adam2007 19.04.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam, Dziś rozmawiałem z dekarzem ,który u sąsiada kładzie Rupp Ceramikę.Jest to koleś z polecenia już od wielu osób u których kładł dachy.Wstepnie powiedział ze 70 pln/m2 za wszystko czyli od łat i kontrłat do samego położenia , poprzez obróbki itd. Osadzenie okna połaciowego - 200 pln. Chyba jest to przystępna cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 20.04.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 W Bydgoszczy za położenie dachówki chcą od 45 do 55zł - z 7 dekarzy tylko dwóch chciało poniżej 50zł. Dodatkowo za każde okno 150-200zł. Ceny netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 20.04.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 adam2007, ja w lutym/marcu tego roku zapłaciłem 16 kPLN za 260 m2, w tym 8 okien dachowych (dach dość prosty). Wychodzi ~ 62 PLN za metr. Dobra robota, solidna i szybka ekipa, też z polecenia z grupy Stare Babice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 20.04.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Zastanawiam się czy dekarze mają osobne cenniki za położenie dachówki cementowej i ceramicznej. Chodzi bowiem o to, że być może w ostatniej chwili zdecydujemy się na położenie dachówki ceramicznej zamiast cementowej. Umówiony dekarz jeszcze o tym nie więc zastanawiam czy nie zareaguje na to podwyższeniem ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 20.04.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Rozumując logicznie, cena powinna być dla obu typów dachówki taka sama. Tak mi się przynajmiej wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 20.04.2008 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 adam2007, ja w lutym/marcu tego roku zapłaciłem 16 kPLN za 260 m2, w tym 8 okien dachowych (dach dość prosty). Wychodzi ~ 62 PLN za metr. Dobra robota, solidna i szybka ekipa, też z polecenia z grupy Stare Babice. U mnie jest ok. 300 - 320 m2 i 4 kukułki.Dach kopertowy i nie najłatwiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.04.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Zastanawiam się czy dekarze mają osobne cenniki za położenie dachówki cementowej i ceramicznej. Chodzi bowiem o to, że być może w ostatniej chwili zdecydujemy się na położenie dachówki ceramicznej zamiast cementowej. Umówiony dekarz jeszcze o tym nie więc zastanawiam czy nie zareaguje na to podwyższeniem ceny... generalnie nie maja .... ale byc moze zmiane dachowki ktos zapragnie wykorzystac wlasnie po to, zeby podniesc cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 17.05.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Witam, Dziś rozmawiałem z dekarzem ,który u sąsiada kładzie Rupp Ceramikę. Jest to koleś z polecenia już od wielu osób u których kładł dachy. Wstepnie powiedział ze 70 pln/m2 za wszystko czyli od łat i kontrłat do samego położenia , poprzez obróbki itd. Osadzenie okna połaciowego - 200 pln. Chyba jest to przystępna cena ? Skoro masz dość trudny dach kopertowy, to ta cena jest według mnie przyzwoita. U mnie we Wrocławiu za dwuspadowy z 2 lukarnami na gotowo (czyli od więźby aż po pokrycie dachówką, rynny i obróbki) również chcą 70zł/m2 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belfego 18.05.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witam, Dziś rozmawiałem z dekarzem ,który u sąsiada kładzie Rupp Ceramikę. Jest to koleś z polecenia już od wielu osób u których kładł dachy. Wstepnie powiedział ze 70 pln/m2 za wszystko czyli od łat i kontrłat do samego położenia , poprzez obróbki itd. Osadzenie okna połaciowego - 200 pln. Chyba jest to przystępna cena ? Skoro masz dość trudny dach kopertowy, to ta cena jest według mnie przyzwoita. U mnie we Wrocławiu za dwuspadowy z 2 lukarnami na gotowo (czyli od więźby aż po pokrycie dachówką, rynny i obróbki) również chcą 70zł/m2 pozdrawiam Czy podajecie ceny za cały dach - z konstrukcja więźby? Ja za cały:więźba, nadbitka, daszek na drzwiami, zadaszenie tarasu (ozdobne słupy),folia, łaty, kontrłaty, dachówka (230 m), pełne orynnowanie i instalacja odgromowa - 70 zł/m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts