Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

C164 "dom za miedzą" bartolinki i gonzo93

Recommended Posts

• Odpowiedzi 311
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Proces decyzyjny wyglądał następująco:

1. szkło - eee, chyba nie bardzo

2. tralki pionowe - eeee nie

3. tralki poziome - tak, ale ...... u znajomych w domu jest barierka z poziomymi tralkami i nasze dzieci już zaliczyły wchodzenie, które wyżej, więc jednak nie

4. a może jednak poziomo, będziemy pilnować

5. a może jednak szkło, u córki w przedszkolu jest i jeszcze z żadnym dzieckiem na dół nie spadło :wink:

6. ooo, jak fajnie te barierki ze szkłem wyglądają (nasza inspiracja i wykonawca zarazem: http://www.grot.pl )

7. i będzie stal, drewno, szkło, chyba że znowu coś zmienię :lol:

pozdrawiam dorothy :D i trochę cierpliwości za mniej więcej (więcej :wink: ) miesiąc wstawię zdjęcia.

b.

• 2 weeks później...

cześć dziewczyny :D

Dziękuję za miłe słowa (Junona, dziekuję również za zyczenia, wzajemnie - wszystkiego najlepszego Ci życzę :D).

Oliwko, a jakie to szczęście, że ja nie jestem rozczarowana :lol:; cieszę się, że podobają Ci się nasze schody.

Junona, schody to iroko (będą ciemnieć z czasem), lakierowane, kolor ich własny, nie podbarwiany.

Mam nadzieję, że już nasze przeprowadzkowe plany nie ulegną zmianie; tu juz nam się nic nie chce :oops: , zaczynamy siedzieć na walizkach (powoli zaczynam się pakować i będziemy przewozić rzeczy), już jedną nogą tam, nie mogę się doczekać.

U nas tez mroźno i śnieżnie, i fajnie :lol:.

pozdrawiam Was,

b.

• 2 weeks później...

Bartolinka, gratulacje :D Super dobra wiadomość!

Wprawdzie dotychczas się nie ujawniałam, ale od początku śledziłam Wasze przejścia z wykonawcą od wylewek. U nas ten pan też miał robić wylewki, ale na szczęście do tego nie doszło....

Bardzo się cieszę, że sąd wydał korzystny dla Was wyrok. Może wreszcie zapomnicie o tym koszmarnym epizodzie i w pełni będziecie mogli się cieszyć z mieszkania w nowym domku :) Bo widzę, że przeprowadzka tuż, tuż? :)

A tak w ogóle to ślicznie u Was, a i okolica bardzo malownicza :)

Witaj Eleno :)

nie napisałam tego (i nie chciałam, bo skupiłam się nad tym co dla nas dobre), że wylewka ma oczywiście prawo odwołać się od tego nakazu.

Ale ten wyrok to (dla mnie, nie wiem, jak dla męża) prawie jak kasa na koncie :roll: :D. Tym bardziej, ze czasami zastanawiałam się, czy nie robimy facetowi jakiegos świństwa dziękując mu za współpracę.

Elena, ja równiez zaglądam do Ciebie i bardzo się zachwycam :D, ale nic nie piszę; zresztą tyle dzienników ostatnio zaniedbałam :oops:.

:D

b.

• 2 weeks później...

hejka, widze, ze przeprowadzka zaczyna sie zblizac wielkimi krokami. takie opoznienia sa napewno wkurzajace, ale po tym co przeszliscie to tydzien w ta czy w ta strone to jest juz chyba maly pikus.

macie piekny dom, juz zaraz bedziecie mieszkac i wtedy sobie troszke odpoczniecie (albo dopiero sie wtedy zacznie).

zazdroszcze Wam tej niedalekiej przeprowadzki. jak zaczynalismy budowe domu, to marzylo mi sie, ze w 2010 to juz bedziemy mieszkac, a tu dalej nic i chyba jeszcze dlugo tak bedzie. powod prozaiczny, skonczyla sie kasa, zrodelko wyschlo, zamiast podwyzek - obnizki, po prostu proza zycia.

ale ostro gram w lotto :), pozdrawiam cieplo.