edyta_10 28.05.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Edyta masz piękną działkę . Kiedy my szukaliśmy naszej, to mąż brał pod uwagę zakup takiej, przez którą płynął strumyk, a za nią zaraz były stawy. Zrezygnowaliśmy ze względu na komary. I co? i mamy działkę z komarami i Świdrem całkiem niedaleko Dziękuję za słowa uznania. Moj znajomy ma działkę z lasem i stawami. I zamieszkały u niego bobry. To dopiero atrakcja. Masakrują mu las w tempie błyskawicznym i przy okazji zalewają działkę i dom. To dopiero problem. Ślimaki w porównaniu z tym to pikuś na przystawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 31.05.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 bartolinka, jak dobrze w tej sytuacji, że masz takiego inspektora, który często bywa i wychwytuje kuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 06.06.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Witaj poczytałam, pooglądałam. Piękna ta Twoja leśna działka. Nasza niby przylega do lasu, ale oczywiście nie tym końcem, na którym bedziemy budować. A cała działka to czyste pole (z żytem obecnie). Ja się już zastanawiam jak resztę zagospodarować. Zazdroszczę etau na którym jesteście, bo my dopiero startujemy, a na razie mnóstwo pilnych spraw na głowie i nawet na decyzję jak zapisać i wizytę u notariusza nie możemy się zebrać. Ja mam gorący czas w pracy, ale to już niedługo się skończy. A moze jak jeszcze trochę do Ciebie pozaglądam to pozazdroszczę mocniej i się szybko zmobilizuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 08.06.2008 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Andulka , zapraszam, podglądaj . Jak już zaczniecie z pierwszym papierkiem, to machina ruszy.... i nie wiadomo kiedy będzie nasz etap, a nawet dalej. Trzymam kciuki, powodzenia pozdrawiam, bartolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 11.06.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Bartolinka budujesz się w Józkowie? Bo ja też i dzisiaj zalali nam stan0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 11.06.2008 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witaj Dominko a po czym poznałaś? po drzewkach? to jeszcze powiedz, że gdzieś bliziutko nas ten stan 0 zalewałaś? Hej, czy to nie dwie działki od nas taka duża "goła działka" z fundamentem garażu obok domu? trzymam kciuki bartolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 11.06.2008 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 o, coś mi się podwójnie wysłał post; to go wzięłam i skasowałam.b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 12.06.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Ty sie nie martw ta 13. My tu z Prince robimy za etatowo-forumowe czarwonice ... i sie 13 nie boimy. Niech moc bedzie z Tobba!!! A tak na serio. Juz świetnie ten domek wyglada wsród tych drzew. A jak powstanie cały to bedzie jak taka" gwiazdeczka na niebie". Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 13.06.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 ee tam z tą 13tką, ja dziś o 13 jestem umówiona u notariusza na podpisanie aktu darowania działki ale dla osoby urodzonej 13 to nie problem bartolinka współczuje Ci tej afery z drogą, ale zanim się naprawdę tym przejmiesz to spróbuj się dowiedzieć co i jak z tym tonażem itp. Może to taki typ faceta, który racji nie ma, ale będzie Ci do upadłego wciskał swoje. Józków czyli Józefów? Ostatnio przejeżdzałam tamtędy bo mi drogę prze Góraszkę zamknęli i tez podziwiałam te domki wśród drzew, jak w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 13.06.2008 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Zatem powodzenia , nam obu życzę. Wiesz, z tą drogą, ja się nie przejmuję, o tyle, że przecież wiem, że chwilowo ją rozjeżdżamy, ale w takich warunkach (przede wszystkim pogodowych) to ja za bardzo nie mam możliwości manewru, a potem ją "naprawimy" (znaczy się chyba zagrabimy kurzo - pył). Tak się zastanawiam, czy pan nie planował wymusić na mnie wyasfaltowania tego kawałka, albo chociaż ułożenia płyt betonowych . W każdym razie podzwonię dziś po urzędach i się dowiem, może po prostu czegoś nie wiem . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 13.06.2008 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Ty sie nie martw ta 13. My tu z Prince robimy za etatowo-forumowe czarwonice ... i sie 13 nie boimy. Niech moc bedzie z Tobba!!! A tak na serio. Juz świetnie ten domek wyglada wsród tych drzew. A jak powstanie cały to bedzie jak taka" gwiazdeczka na niebie". Powodzenia no to odczyniajcie dziewczyny I załatwcie mi proszę trochę mocy na pana od drogi, nie żeby od razu wpadł do tego rowu, tylko żeby przejrzał na oczy i zrozumiał, że chwilowo nie mogę spełnić jego prośby o prostej i wyasfaltowanej autostradzie pod dom. papa, b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 13.06.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Domyśliłam się po sosnach, Świdrze i Wiśle My nie budujemy się na działce w lesie. Chociaż przyznam, że domy na takich działkach wyglądają pięknie i kusiły mnie takie lokalizacje, ale ja to trochę cykor jestem Budujemy się bliżej centrum Józefowa. Z tym że i tak musiało polecieć 12 sosen, bo oczywiście rosły na środku działk. Zostało nam jeszcze 15 + dąb, klon, akacja i nawet mirabelka - myślę, że starczy.Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 14.06.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Schody wewnętrzne wyglądają obiecująco musisz potem wkleić zdjęcie schodów z góry- ja mam fobię schodową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 14.06.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 argumenty już masz, ale ciekawe czy ten pan od drogi jeszcze się pojawi Gratuluję rocznicy i jestem pod wrażeniem tempa prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 16.06.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 andulka- chyba miesięcznicy bartolinka schody super. Bardzo mi się podobają ja to mam fisia na punkcie schodów, jak się okazało podczas budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 16.06.2008 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Monis, podpatrywałam Twoje schody; wydają się być w porządku . Skąd ta fobia schodowa ? Masz chyba nawet szerszy bieg niż mają moje (ledwo 95cm wyjdzie, jak dobrze pójdzie). Napisz dlaczego skróciłaś ściankę pomiędzy schodami? fajnie to wygląda. Myślałam, że może i u mnie też tak można, no niestety, ja mam tam drzwi do garażu i one muszą się czegoś trzymać i musi być ścianka oddzielająca biegi . Ale może da się ją jakoś pozbawić wysokości ... zobaczymy jak będą robić. pozdrawiam b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 16.06.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Fobię mam właśnie przez tę ściankę działową między biegami... Jest szerokości 25 cm. Jeśliby panowie zrobili z połówki to miałabym dużo szersze schody. Ściankę skróciłam, żeby było więcej przestrzeni optycznie i żeby łatwiej było cos wnieść. Nie mam tylko pomysłu co zrobić z poręczą. Na szczycie schodów stoi słup drewniany podtrzymujący więźbę... Ścianka była ucięta na podstawie tego zdjęcia (chociaż tu też jest węższa ścianka ). Poręcze chcę drewniane, a nie stalowe. http://img213.imageshack.us/img213/5420/11858095573685zj5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 16.06.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 andulka- chyba miesięcznicy może być i tak ale zawsze jest co świętować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 16.06.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 andulka- chyba miesięcznicy może być i tak ale zawsze jest co świętować fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 16.06.2008 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Fobię mam właśnie przez tę ściankę działową między biegami... Jest szerokości 25 cm. Jeśliby panowie zrobili z połówki to miałabym dużo szersze schody. Ściankę skróciłam, żeby było więcej przestrzeni optycznie i żeby łatwiej było cos wnieść. Nie mam tylko pomysłu co zrobić z poręczą. Na szczycie schodów stoi słup drewniany podtrzymujący więźbę... Ścianka była ucięta na podstawie tego zdjęcia (chociaż tu też jest węższa ścianka ). Poręcze chcę drewniane, a nie stalowe. http://img213.imageshack.us/img213/5420/11858095573685zj5.jpg Monis, a nie mogli wyburzyć i raz jeszcze postawić? mniej frustracji by było nie wiem, jaki masz ten słup i w którą stronę stylistycznie idziesz, ale może: http://www.drewmir.pl/foto_balustrady/71.jpg albo: przy czym ta koncepcja bardzo mi się podoba : http://www.czapiewski.bizn.pl/galeria/zdjecie020.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts