sylwiag 19.04.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich. Proszę nie krzyczcie, powinnam poszukać, ale szukam od dwóch dni i nic nie znalazłam a potrzebuję odpowiedzi na już, więc: Czy sa jakieś przepisy, które mówią o tym jaka jest wymagana szerokość drzwi wewnętrznych??? Ja mam w p[rojekcie wszędzie 90-tki, a chciałabym zmienić na 80-tki. Czy jest taka możliwość ?? Muszę dać znać moim fachofcom znać do poniedziałku i nie wiem co zrobić. Wiem, że na forum jest mnóstwo mądrych głów, więc baardzo proszę o informacje. Jak to właściwie jest z tymi drzwiami?? mogę dać 80-tki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 19.04.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 no to zapoznaj się z Talmudem budowlanym:http://www.dziennikbudowy.pl/Ekspres.nsf/n/1A6FE867B90B9F89C1256F120042F4C4?OpenDocument&View=n&Cat=ap&Count=10 szczególnie zwróć uwagę na paragraf 62 ustęp 1.... a tak w ogóle to nie sądzę żeby komuś /tajemniczy Nadzór/ przeszkadzały te węższe drzwioczywiście oprócz mieszkańców - Tobie będą przeszkadzać przy wnoszeniunp kanapy lub ew. wjeżdżaniu wózkiem inwalidzkim....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiag 19.04.2008 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź, na pewno przeczytam uważnie, a później...przemyślę jeszcze raz decyzję o zmniejszeniu (zwężeniu) drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 19.04.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Ja też wszędzie mam otwory na 90 cm. Wejdą tam drzwi na 87 cm.Mi się bardzo podobaja szersze drzwi, już nie mówiąc o wygodzie w użytkowaniu, przemyśl jeszcze raz zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.04.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Ja też wszędzie mam otwory na 90 cm. Wejdą tam drzwi na 87 cm. Mi się bardzo podobaja szersze drzwi, już nie mówiąc o wygodzie w użytkowaniu, przemyśl jeszcze raz zmianę. otwory 90 cm są na drzwi 80-tki swoja droga jak chcesz w otwór 90cm wsadzić drzwi szerokości 87cm? na futrynę zostaje Ci tylko 3cmm, po 1,5cm na stronę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2008 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 ... chciałabym zmienić na 80-tki. Czy jest taka możliwość ?? ... jest taka mozliwosc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec1 20.04.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 szczególnie zwróć uwagę na paragraf 62 ustęp 1.... Jak masz tak doradzać , to lepiej wklejaj te swoje "dołki". Wypadałoby najpierw przeczytać. Brzoza ma rację, można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 20.04.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 szczególnie zwróć uwagę na paragraf 62 ustęp 1.... Jak masz tak doradzać , to lepiej wklejaj te swoje "dołki". Wypadałoby najpierw przeczytać. Brzoza ma rację, można hmmmm: "§ 62. 1. Drzwi wejściowe do budynku i ogólnodostępnych pomieszczeń użytkowych oraz do mieszkań powinny mieć w świetle ościeżnicy co najmniej: szerokość 0,9 m i wysokość 2 m. W przypadku zastosowania drzwi zewnętrznych dwuskrzydłowych szerokość skrzydła głównego nie może być mniejsza niż 0,9 m." co ci się bu......cu1 nie podoba ciekawe co Twój atak osobisty na mnie wnosi do wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts