Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 311
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nasze odbiory są chyba ok, ale chyba nie umiem wskazać klikunastu punktów do poprawy, co wcale nie znaczy że ich nie ma, tylko ich nie widzimy po prostu. Tylko takie ewidentne jak np została im szpara miedzy porotonem jak w skrzynce na listy :D No i po prostu zwątpiłam czy się za słabo nie przykładamy :roll: My po etapie dostajemy protokół który zwylke podpisujemy "brak uwag"
Nasze odbiory są chyba ok, ale chyba nie umiem wskazać klikunastu punktów do poprawy, co wcale nie znaczy że ich nie ma, tylko ich nie widzimy po prostu. Tylko takie ewidentne jak np została im szpara miedzy porotonem jak w skrzynce na listy :D No i po prostu zwątpiłam czy się za słabo nie przykładamy :roll: My po etapie dostajemy protokół który zwylke podpisujemy "brak uwag"

Bo macie budowę wzór konspekt :D. My też po pierwszych odbiorach się zastanawialiśmy czy to dobrze, że bez jakichkolwiek uwag je przyjmujemy :roll:.

Ale codzienne wizyty na budowie eliminowały wszelkie błędy jeszcze zanim doszło do odbioru, zresztą dużo tych błędów nie było (ale ciśnienie podnosiły :wink:). Kilkanaście punktów do poprawy to nam przy więźbie wyszło i większość wskazał inspektor!

Właśnie jedziemy na budowę, więźba czeka, i miły pan Jurek też :D.

b.

Bartolinka nie załamuj się, idzie Wam naprawdę dobrze, tempo macie dobre i bądźcie konsekwentni do końca i nie odpuszczajcie. To są Wasze ciężko zarobione pieniądze i to Wy będziecie mieszkać w tym domu przez kolejne lata. Trzymam za ładnie ułożony dach i powodzenia.

pozdrawiam

Przemoch, ogólnie nie jest źle, powiedziałabym nawet, że jest dobrze :wink:.

Trudno, żeby jakieś problemy się nie pojawiały, ale one trochę dołują, to fakt. Na szczęście na krótko.

Przemoch, a kiedy w Twojej stopce pojawi się link do dziennika? do projektu? Jestem ciekawa :)

pozdrawiam serdecznie,

b.

hmm właściwie to nie wiem kiedy taki dziennik należy rozpocząć, w zasadzie mógłbym wiele rzeczy juz opisać - poszukiwanie wykonawców, okien, uzgdonienia w urzędach, ale zdjęc poza pustą działką nie mam do pokazania

no, Szanowni Państwo, to my jesteśmy prawie równolatkowie (ślubni)

Wszystkiego Najlepszego Dostojni Jubilaci (tak nam ksiądz mówił 20 czerwca :wink: )

http://i243.photobucket.com/albums/ff160/DEGREES90/roses.jpg

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, niech Wam się spełnią marzenia, nie tylko te o domu

:wink:

http://images26.fotosik.pl/251/152113687e5da3fc.jpg

A ten dach to macie niezły, tylu fachowców naraz się zmieściło :lol: :lol:

Piach można wybrać na głębokość 0,5m - 0,7m, wsypać torf i będzie im jak w niebie :roll: :roll: :roll: Ten las świetnie będzie zakwaszał podłoże o co ciężko w normalnych ogrodowych warunkach. Pozostanie tylko dbać o odpowiednią wilgotność tofu i będzie bajkowo :roll: :wink: