Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

C164 "dom za miedzą" bartolinki i gonzo93

Recommended Posts

• Odpowiedzi 311
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cześć Przemoch :D;

Postępy są :roll: , taaaaa i ich brak również :evil: , spowodowany tym, o czym przeczytałeś już w innym wątku.

Ostatnie dwa tygodnie sierpnia to miała być przeprowadzka, ale jest jak jest, na nieuczciwych, nierzetelnych ludzi nie ma rady.

Przez to wszystko nawet mi się nie chce pisać dziennika.

Bo chyba zamiast radości, że wybraliśmy i kupiliśmy już agd, że meble do kuchni zaprojektowane, że ogrodzenie, że ogród, itd to pisałabym tylko i wyłącznie o niesolidnej firmie wylewka.com :evil: :evil: :evil:.

Facet zablokował nam całą pracę.

Nic więcej w tym temacie nie napiszę, dopóki sprawa się nie zakończy.

Za to u Was jakie wspaniałe postępy! gratuluję. I jaki piękny masz kominek :wink: i płot fajny wybrałeś, może ja zmienię koncepcję naszego, hmmmm :roll: .

pozdrawiam Was :D,

b.

• 3 months później...

Witam bartolinko,bardzo ciekawy domek i miejsce również.Przejrzałam dziennik od deski do deski,tylko fotki wykasowane :( .Ciekawa jestem jak wygląda dach i elewacja (każdy zachwala),bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale macie dach w kolorze może wiśni czy bordo? Chętnie obejrzę.A okna w kolorze orzech to bardzo dobry wybór.Ja też miałam podobny dylemat,chciałam ciemne ale nie za ciemne itd.złoty dąb wydawał mi się jak sraczka :wink: więc też mam orzech.Kominek też super i szczegóły już spisałam.Jedynie nie mogłam się doczytać jakie macie kafelki w łazience-jasne i ciemne(brąz),bo b.podobają mi się.

Mam nadzieję,że prace już zakończone i Święta będą w nowym domu :D :wink:

cześć dorothy :D ,

fajnie, że ktoś tu zajrzał, po takiej przerwie w pisaniu :roll:. Już obiecywałam, ale się zebrać nie mogłam, wkleję te zdjęcia znowu :D.

Postaram się szybko je uzupełnić.

Nasza dachówka to ruup rubin kasztan glazura (jeny, co za nazwa), a wygląda tak:

http://foto2.m.onet.pl/_m/b6237901d1f682bffd9715b32120552a,10,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/67a8bdd96edd43614c4b334fd59bf17f,10,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/b27788e8082a782e67042035a0425375,10,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/f6ef484d407c8c599f9faf728cb2b827,10,19,0.jpg

http://foto0.m.onet.pl/_m/2568fd0b37a5cd0e9451b9d5329fa834,10,19,0.jpg

http://foto2.m.onet.pl/_m/0b33452dbce00d26fb5d03fc206c2d2e,10,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/9a2e96e2f300dd9556294410873c6fad,10,19,0.jpg

kolory od ciepłego kasztanowego brązu nawet do koloru dojrzałej wiśni (w letnim słońcu) w zależności od nasłonecznienia.

Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru.

Okna orzech to chyba najlepszy wybór budowlany :D, jak sobie przypomnę, że myślałam o złotym dębie :roll: :lol:.

A tak udało nam się i bramę i okna i drzwi zewnętrzne i wewnętrze też mieć w takim samym kolorze.

Drugi fajny wybór to kominek - pod każdym względem jestem na tak :wink:.

O którą lazienkę pytasz?

jedna ma kafle: linero brąz Opoczna (podłoga i ściany)

a w drugiej na ścianach jest foresta brown i maxima beige z Paradyża a na podłodze kontynuacja holu - niuance beige Keope (Keoppe?).

Prace na ukończeniu, ale te święta niestety nie będą w domu; nie zdążymy zrobić barierki na schodach, a bez niej, z dziećmi, się nie przeprowadzę :( .

pozdrawiam bardzo serdecznie i zapraszam, zaglądaj, będę pisać częściej :lol:.

b.

no nareszcie sie odezwalas. super, ze nareszcie posunelo sie naprzod, pomimo tych kłód rzucanych pod nogi przez wiadoma ekipe.

kuchnia bardzo ladna, otoczenie wokol domu wypieknialo, i nadal mnie zazdrosc zzera gdy patrze na Wasze piekne stare drzewa...

czy macie juz jakies konkretne plany odnosnie przeprowadzki?

a jak sie zakonczyla sprawa z ekipa od wylewek? (moze byc na priva). pozdrawiam, pa.

A ja z prośbą o fotkę może być na priv tej zabudowy kuchennej- na żółto oznaczonej- z otwartymi drzwiami- część środkowa- ta z szufladami fornirowanymi- jak zrobiona jest zabudowa -otok z forniru dookoła. Bardzo mi sie to podoba-czy masz tam zwykłe półki czy szuflady wysuwane?

Proszę o fotkę-z góry dziękuje.

A ja z prośbą o fotkę może być na priv tej zabudowy kuchennej- na żółto oznaczonej- z otwartymi drzwiami- część środkowa- ta z szufladami fornirowanymi- jak zrobiona jest zabudowa -otok z forniru dookoła. Bardzo mi sie to podoba-czy masz tam zwykłe półki czy szuflady wysuwane?

Proszę o fotkę-z góry dziękuje.

acca5

bardzo chętnie się wypowiem, ale nie kumam, o którą część Ci chodzi (czy pytasz o moją kuchnię? :wink: )

chodzi o to?

http://foto1.m.onet.pl/_m/d227b54b84ca0259d1f70da089148615,10,19,0.jpg

Jeśli o to, to:

- to nie fornir, ale "laminat orzech kalifornia D2713",

- to białe, to "laminat połysk biały W400".

Ten otok to maskownica o szerokości 11 cm (powtórzenie wysokości cokołu szafek).

Do korpusów szafek (które są o te 11 cm z każdej strony węższe/niższe) zostały przykręcone kątowniki, a do nich na zatrzask wciska się te maskownice.

Nie wiem jak, bo nie patrzyłam montażystom wtedy na ręce. Wiem, że tą dolną - cokół, mogę sobie "wypiąć" w każdej chwili.

Za białymi drzwiczkami są najzwyklejsze półki, za orzechowymi - szuflady, konkretnie 6 szuflad. Każda szuflada powtarza szerokość białych szafek nad nią.

Chciałam dwie długaśne szuflady, ale na długości 140 cm nie utrzymałby się ciężar tych szafek powyżej i producent odradził mi taki pomysł.

Jaką fotkę (ujęcie) mam zrobić? bo jeśli chodzi o tę zabudowę to chwilowo więcej ujęć nie mam.

pozdrawiam,

b.

Cześć Bartolinko :)

Wpadłam do Ciebie z wątku o kuchniach, bo bardzo spodobały mi się białe sprzęty w Waszej kuchni. Co to za płyta, piekarnik, okap? Bardzo ciekawie się prezentują.

Też myślę o kuchni drewniano-białej :) fajnie to wygląda.

witaj kroowka :D

dziękuję :) , fajnie wyglądaja takie białe sprzęty, szczególnie w niezbyt jasnej (las) kuchni.

Okap to NETO Platinum NW 90

płyta - GORENJE IT 640 OR-AW/EI-T 695 OR-A

mikrofala - BOSCH HMT 85MR23

zlew - BLANCO ZIA 8S piasek

lodówka - BOSCH KG-N 36 S 20

zmywarka - BOSCH SM-V 59 t 00 EU

piekarnik - BOSCH z tej samej serii co mikrofala, ale nie mogę znaleźć kwitów, a nie pamietam symboli.

Poszukam, napiszę.

Fajnie to wygląda, to fakt, zastanawiam się tylko, jak będzie z utrzymaniem czystości przy zestawie jasne lakierowane fronty i małe dziecko :roll: :lol:.

pozdrawiam :D,

b.

Dzieeeeki serdeczne za bardzo dokładne informacje :) Zapiszę je sobie :)

Ja to się obawiam kurzu na czarnej płycie podświetlonej zachodzącym słońcem ;). Dlatego pomyślałam o białej, a do kompletu o białym piekarniku ;) A poza tym mam białą lodówkę, która na razie muuusi zostać.

Na dole masz większość ciemnych szafek, więc oby Maleństwo wolało te obmacywać ;)

cześć Aguś :D

lodówka na czarno, piekarnik, mikrofala, płyta na czerwono, okap na niebiesko :evil:, mnie się rzuca po oczach az boli. Centralnie na wprost wejścia do kuchni, kiedy schodzę po schodach, kiedy patrzę i kiedy nie patrzę :lol:, ten fajny okap świeci na cholerne niebiesko.

Aga, nie pocieszaj mnie :wink: :lol:, zmywarka nie świeci na wysokości oczu jak okap :wink: :lol:.

pozdrawiam ciepło,

b.

witaj dorothy :D,

do barierki jeszcze jakiś miesiąc (do montażu), teraz akcja schody - będą skrzynkowe (czyli stopnie i podstopnice z drewna), z irokko.

Barierka już wybrana, ale żeby ją zamówić, musimy mieć schody (do ostatecznego pomiaru).

Barierka będzie miała poręcz: stal szczotkowana plus drewno, a za tralki będą robić tafle szkła. Wybór męża :D.

Mam nadzieję, że w całości będzie fajnie.

:D

b.