alpejczyk 19.04.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Prośba o obliczenie nadproża na garaż 5m, max.szerokość belki 24cm., oraz nadproże nad tarasem 7.40m.Na obu maja być oparte belki stropowe teriva oraz krokwie dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.04.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 ależ oczywiściewyszło 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 19.04.2008 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Widać,że Barbossa leci na ilość postów... .Ale do tematu.Chodzi mi oczywiscie o zbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.04.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Widać,że Barbossa leci na ilość postów... . Ale do tematu.Chodzi mi oczywiscie o zbrojenie. Znajdź konstruktora, daj mu projekt i jak zapłacisz to Ci policzy. Czy uważasz, że ktoś tutaj umie robić takie cuda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 19.04.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Widać,że Barbossa leci na ilość postów... . Ale do tematu.Chodzi mi oczywiscie o zbrojenie. Barbossa nie zapomnij o ilości drutu wiązałkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 19.04.2008 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 No to widzę,że juz sie dowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.04.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Znajdź konstruktora, daj mu projekt i jak zapłacisz to Ci policzy. Czy uważasz, że ktoś tutaj umie robić takie cuda ? ja umiem, żadna filozofia, jak już napisałem, wyszło 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.04.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Znajdź konstruktora, daj mu projekt i jak zapłacisz to Ci policzy. Czy uważasz, że ktoś tutaj umie robić takie cuda ? ja umiem, żadna filozofia, jak już napisałem, wyszło 8 Ja się tylko zaniepokoiłam, bo mi wyszło 14,5 metra .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 19.04.2008 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Dobra ,wystarczy.Juz sie dowiedziałem na innym forum bez tzw.piep..... o niczym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.04.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 no to żle powinno wyjść 8 sprawdź jednostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.04.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Dobra ,wystarczy.Juz sie dowiedziałem na innym forum bez tzw.piep..... o niczym . i ile na innym forum wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 19.04.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Można porównać z innym projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 19.04.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Widać,że Barbossa leci na ilość postów... . Ale do tematu.Chodzi mi oczywiscie o zbrojenie. Znajdź konstruktora, daj mu projekt i jak zapłacisz to Ci policzy. Czy uważasz, że ktoś tutaj umie robić takie cuda ? Ja uważam ,że umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 19.04.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 8 tylko wtedy, gdy się podmuruje cegłą pełną. Bez cegły 14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.04.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Prośba o obliczenie nadproża na garaż 5m, max.szerokość belki 24cm., oraz nadproże nad tarasem 7.40m.Na obu maja być oparte belki stropowe teriva oraz krokwie dachowe. Masz wzory sam se policz M=(ql^2)/8 - dla jendnoprzęsłowej belki obciązeonej ciągle M- moment [kNm] q-obciązenie ciągłe [kN/m] l-długośc belki [m] tu zmień jednostki Momentu na [kNcm] potem mi=M/(alfa*fcd*b*d^2) na podstawie mi z odpowiednich tablic odczytasz dzete alfa-0,85 fcd- dla betonu B20 1,06[kN/cm2] b-szerokosc przekroju d-wysokosc przekroju - otulina jak masz mi to: As=M/dzeta*fyd*d fyd dla stali 34GS - 35 [kN/cm2] dzete przyjmi 0,9 Pilnuj jednostek zeby grały. Porachuj dobrze obciążenia na belke łacznie z cięzarem belki. As-to przekrój poprzeczny zbrojenia jak dobrze wstawisz wyjdzie w [cm2] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 19.04.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Dobra ,wystarczy.Juz sie dowiedziałem na innym forum bez tzw.piep..... o niczym . A podziel się, co Ci tam napisali, bo jestem strasznie ciekaw. Strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 20.04.2008 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Ukłony. Prośba o obliczenie nadproża na garaż 5m, max.szerokość belki 24cm., oraz nadproże nad tarasem 7.40m.Na obu maja być oparte belki stropowe teriva oraz krokwie dachowe. Masz wzory sam se policz M=(ql^2)/8 - dla jendnoprzęsłowej belki obciązeonej ciągle M- moment [kNm] q-obciązenie ciągłe [kN/m] l-długośc belki [m] tu zmień jednostki Momentu na [kNcm] potem mi=M/(alfa*fcd*b*d^2) na podstawie mi z odpowiednich tablic odczytasz dzete alfa-0,85 fcd- dla betonu B20 1,06[kN/cm2] b-szerokosc przekroju d-wysokosc przekroju - otulina jak masz mi to: As=M/dzeta*fyd*d fyd dla stali 34GS - 35 [kN/cm2] dzete przyjmi 0,9 Pilnuj jednostek zeby grały. Porachuj dobrze obciążenia na belke łacznie z cięzarem belki. As-to przekrój poprzeczny zbrojenia jak dobrze wstawisz wyjdzie w [cm2] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts