Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt TOLEDO LMB27 pracownia LIPIŃSCY

Recommended Posts

Hej :D

Szkoda, że nie ma zdjeć :cry:

Załóż album na fotosik.pl 8)

A my mielismy dzisiaj pomiar okien.Okna mamy wycenione na ok 7 000

5-cio komorowe, jednak białe :roll: (dobra cena dzięki koledze z forum) i do tego brama segmentowa 2 300 Wisniowski-biała.Teraz przerabiamy temat drzwi :-? Te obok bramy bedą białe, a wejsciowe... no właśnie jeszcze rozważamy...ale skrzydło napewno 100

Jeszcze raz dziękuję za starania :D

Pozdrawiam :D :D :D

• Odpowiedzi 211
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja z mężem oglądałam domek Ryby. Całkiem spory mi się wydał. Chętnie przygarnę wszelkie info na temat cen i materiałów. Mam jeszcze dylemat: front domku będę miała od wschodu, więc okno w salonie od zachodu. Myśleliśmy żeby dświetlić salon oknem w szczycie ale będzie ono od północy więć czy ma to większy sens? Czy dołożyć okno obok balkonowego ? Czy wystarczy samo projektowane w przypadku zachodniej orientacji tarasu? Wspomnę, że rezygnujemy z daszku nad tarasem. Pozdrawiam Fanów LMB :D

Zamów wersję lustrzaną - wtedy ta ściana zrobi się południowa. Ja mam wersję lustrzaną, ale nie mam okien w elewacjach bocznych - ze względu na wąskość działki. Doświetlenie salonu zapewnia poszerzone ze 150 na 180 cm okno tarasowe.

Co do cen - sa za wysokie... 8)

Okienka super.

My czekamy na adaptacje. Okno w szczycie będzie od północy ale cóż.

W warunkach z energetyki napisali że muszą wybudować odcinek sieci bo istniejąca nie obsłuży kolejnych domków. Niby nic ok 80m ale dali sobie rok czasu. I co z tym fantem zrobić? Chcielimy rozpocząć na wiosnę.

U nas wyszło ok. 400m2 tynków: ściany + sufity + szczyty + kominy + garaż. Cena za m2 - 24zł - robocizna + materiał KNAUFA. Tynki oczywiście gipsowe.

Ania67]

Jakie macie drzwi wejściowe? My braliśmy pod uwagę Gerdy WX20 lub KMT ale ostatnio widzialiśmy bardzo ładne drzwi drewniane w cenie ok. 2100zł wraz z montażem i teraz mamy dylemat co wybrać.

Natomiast za elektryke zapłaciliśmy łącznie ok. 3800zł tj. za robociznę i materiał. W tej cenie było wprowadzenie prądu od skrzynki do domu, elektryka, 2xdomofon, antena telewizyjna do 4 pokoji, siła do kuchni i do garażu, garaż, wyprowadzenie przewodów wraz z 4 gniazdami na kominy na poddaszu.

Hej :D :D :D

Bardzo Wam dziękuje za pomoc 8) :D

My jesteśmy umówieni na tynki za 21/m2 robocizna+materiał( mam nadzieję, że cena bedzie aktualna na wiosnę, ale pan zapewnił, że tak)

Będziemy mieli drzwi drewniane firmy dallas- http://www.dallas.roni.pl - DWZ 6 8) skrzydło 100.

Cena 2 500, z montażem 8), a przy garażu będą takie http://www.euronord.com.pl - classic.

Zdecydowaliśmy sie na drewniane, bo powiedziano nam, ze metalowe moga przemarzać :roll: a poza tym musielismy mieć 100 a z tym był problem.Z tym przemarzaniem to podobno nie jest reguła, a w LMB jest jeszcze wiatrołap więc mogły by być.Dużo ludzi ma metalowe.

My tez braliśmy pod uwagę KMT-laminowane, ale nie było 100.

Dzisiaj kupilismy wełne do ocieplenia poddasza 15+5 22,49/m2 Cena wysoka, a moze być jeszcze większa :roll: Szok :roll:

Pozdrawiam :D

• 2 weeks później...

Zmiany, które wprowadzilismy:

-poszerzyliśmy dom o 0,85 cm ( tak, aby zamiast pom. gosp. zmieściły sie schody.Tym sposobem wydłużył się salon)

- strop z płyt

Tez powoli przymierzam sie do tego projektu LMB27.

Chciałbym wykorzystac wasze doświadczenia - na pewno powiekszenie domu i schody w pomieszczeniu gospodarczym tak jak ania67.

Aniu - mogłabyś podac jakie dokładnie powierzchnie mają teraz poszczegolne pomieszczenia po tym powiekszeniu o te 85 cm (ja to bym najchetniej o metr powiększył)

Strop masz z plyt OSB ?

Garaz mam w planach albo zgodnie z projektem - wersja LMB 27c - albo tak jak ryby (to mi sie wydaje bedzie tańsze).

Zakładam budżet ok 180-190 tys zł stan developerski plus 60 tys wykończenie wewnatrz (płytki, panele, kuchnia itp) - obym sie zmieścił ;)

pzdr

ps. Moze znacie jeszcze inne projekty ok. 100 metrow plus strych - chciałbym tam zobic awaryjny duzy pokój lub dwa do spania dla gości.

• 2 weeks później...

Hej :D :D :D

Od wczoraj mam okienka, brame garażową i drzwi do piwnicy- przy garażu :D

Bikerus, przepraszam, ale przeoczyłam Twój post :oops:

Oczywiście bardzo chetnie odpowiem na Twoje pytania 8) :D

Powiekszony został salon i ma teraz 571/419, przesunelismy scianę pomieszczenia gospodarczego- schody i klatka schodowa ma 204 szer/286 dł, a tym samym przesunelismy scianę łączącą wiatrołap z kuchnią i kuchnia ma teraz 325 szer.

Reszta bez zmian :D

A strop mam z płyt betonowych,żerański 8)

Jeżeli byś miał jeszcze jakies pytania, to bardzo proszę :D :D :D

Pozdrawiam :D

• 2 weeks później...

Witam :)

Dawno mnie tu nie bylo :D

Gratuluje Rybom Ani i Dominikowi takiego postępu w pracach :D , zdjęcia obejrzałam -zazdroszcze :D

Ja sie waham czy zostać przy LMB27 czy zmienić na LMB47. (Bikerus zobacz ten projekt i powiec co myślisz)

Na decyzję mam 1-2 msc, potem chcemy juz kupić projekt i dać do adaptacji... i machina ruszy :D

Pozdrawiam

SZCZĘŚLIWEGO DOMOWEGO NOWEGO ROKU!!! :D