Julka85 19.04.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Zamówiłam na allegro nasionka takiej roślinki jak niebieski eukaliptus gunniCzy ma ktoś może u siebie tą roślinkę?Jak ją pielęgnować? Czy dobrze się chowa? W internecie jest bardzo mało informacji na jej tematOto zdjęcia:http://images31.fotosik.pl/222/959979aaa1ac3926.jpg http://images30.fotosik.pl/198/1d0bdb41dce5c0f8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 19.04.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 W naszych warunkach w ogrodzie wytrzyma do pierwszej zimy Jakaś mocno niebieska ta roślinka (allegrowa ) . .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 19.04.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Co to nie można zrobić z cyfrowym zdjęciem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka85 19.04.2008 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Pinus ale mnie pocieszyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 19.04.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Pinus ale mnie pocieszyłeś Nie było moim zamiarem pocieszać Cię, tylko chciałem odpowiedzić na zadane pytanie . .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 19.04.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Twarda roślinka, ważne, żeby nie zalać. W rzeczywistości jest zielona z lekko niebieskawym odcieniem. To na zdjęciu to wytwór photoshopa. Takich roślin nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozeracz 19.04.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 No generalnie jak cos rosnie w naturze w Australii, nawet na szczytach gor, to u nas moze miec zima pewne problemy. Zreszta banksja, protea czy leukodendron tez nie przezimuja w ogrodzie. Ja wiem ze pisza ze spokojnie rosnie do -25 i to przy silnym wietrze z polnocnego wschodu. Ale to tak jak z grzybami: wszystkie sa jadalne z tym ze niektore tylko jeden raz. Lekkie mrozy pewnie zniesie, chociaz nie jestem pewien czy bez wplywu na kondycje samej rosliny, ale kontynentalne mrozne i nagle zimy to watpie. Amerykanie dla eukaliptusa gunni podaja maksymalnie strefe 8, czyli do okolo minus 12 stopni, Polska lezy w strefie 6 czyli do minus 23. A bywalo przeciez gorzej... Niemiecki sklep internetowy w opisie dla roslin sadzonych wprost do gruntu -10 do -15 stopni, a dla sadzonych w pojemniki -5 stopni. Opis tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monita1981 20.04.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Ale piękne drzewko... Fajnie by było mieć takie coś w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 20.04.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Ale piękne drzewko... Fajnie by było mieć takie coś w ogrodzie Pewnie są plastikowe w różnych kolorach i wzorkach .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 21.04.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Ale piękne drzewko... Fajnie by było mieć takie coś w ogrodzie Pewnie są plastikowe w różnych kolorach i wzorkach .. To już lepszy krasnal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monita1981 21.04.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Julka85 też sobie zamówię to drzewko a co tam Patrzyłam na allegro to bardzo tanie są te nasionka Zobaczymy co z tego wyrośnie?!? Nawet jak nie będzie niebieski to i tak jest ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozeracz 21.04.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Monita czy moge Cie troszke podpytac na temat motywow Twojej decyzji? W sumie to dosc ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monita1981 21.04.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 pozeracz już odpowiadam Podoba mi się to drzewko a poza tym jest tanie A nóż widelec urośnie takie niebieściutkie jak na obrazku he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 21.04.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 gdyby atramentem podlewać ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka85 21.04.2008 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Ja po przeczytaniu opinii zaczęłam żałować, że zamówiłam te nasiona Powinnam najpierw zasięgnąć opinii na forum no ale cóż człowiek uczy się na błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 21.04.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 co ty nie żałuj wysadz w jakiejś donicy i na zimę zabieraj do piwnicy czy garażu a kolorek możesz oświetleniem podrasować i masz magiczny krzew świecący w nocy na niebiesko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozeracz 21.04.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Pewnie, duzo pieniazkow nie stracilas, no moze jest to jakies rozczarowanie, ale takimi drobiazgami nie ma sie co przejmowac. Szkoda tylko ze oszusci zbijaja kokosy, ale takie jest zycie, nic nie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 21.04.2008 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Z nasionek ??? To ile czasu to będzie rosło do takiego drzewka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 22.04.2008 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Z nasionek ??? To ile czasu to będzie rosło do takiego drzewka ? Tym bym się akurat nie przejmował, bo nie wiadomo czy cokolwiek wykiełkuje z nasion. Nasiona, nie tylko te, są tanie, ale nieprzypadkowo. Prawdopodobieństwo, że ktoś dochowa się z nich roślin jest minimalne (ograniczona zdolność kiełkowania, złe warunki dla siewek itp.). Myślałem, że dotyczy to zakupu sadzonki i to takiej co najmniej 50-80 cm. Takie mają szanse przeżyc, oczywiście jako rośliny doniczkowe, a nie w ogródku (ogródek od kwietnia do listopada). Krytyczny jest okres zimy, wówczas potrzebuje od ok. 0 do 10 stopni C i dużo światła. Wtedy też najłatwiej ja przelac lub wysuszyć. Ziemia powinna byc lekko wilgotna. Przy dobrej glebie takie drzewko z sadzonki rośnie 3-5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka85 22.04.2008 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 "pozeracz" dużo pieniążków nie straciłam bo tylko 10 zł. ale jestem zła sama na siebie, że dałam się tak nabrać Nie ukrywam, że jestem rozczarowana "matka dyrektorka" tak zrobię POZDRAWIAM WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts