ewasm 17.10.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Hej Jak tam wasze LMB 27? My z mężem jesteśmy na etapie wyboru D06 muratora czy LMB 27. Szala przeważa na strone LMB. Czy ktoś może coś dorzuci jeszcze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 17.10.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Hej ewasm Mój LMB ma już ołacony i ofoliowany dach Jutro juz zaczna klaść dachówkę Jestem bardzo zadowolona z tego domku.Może czytałaś,że mamy poszerzony domek o 0,85 cm-uzyskalismy większy salon. Pomieszczenia są naprawdę funkcjonalne i każdy się dziwi, że domek ma ok 100 m. Naprawdę gorąco polecam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewasm 18.10.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Ja z mężem oglądałam domek Ryby. Całkiem spory mi się wydał. Chętnie przygarnę wszelkie info na temat cen i materiałów. Mam jeszcze dylemat: front domku będę miała od wschodu, więc okno w salonie od zachodu. Myśleliśmy żeby dświetlić salon oknem w szczycie ale będzie ono od północy więć czy ma to większy sens? Czy dołożyć okno obok balkonowego ? Czy wystarczy samo projektowane w przypadku zachodniej orientacji tarasu? Wspomnę, że rezygnujemy z daszku nad tarasem. Pozdrawiam Fanów LMB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 19.10.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Hej Mój LMB juz ma dach http://anus02.fotosik.pl/zdjecia/1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewasm 20.10.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Baaaaardzo ładny dach. Aniu Podoba mi się kolorek no ślicznie położona ta dachówka - jednak co dachówka ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 20.10.2006 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Ania67no to już nas dogoniliście, gratulacje!A nam w poniedziałek montują okna, więc musimy na szybko wprawić jutro drzwi wejściowe i ubezpieczyć domek.pzdr. ewasmBloczki 24x50- zamówiliśmy 1100szt i zostało ok. 100, dachówki tak jak mówiłem - 220m2 + garaż, bloczki M6 na fundamenty - 1200 szt. Ale trzeba pamiętać jeszcze o piasku, cemencie, wapnie, prętach zbrojeniowych, izloacji... W razie czego pytajcie.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 22.10.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Dzieki ryby i ewasm, za gratulacje i miłe słowa o moim dachu Dla zainteresowanych dachówka to Euronit, czerwony, podwójne S Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewasm 23.10.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 My zakupiliśmy projekt LMB i czekamy . Jutro lub w środę nadejdzie. Nasz kierownik budowy a na codzień b. dobry kolega nabawił się kontuzji, siedzi uziemiony w domku i czeka na też nasz projekt żeby się wgryźć w niego . No cóż miejmy nie ma tego złego..... Oczywiście życzymy mu zdrówka Słuchajcie a co z tym moim oknem od północy(między salonem a kuchnią? Darować sobie? I jeszcze: czy obniżaliście strop??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 23.10.2006 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Ja bym dał to okno, mimo, że od północy to na pewno doświetli zarówno pokój i kuchnię jak i korytarz. U nas wysokość pomieszczeń wyniesie ok. 2.70.Dzisiaj wstawiają nam okna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 23.10.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Hej Ewasm GRATULACJE z okazji zakupu Ja też jestem "za", aby dodać to okno, napewno doswietli domek. Strop mamy obnizony do 2,70.Obnizylismy strop i powstała nam ścianka kolankowa, wydluzyliśmy dach do 0,90 cm, aby daszki zeszły sie w jednej linii z dachem. Ryby, a będzie jakies zdjęcie domku z oknami A jakie bedą okienka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 23.10.2006 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Zdjęcia oczywiście wrzucę. Okna plastiki w okleinie "złoty dąb" wraz z roletami nadstawnymi w tym samym kolorze. Niestety nie przewidziałem rolet na etapie nadproży i przy drzwiach tarasowych roleta musi byc montowana na mur a nie nad na okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 23.10.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 O, to śliczne okna bedziecie mieli My raczej białe Ale może jeszcze zdecydujemy sie na dwustronne Wszystko zależy od ceny Narazie mamy jedna wycene na białe, bardzo dobrej czyt drogiej firmy i wszystkie okna lącznie z 4 w piwnicy(dwa już mamy) wycenili nam na 10 200 bez rolet. My mamy ten sam problem z roletami i chyba sobie darujemy rolety.Zobaczymy. Czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 23.10.2006 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Okna zamontowane!Profil Gealan 6 komorowy, wszystkiew okleinie jednostronnej za wyjątkiem okna w kuchni, tarasowego oraz dodatkowego okna pomiędzy kuchnią i pokojem dziennym - te są dwustronne. Łącznie 10 okien + 2 małe w garażu + rolety nadstawne we wszystkich oknach na parterze, rolety również w okleinie. Całośc wraz z montażem 12 500zł. Z tym, że cena zawiera 22% vat, więc 15% sobie odliczymy. I od godziny mamy ubezpieczenie od kradzieży elementów stałych - na razie na sumę 20 000zł. Składka roczna - 270 zł.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 23.10.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Ryby super,ze macie okienka No i cena... super.Mam nadzieję, że nam inne firmy wycenią taniej, bo oprócz okien wycenili nam rolety na 5 000 to daje razem z oknami sumę przeszło 15 000 ( montaz i 7% vat) i to biale. Trzeba jeszcze szukac dalej... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 24.10.2006 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Z Gorzowa do Poznania nie jest daleko, mogę spytać o wycenę dla Was i czy byłoby to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 24.10.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Z Gorzowa do Poznania nie jest daleko, mogę spytać o wycenę dla Was i czy byłoby to możliwe. Jeżeli nie sprawi to Tobie klopotu to bardzo bardzo proszę tylko,że u nas tam, gdzie jest pom. gosp. jest okienko 0,75/0,75, no i okna w piwnicy 3x0,60/120 i 90/60 aha balkonowe mamy 180/235. Super Moga byc wszystkie dwustronne no i w piwnicy bez rolet . My tak wlaśnie wczoraj pomyślelismy, że może by tak okna w Poznaniu zamowić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 24.10.2006 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 A czy macie okna w ścianach szczytowych? Najlepiej podaj mi na priv dokładne wymiary wszystkich okien, które będziecie mieli oraz na kiedy przewidujecie ich zakup. Ja jutro i tak jadę zapłacić za okna, więc nie widzę problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 24.10.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 A czy macie okna w ścianach szczytowych? Najlepiej podaj mi na priv dokładne wymiary wszystkich okien, które będziecie mieli oraz na kiedy przewidujecie ich zakup. Ja jutro i tak jadę zapłacić za okna, więc nie widzę problemu. Poszlo na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewasm 25.10.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Oooo! A te okna Ryby to są jakiejś konkretnej firmy? bo tak niedrogo mi się zdaje . To może bym w moim rejonie takie znalazła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 11.11.2006 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 U nas dzisiaj elektryk skończył rozprowadzanie przewodów i we wtorek wkraczają tynkarze. A wczoraj zamontowali nam brame garażową. Niestety, mam roblemy z logowaniem się do albumu na Onecie, więc nie mogę wrzucić fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts