ania67 11.11.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Hej Szkoda, że nie ma zdjeć Załóż album na fotosik.pl A my mielismy dzisiaj pomiar okien.Okna mamy wycenione na ok 7 000 5-cio komorowe, jednak białe (dobra cena dzięki koledze z forum) i do tego brama segmentowa 2 300 Wisniowski-biała.Teraz przerabiamy temat drzwi Te obok bramy bedą białe, a wejsciowe... no właśnie jeszcze rozważamy...ale skrzydło napewno 100 Jeszcze raz dziękuję za starania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 12.11.2006 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 A u nas sąjuż okna i docieplenie. Okna drewniane, dzielone symetrycznie bez słupka (łazienkowe i gospodarcze oczywiście jednopołaciowe) i drzwi zewnętrzne od lokalnego wytwórcy za 10 tys. Trochę po znajomości, ale i bez nich nie powinno być drożej jak o 5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 12.11.2006 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Ja z mężem oglądałam domek Ryby. Całkiem spory mi się wydał. Chętnie przygarnę wszelkie info na temat cen i materiałów. Mam jeszcze dylemat: front domku będę miała od wschodu, więc okno w salonie od zachodu. Myśleliśmy żeby dświetlić salon oknem w szczycie ale będzie ono od północy więć czy ma to większy sens? Czy dołożyć okno obok balkonowego ? Czy wystarczy samo projektowane w przypadku zachodniej orientacji tarasu? Wspomnę, że rezygnujemy z daszku nad tarasem. Pozdrawiam Fanów LMB Zamów wersję lustrzaną - wtedy ta ściana zrobi się południowa. Ja mam wersję lustrzaną, ale nie mam okien w elewacjach bocznych - ze względu na wąskość działki. Doświetlenie salonu zapewnia poszerzone ze 150 na 180 cm okno tarasowe. Co do cen - sa za wysokie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 13.11.2006 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Tak na szybko wrzuciłem 2 fotki do albumu, jak znajdę czas to wrzucę jeszcze fotkę bramy garażowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 14.11.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Bardzo ładne okienka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewasm 14.11.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Okienka super. My czekamy na adaptacje. Okno w szczycie będzie od północy ale cóż. W warunkach z energetyki napisali że muszą wybudować odcinek sieci bo istniejąca nie obsłuży kolejnych domków. Niby nic ok 80m ale dali sobie rok czasu. I co z tym fantem zrobić? Chcielimy rozpocząć na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 15.11.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Dzisiaj weszły tynki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 15.11.2006 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 U nas również tynki, od wtorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 18.11.2006 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Tynki zakończone - równe, żona sprawdzała łatą dłuższą od niej samej o 92 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 19.11.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Hej A ile jest metrów tynku w LMB??? Jeszcze nie mierzyliśmy A u nas zakupy wykonczeniowe Brama bedzie biała, drzwi obok też, a drzwi wejściowe drewniane Teraz na tapecie piec, zastanawiamy się nad viessmanem, z zasobnikiem 120l- cena 4 470. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 19.11.2006 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Zaskakująco dużo jest tych tynków. Bez sufitu - u nas będzie płytowy - wyszło 300 mkw. Ekipa zużyła 128 worków gipsu tynkarskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 19.11.2006 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 U nas wyszło ok. 400m2 tynków: ściany + sufity + szczyty + kominy + garaż. Cena za m2 - 24zł - robocizna + materiał KNAUFA. Tynki oczywiście gipsowe. Ania67]Jakie macie drzwi wejściowe? My braliśmy pod uwagę Gerdy WX20 lub KMT ale ostatnio widzialiśmy bardzo ładne drzwi drewniane w cenie ok. 2100zł wraz z montażem i teraz mamy dylemat co wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 19.11.2006 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Natomiast za elektryke zapłaciliśmy łącznie ok. 3800zł tj. za robociznę i materiał. W tej cenie było wprowadzenie prądu od skrzynki do domu, elektryka, 2xdomofon, antena telewizyjna do 4 pokoji, siła do kuchni i do garażu, garaż, wyprowadzenie przewodów wraz z 4 gniazdami na kominy na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 20.11.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Hej Bardzo Wam dziękuje za pomoc My jesteśmy umówieni na tynki za 21/m2 robocizna+materiał( mam nadzieję, że cena bedzie aktualna na wiosnę, ale pan zapewnił, że tak) Będziemy mieli drzwi drewniane firmy dallas- http://www.dallas.roni.pl - DWZ 6 skrzydło 100. Cena 2 500, z montażem , a przy garażu będą takie http://www.euronord.com.pl - classic. Zdecydowaliśmy sie na drewniane, bo powiedziano nam, ze metalowe moga przemarzać a poza tym musielismy mieć 100 a z tym był problem.Z tym przemarzaniem to podobno nie jest reguła, a w LMB jest jeszcze wiatrołap więc mogły by być.Dużo ludzi ma metalowe. My tez braliśmy pod uwagę KMT-laminowane, ale nie było 100. Dzisiaj kupilismy wełne do ocieplenia poddasza 15+5 22,49/m2 Cena wysoka, a moze być jeszcze większa Szok Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 20.11.2006 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Jaką wybraliście wełnę? i czy ta cena jest za 15cm + 5 cm czy tez tylko za 15cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 20.11.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Jaką wybraliście wełnę? i czy ta cena jest za 15cm + 5 cm czy tez tylko za 15cm? Wełna Ursa DF 40 gr 15 cm + Ursa DF 40 gr 5 cm. Cena za 15+5-razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 28.11.2006 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 No i tynki zostały w piątek zakończone. Teraz wykorzystując pogodę intensywnie je suszymy. Ale przez tą mgłą i brak wiatru, prawie wcale nie otwieramy okien tylko palimy kozą. I jakoś zaczyna to schnąc. Zaczynam tez szukać instalatora CO.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 06.12.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Zmiany, które wprowadzilismy: -poszerzyliśmy dom o 0,85 cm ( tak, aby zamiast pom. gosp. zmieściły sie schody.Tym sposobem wydłużył się salon) - strop z płyt Tez powoli przymierzam sie do tego projektu LMB27. Chciałbym wykorzystac wasze doświadczenia - na pewno powiekszenie domu i schody w pomieszczeniu gospodarczym tak jak ania67. Aniu - mogłabyś podac jakie dokładnie powierzchnie mają teraz poszczegolne pomieszczenia po tym powiekszeniu o te 85 cm (ja to bym najchetniej o metr powiększył) Strop masz z plyt OSB ? Garaz mam w planach albo zgodnie z projektem - wersja LMB 27c - albo tak jak ryby (to mi sie wydaje bedzie tańsze). Zakładam budżet ok 180-190 tys zł stan developerski plus 60 tys wykończenie wewnatrz (płytki, panele, kuchnia itp) - obym sie zmieścił pzdr ps. Moze znacie jeszcze inne projekty ok. 100 metrow plus strych - chciałbym tam zobic awaryjny duzy pokój lub dwa do spania dla gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 20.12.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Hej Od wczoraj mam okienka, brame garażową i drzwi do piwnicy- przy garażu Bikerus, przepraszam, ale przeoczyłam Twój post Oczywiście bardzo chetnie odpowiem na Twoje pytania Powiekszony został salon i ma teraz 571/419, przesunelismy scianę pomieszczenia gospodarczego- schody i klatka schodowa ma 204 szer/286 dł, a tym samym przesunelismy scianę łączącą wiatrołap z kuchnią i kuchnia ma teraz 325 szer. Reszta bez zmian A strop mam z płyt betonowych,żerański Jeżeli byś miał jeszcze jakies pytania, to bardzo proszę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 31.12.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 Witam Dawno mnie tu nie bylo Gratuluje Rybom Ani i Dominikowi takiego postępu w pracach , zdjęcia obejrzałam -zazdroszcze Ja sie waham czy zostać przy LMB27 czy zmienić na LMB47. (Bikerus zobacz ten projekt i powiec co myślisz) Na decyzję mam 1-2 msc, potem chcemy juz kupić projekt i dać do adaptacji... i machina ruszy Pozdrawiam SZCZĘŚLIWEGO DOMOWEGO NOWEGO ROKU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts