My chyba też zdecydujemy sie na poszerzenie jeśli trzeba, bo chodzi mi wlaśnie o schody w tym miejscu :D . Znalazłam gdzieś na forum Twój post w którym miały być rzuty podszczególnych pomieszczeń, ale ich tam nie ma :cry: zdjęć również :cry: bardzo żałuję, bo chcialabym zobaczyć wymiary. zapytam tylko:

-czy poszerzył ci sie salon, czy raczej pokój

- jeśli salon, to czy robiliście szersze drzwi zeby go doświetlić, czy poprzestaliście na oknie

- czy wiatrołap (korytarzyk) został taki sam

- jaka wyszła powierzchnia poddasza po zrobieniu tej ścianki kolankowej i o ile to podrożyło to koszt inwestycji (czytalam o wydluzonym dachu, i więcej materiałów...)

- jaki strop robicie

Tyle mi na razie przyszło do glowy :lol:

Aaaa, czy adaptację projektu robili wam Lipińscy? Ja jestem z Wrocławia i mam do niech blisko, ciekawi mnie jak uklada się współpraca :D

Pozdrowionka :lol: :lol: :lol:

Hej ika_75 :D :D :D

http://foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=0&id=43544&q=anus02&k=5&nxt=0 rzucik poddasza :D

-poszerzył się salon do 5,71

-my nie mamy słupa w salonie tylko ściankę, balkon chcemy powiększyć z 150 do 180 m, no i oczywiście jest okno

-wiatrołap został taki sam, ale przesunął się w lewo,tym samym mamy większą kuchnię - 3,25

-powierzchnia poddasza 71,30( po podłodze)

Dach ma teraz powierzchnię 210 m.My chcemy położyć dachówkę cementową Euronit- 9 300. nasze wyceny Koramic13 770, Creaton 14 440, Roben 11 950- to są aktualne wyceny naszego dachu.

My mamy jeszcze piwnicę, a więc koszt trochę większy. Z piwnicą powinniśmy się zmieścić w ok 70 000 ale budujemy sami ( bez piwnicy trzeba by odjąć ok 10 000)

- strop mamy z płyt

Adaptację robiliśmy u miejscowego architekta, koszt 2 200+500 doprojektowanie piwnicy( w zeszłym roku, będziesz miała jakieś porównanie)

Aha, budujemy z silki 18 i troszeczkę zwiększyła się nam powierzchnia :D

jesteśmy bardzo, bardzo zadowoleni z projektu :D :D :D

Pozdrowionka :D

No to muszę sie pochwalić. Mamy dobudowany garaż!

Dobudowany do ściany z lewej strony, wymiary wewn. 3.25x7.10. Przykryliśmy go dachem jednospadowym.

Dodatkowo cieśla wykonał pergolę nad tarasem, która składa się z trzech słupów o wym.14x14x2.10 oraz sześciu krokwi o wym. 6x19 cm. Naszym zdaniem dom wygląda teraz zupełnie inaczej. Jak będę miał trochę czasu to wrzucę fotki.

pzdr.

Aż miło popatrzeć. Proszę o informację jak rozwiązaliści problem kotłowni (jeżeli inna niż c.o gazowe), ja myślałem o garażu, ale nie wiem czy się zmieści no i jak to będzie wyglądało. myślałem, abu komin zrobić wspólny dla kominka i c.o w końcowej części garażu. Co o tym sądzicie?

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Błędów w projekcie póki co nie zauważyliśmy :D

Od marca minęło już trochę czasu. Nadal żadnych zastrzeżeń co do projektu?

A tak wogóle, to jestem Dagmara i też przymierzam sie do projektu z biura Lipińskich. Waham sie pomiędzy 25 a 27 a 31 i ich wariacjami na temat garaż, wiata itp. Bardzo istotne są dla mnie koszta. Mam działkę (ok. 1000m2) i chciałabym się zmieścić ze wszystkim w granicach 150-160 tys. ze WSZYSTKIM.

Pozdrawiam

Hej Dagmara :D :D :D

Do projektu zastrzezeń nie mam :D Jesteśmy bardzo zadowoleni, ze wybralismy ten domek :D Wielkość pomieszczeń spełniła nasze oczekiwania, dokonaliśmy parę zmian- patrz posty wyżej 8)

I zmieścimy sie - stan surowy- w planowanych kosztach 8)

To jest dom Ryby- pozwoliłam sobie wkleić Ryby WASZE zdjęcia z galerii domów http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=29732&highlight=dom+ryb

A to mój domek- czeka na strop http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8a2901a8699c83e2.html

Pozdrawiam :D :D :D

• 2 weeks później...