Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

C164 "dom za miedzą" bartolinki i gonzo93

Recommended Posts

• Odpowiedzi 311
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witaj u nas Aniola :)

przepraszam, że odpowiadam z opóźnieniem, ale dopiero dziś mam chwilę na spokojne spotkanie z kompem :lol:.

Dziękuję za dobre słowo o schodach :D.

Mycie, hmmm, dwie szyby sprawiają mi mały kłopot, te proste na samej górze. Sięgam bez większego wysiłku i bez znacznego wychyłu do 2/3 ich wysokości. Resztę wypucuję, jak się mocno wychylę, próbuję także je pucować od dołu (mam szybę 10 cm nad podłogą). Mąż, który chciał te szyby, zobowiązał się je myć, a że jest znacznie ode mnie dłuższy, to poradzi sobie z tym fantem bez problemu :lol:.

A w kuchni pomiędzy szafkami mamy paradyża Travena beige płytki rektyfikowane, format: 32,5x65,1; lekko kremowe z delikatnymi smużkami beżowych paseczków; dużo jaśniejsze, delikatniejsze niż na zdjęciach.

pozdrawiam WIOSENNIE :D :D :D

b.

:D :D :D

Dziękuję za odpowiedź. Czasu nam wszystkim brakuje. Ja i tak podziwiwam wszystkich budujących i pszących na FM. Duży SZACUN.

Ale Ty jesteś przewidująca. Sprawę mycia szyb schodowych załatwiłaś wybierając sobie męża :lol: :lol: :lol:

A tak na poważnie to może pomocne byłoby takie coś (nie wiem jak się to fachowo nazywa), jak do mycia wystaw sklepowych i okien w biurowcach.

Ja również pozdrawiam oczywiście przewiosennie. :)

druga kategorycznie odmówiła kompromisu.

Zgadnij która była którą :lol:.

Następna rozprawa 26 kwietnia.

b.

Z pewnością, tą którą zostawiłam w moim wpisie...matko, córko, to nie można było posciągnąć rozprawy dalej, tylko znowu do końca kwietnia ciągnąć?

Cieszę się, że wreszcie dibre szyby dotarły i temat PIEKNYCH schodów jest zamknięty...

...ja powoli przyz2wyczajam się do ciągłego czekania na wszystko :wink:

kurczę, się napisałam i mi wcięło :( .

Jeszcz raz

Amtla - w kwestii rozprawy milczę, przyjdzie czas to napiszę więcej. Sąd wyznaczył kolejny termin rozprawy, ponieważ chciał zapoznać się z pismami procesowymi obu stron. Na najbliższej rozprawie będą zeznawali nasi świadkowie, na kolejnej zapewne świadkowie pozwanego. Całe szczęście, że terminy rozpraw krótkie, a nie za pół roku.

W kwestii schodów - aaaa nie, temat jeszcze nie zamknięty :wink:, jeszcze lampki schodowe. I dopiero będzie finito! Ale lampki to dopiero po ostatecznym malowaniu.

W kwestii czekania - no u Ciebie też już bliżej niż dalej, chociaż nadal daleko :wink:. Dla mnie ta koncówka koncówki to masakra. Wszystko już jest (hehe, no z najważniejszych rzeczy), już chcesz sprzątać (tzn. sprzątasz w kółko, a efektu nie widać), już chcesz meble po kątach rozstawiać, a tu ciągle jacyś obcy ludzie łażą po chałupie. I się coś poprawia i dopieszcza.

Została nam jedna, tylko jedna, zaufana ekipa na budowie i oni wiedzą, że ja juz na ostatnich nerwach i bardzo się starają mnie nie dobić (czytaj: nadal jasne fugi są jasne :lol:).

pozdrawiam Cię wiosennie (leje za oknem i wichurzysko jest :lol:), pa

b.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Bartolinka gratulacje !!!

gdzieś w tym beznadziejnym forum znalazłem znowu Twój dziennik, miałaś dużo mać... problemów ale najważniejsze że już na swoim. Widać że dopieszczaliście każdy detal. Piękne schody, barierki, kominek podłogi, wszystko bardzo gustowne. Jesli wielbisz to nowe forum jak ja to nie zdziwię się że nieprędko odpiszesz ale pisz już na priv bo życie tracę jak na to mać nowe forum wchodzę, [email protected]

gratuluję i pisz dalej bo to jeszcze trochę roboty zostało - u mnie cały ogród :(

pięknyyyyy dom

• 4 months później...
  • 2 months później...

http://smyki.pl/domeny/smyki.pl/filipek2006r/upload/stajenka.jpg

Niech te radosne Święta będą dla Ciebie szczęśliwe,

niech przyniosą miłość, wiarę i nadzieję

oraz dużo, dużo dobrego, dla całej rodziny, w Nowym Roku,

życzy Zbigniew

http://www.emotka.pl/emotikony/swieta/88.gif