Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt TOLEDO LMB27 pracownia LIPIŃSCY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 211
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej ewasm :D

Mój LMB ma już ołacony i ofoliowany dach 8) :D Jutro juz zaczna klaść dachówkę :p

Jestem bardzo zadowolona z tego domku.Może czytałaś,że mamy poszerzony domek o 0,85 cm-uzyskalismy większy salon.

Pomieszczenia są naprawdę funkcjonalne i każdy się dziwi, że domek ma ok 100 m.

Naprawdę gorąco polecam :D :D :D

Pozdrawiam :D

Ja z mężem oglądałam domek Ryby. Całkiem spory mi się wydał. Chętnie przygarnę wszelkie info na temat cen i materiałów. Mam jeszcze dylemat: front domku będę miała od wschodu, więc okno w salonie od zachodu. Myśleliśmy żeby dświetlić salon oknem w szczycie ale będzie ono od północy więć czy ma to większy sens? Czy dołożyć okno obok balkonowego ? Czy wystarczy samo projektowane w przypadku zachodniej orientacji tarasu? Wspomnę, że rezygnujemy z daszku nad tarasem. Pozdrawiam Fanów LMB :D

Ania67

no to już nas dogoniliście, gratulacje!

A nam w poniedziałek montują okna, więc musimy na szybko wprawić jutro drzwi wejściowe i ubezpieczyć domek.

pzdr.

ewasm

Bloczki 24x50- zamówiliśmy 1100szt i zostało ok. 100, dachówki tak jak mówiłem - 220m2 + garaż, bloczki M6 na fundamenty - 1200 szt.

Ale trzeba pamiętać jeszcze o piasku, cemencie, wapnie, prętach zbrojeniowych, izloacji... W razie czego pytajcie.

pzdr

My zakupiliśmy projekt LMB i czekamy . Jutro lub w środę nadejdzie. Nasz kierownik budowy a na codzień b. dobry kolega nabawił się kontuzji, siedzi uziemiony w domku i czeka na też nasz projekt żeby się wgryźć w niego :D . No cóż miejmy nie ma tego złego..... Oczywiście życzymy mu zdrówka :wink:

Słuchajcie a co z tym moim oknem od północy(między salonem a kuchnią? Darować sobie? I jeszcze: czy obniżaliście strop???

Hej :D

Ewasm GRATULACJE :D :D :D z okazji zakupu :D :D :D

Ja też jestem "za", aby dodać to okno, napewno doswietli domek.

Strop mamy obnizony do 2,70.Obnizylismy strop i powstała nam ścianka kolankowa, wydluzyliśmy dach do 0,90 cm, aby daszki zeszły sie w jednej linii z dachem.

Ryby, a będzie jakies zdjęcie domku z oknami :roll:

A jakie bedą okienka?

Pozdrawiam :D :D :D

O, to śliczne okna bedziecie mieli :D My raczej białe :roll: Ale może jeszcze zdecydujemy sie na dwustronne :roll: Wszystko zależy od ceny 8) Narazie mamy jedna wycene na białe, bardzo dobrej czyt drogiej firmy i wszystkie okna lącznie z 4 w piwnicy(dwa już mamy) wycenili nam na 10 200 bez rolet.

My mamy ten sam problem z roletami :roll: i chyba sobie darujemy rolety.Zobaczymy.

Czekam na zdjęcia 8)

Okna zamontowane!

Profil Gealan 6 komorowy, wszystkiew okleinie jednostronnej za wyjątkiem okna w kuchni, tarasowego oraz dodatkowego okna pomiędzy kuchnią i pokojem dziennym - te są dwustronne. Łącznie 10 okien + 2 małe w garażu + rolety nadstawne we wszystkich oknach na parterze, rolety również w okleinie.

Całośc wraz z montażem 12 500zł. Z tym, że cena zawiera 22% vat, więc 15% sobie odliczymy.

I od godziny mamy ubezpieczenie od kradzieży elementów stałych - na razie na sumę 20 000zł. Składka roczna - 270 zł.

pzdr.

Z Gorzowa do Poznania nie jest daleko, mogę spytać o wycenę dla Was i czy byłoby to możliwe.

Jeżeli nie sprawi to Tobie klopotu to bardzo bardzo proszę :D :D :D

tylko,że u nas tam, gdzie jest pom. gosp. jest okienko 0,75/0,75, no i okna w piwnicy 3x0,60/120 i 90/60 aha balkonowe mamy 180/235. Super :D Moga byc wszystkie dwustronne no i w piwnicy bez rolet 8) . My tak wlaśnie wczoraj pomyślelismy, że może by tak okna w Poznaniu zamowić :roll:

Pozdrawiam :D :D :D

• 3 weeks później...