Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

C164 "dom za miedzą" bartolinki i gonzo93

Recommended Posts

• Odpowiedzi 311
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki Puławiak za słowa uznania :D; tempo budowy porządne, budowa też nienajgorsza, chociaż zdarzają się sytuacje stresujące i nieprzewidywalne :roll: :), no, ale na której budowie ich nie ma, prawda?

Planujemy się przeprowadzić do końca wakacji, czasami jednak nachodzą mnie myśli, że to się nie uda :-?; że za dużo prac nam jeszcze zostało, a one również nie znoszą pośpiechu.

Twoje pytanie: "ciekawe kiedy zetnie wam zawleczkę podajnika????" brzmi interesująco:

- oczekujesz, że stanie się to w najbliższej przyszłości? :wink:

- no kiedyś zetnie, to nieuniknione, oby jak najpóźniej!!!

pozdrawiam :D ,

bartolinka

Cóż za miła niespodzianka :D 9 tys do przodu. Byle więcej takich pomyłek. A nie wydawał Wam się za drogi początkowo?

Pozdrawiam

witaj, Guzmanko, niespodziankę nam hydraulik sprawił, że hej. A co ciekawsze, on wcale nie był jakoś niepokojąco drogi w porównaniu z innymi specami, którzy stawali do konkurencji na orurowanie naszego domu.

Tak jakoś wyszło :D.

pozdrawiam Cię serdecznie :D

b.

• 1 month później...

Z okazji Świąt Wielkanocnych: miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr, zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze. Pracy, która pomaga żyć. Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie.

Niech Święta będą czasem ciepła i spokoju, niech życzenia się spełniają, a postanowienia zmieniają życie. Niech świąteczny czar trwa jak najdłużej i niech każdy z NAS zawsze nosi w sercu świąteczną moc – moc spełnionych marzeń.[/b]

• 4 weeks później...

Witaj Oliwko :D,

po dłuuugaśnej przerwie wracam na forum i chyba znów zacznę pisać regularnie i wstawiać zdjęcia, chociaż już z mniejszym zapałem; całą energię pochłania wykończeniówka i sił, czasu i chęci nie starcza mi ostatnio na forum (nawet na czytanie :oops: ).

Najpierw wstawię aktualne zdjęcia, potem postaram się uporać z historią i wstawię te, które usunęłam z fotosika.

Tak więc - zapraszam, coś się będzie działo :).

pozdrawiam :D

cześć Junona :D ,

przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale ostatnio w zasadzie nie siadam do kompa.

Plan kuchni jest niezmienny od samego początku budowy domu, zmieniają się tylko detale typu: stół okrągły czy prostokątny i jaki ma być okap.

Kolorystyka ostatecznie nie wybrana nadal - nie mogę się zdecydować czy ciemny dół i jasna góra, czy całość jasna czy ciemna (tonacja: beż-brąz).

Do stolarza dojeżdżamy już od dwóch miesięcy i dojechać nie możemy ( 5 minut na piechotę od nas).

Kuchnię :roll: ...... no powinnam ją już oddać do rozrysowania i wyceny, ale nie mogę się zebrać.

W każdym razie kuchnia idzie jako kolejna do realizacji :D.

pozdrawiam :D,

b.

• 3 weeks później...

Monis, te płytki są takie nierówne, dość chropowate; miałam okazję je wypróbować, zaraz po położeniu kilku rządków, kiedy spadł porządny deszcz - śliskie nie są, ale wydaje mi się, że jednak trzeba uważać, w zagłębieniach może zbierać się woda, na której z kolei pewnie można się poślizgnąć.

Ale Ci odpisałam, co? :roll:

pozdrawiam :D,

b.