Monis 17.06.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Ta druga też mi się bardzo podoba. Będą musiała coś pomodzić ze słupem. Pomyślę czym go obłożę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 25.06.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 No proszę! i taras już macie. Nasz cały czas zbiera gruz, aż brzuszek mu pęcznieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 26.06.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 No proszę, ja tu się lenię na wakacjach a koleżanka juz mnie wyprzedziła o wieele długosci cegły Twoi idą na inna budowę? Ja cały czas zazdroszczę że tak równo pracują, bo moi porobią coś 2 dni i tydzień ich nie ma No ale cóż, mamy termin w umowie jeszcze długi, pewnie się zmieszczą, tylko szkoda tej letniej pogody... Co do klinkieru to pewnie ze wszystkiego wymurują byle nie czekać, wiec to pewnie Wasza decyzja czy jego jakość jest ok. z wakacyjnym pozdrowieniem ze Słowacji http://www.empikfoto.pl/albumy32/15755/638586/thumbs/18413302_p6260637.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 26.06.2008 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Miłego wypoczynku i pogody jak drut życzę z placu budowy . Humor mi się trochę poprawił, bo coś dziś kiepsko było . Pytasz, czy moi murarze idą sobie gdzie indziej? Nie, oni mają wyłączność na mnie dopóki nie skończą , dziś tylko wcześniej się urwali, bo takie tam różne domowe sprawy mieli. W poniedziałek się meldują do poprawy ścianek szczytowych (na moją wyraźną prośbę, żeby nie powiedzieć głupotę ) i działówek na dole. A z klinkierem mają czekać, bo jedzie przedstawiciel producenta żeby je obejrzeć. Cieśle tylko na chwilkę wpadli do mnie, żeby murzarzom postawić zarys więźby, żeby murarze mogli postawić szczyty . A potem znikają na tydzień, bo kończą inny dach. Tak więc jak koleżanka się wyurlopuje i wróci to pewnie nadgoni . Tym bardziej, że być może nas wtedy na urlop wywieje; chociaż szczerze mówiąc jakoś mnie w tym roku nigdzie nie gna . pozdrawiam serdecznie b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.07.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Bartolinko, odwiedziłaś kiedyś mnie, więc i ja przychodzę z rewizytą. Twoja działka jest po prostu czarująca PIĘKNA! Mieszkać w takim otoczeniu lasu, to po prostu marzenie A domek rośnie jak na drożdżach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 05.07.2008 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Moniu i Marku , dziękuję! U Was raz napisałam, ale zaglądam do Was regularnie i śledzę losy Waszej budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 05.07.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 To odezwij się czasem Ja też do Ciebie będę zaglądać, bo zapowiada się cudownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 06.07.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Bartolinko, jakie ładne kafle do garażu A jaki planujecie tynk, tzn jakiej firmy? Bo kolor planujemy taki sam, to moze podpatrzę - Wy idziecie szybciej, a u mnie bedzie przestój jak się skończy kasa a nie sprzedamy domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 06.07.2008 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Bartolino, jakie ładne kafle do garażu A jaki planujecie tynk, tzn jakiej firmy? Bo kolor planujemy taki sam, to moze podpatrzę - Wy idziecie szybciej, a u mnie bedzie przestój jak się skończy kasa a nie sprzedamy domu - a dziękuję ; chińszczyzna, po 35 zł/m2, wymiar 50*50cm, w rzeczywistości z takim dziwnym szkliwieniem, jak drobniutkie pęcherzyki powietrza, ale ładne kolorki (i zacierka na tym brązowym) i na garaż w sam raz - weber terranowa silikatowy, przymierzałam się do numerów 130E (ale chyba idzie w pomarańcz), 140E (w żółć), 100A,E i C (najjaśniejszy), W001 i 110 A ; tak więc sama widzisz, że sporo tego wyszło, więc i droga "do brzegu" jeszcze daleka . Oglądałam próbniki, wieczorkiem wstawię zdjęcia; a potem weszłam na stronę producenta i znów popatrzyłam na kolorki i tam, na tej stronie, wszystkie wybrane przeze mnie kolorki podbarwione były różem (tak wiem, ustawienia monitora). Hehe, nam też przestój grozi, ale chyba jednak przed samą wykończeniówką wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 06.07.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 sorki za literówkę w Twoim nicku Ja będę mieć tynk silikatowy Kabe więc numerków kolorów nie ściągnę . U nas ciągniemy jeszcze stolarkę otworową, ścianki wewnątrzne, instalacje elektryczną i alarmową ... i tu źródełko wyschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 07.07.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Ta ścianka przy schodach, to rzeczywiście mistrzostwo a pod schodami to schowek od strony garazu wyszedł, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 08.07.2008 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 dzięki, dzięki , za tę ściankę Tak, schowek będzie od strony garażu; pierwotnie, według projektu, drzwi do schowka pod schodami były od strony przejścia, wciśnięte pomiędzy drzwi łączące dom z garażem. Uznaliśmy, że tak będzie bardzo niewygodnie korzystać ze schowka, nie mówiąc już o włożeniu tam czegoś większego, no. zapasowego stołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness5 09.07.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Wejrzałam do Was, bo oglądam dzienniki innych... Tempo macie zaaaawrotne - czego gratuluję. I pytam o komin - jaki kolor tych cegiełek? Bo piękny komin macie. Pewnie podglądać będę już stale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 09.07.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 właśnie skończyłem czytać, jestem pod wrażeniem, trzymam za Was kciuki, powodzenia - naprawdę zazdroszczę, ja planuję start we wrześniu, uff przeraża mnie ale i doczekać się nie mogę, dom to moje marzenie, wszystko macie piękne, jeszcze napiszę a teraz idę spać, jutro mam spotkanie z potencjalnym wykonawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 09.07.2008 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Wejrzałam do Was, bo oglądam dzienniki innych... Tempo macie zaaaawrotne - czego gratuluję. I pytam o komin - jaki kolor tych cegiełek? Bo piękny komin macie. Pewnie podglądać będę już stale Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie . Rzeczywiście tempo dość szybkie, tym bardziej, że w umowie z wykonawcą mamy zapis o 14 tygodniach na postawienie murów i więźby, a budowę rozpoczęliśmy 13 maja, ledwo 2 miesiące temu . Cegłę mamy Wienerbergera Astro (cegła angobowana, kolor kasztan). Zgadzam się , komin chłopakom wyszedł naprawdę pięknie . pozdrawiam serdecznie i wybieram się do Ciebie z rewizytą , bartolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 09.07.2008 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 właśnie skończyłem czytać, jestem pod wrażeniem, trzymam za Was kciuki, powodzenia - naprawdę zazdroszczę, ja planuję start we wrześniu, uff przeraża mnie ale i doczekać się nie mogę, dom to moje marzenie, wszystko macie piękne, jeszcze napiszę a teraz idę spać, jutro mam spotkanie z potencjalnym wykonawcą Witaj Przemoch , dzięki za trzymanie kciuków, przyda się, zwłaszcza, że przed nami dość gorący okres - na budowę jednocześnie ma wejść kilka ekip, oby się tylko między sobą dogadały . Jeśli ruszasz we wrześniu, to masz sporo czasu na wybór wykonawcy i omówienie zarówno umowy (zakres prac) jak i dokładny przegląd projektu!!!!! Uczulam zwłaszcza na ten projekt; nam znowu wyszedł "kwiatek" po adaptacji pani K. Co innego jest na rysunkach elewacji, co innego na rysunkach dachu, a do tego są nie poprawione rysunki rozstawu krokwi . Gdybyśmy bardziej sprawdzili w trakcie adaptacji, to teraz mniej byśmy pilnowali i decydowali o tym: "to wreszcie który rysunek jest tym właściwym"; jestem tym już bardzo zmęczona, tym sprawdzaniem, czy wszystko się ze sobą zgadza. Pochwal się swoim wyborem, jaki dom planujesz wybudować? chętnie obejrzę . A jeśli będziesz miał jakieś pytania np. w sprawie wykonawcy, to równie chętnie odpowiem. I nie zazdrość , wrzesień blisko, a jak już zaczniesz budować, to zleci czas niesamowicie szybko . pozdrawiam, bartolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 10.07.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 witam witamjestem własńie na etapie poszukiwania ekipy do postawienia stanu surowego. Pierwotnie zamierzałem powierzyć wszystko jednej firmie i budować 'pod klucz', ale analiza rynku i rozmowy z dostawcami sprawiły, że będę podpisywał umowy etapowo. Na waszej liście wykonawców widziałem zresztą firmy, z którymi prowadziłem lub prowadzę rozmowy. DTM, DQM, Dach-mur, p. Piotr Sobociński, PRO-SOL, DGGroup, Argobud - to moja lista jak na razie nie zamknięta, chociaż wyleciały z niej juz "światowe inwestycje", cena za stan surowy zamknięty jaką mi zaproponowali to 740k pln, a cała reszta oscyluje wokół 300k pln. Kiedyś rozmawiałem z Arkadą nt. budowy i wydawało mi się że są dość drodzy dlatego miałem zamiar zapytać Cię o wrażenia ze współpracy z Arkadą. Buduję dom (brzmi dumnie a jeszcze nawet łopata nie wbita) wg. indywidualnego projektu, powierzchnia wyszła mi ok. 290 m.kw pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 11.07.2008 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Przemoch, póki co jesteśmy zadowoleni z wyboru Arkady, a szczególnie z ekipy murarzy pod wodzą pana Rafała i z kierownika budowy pana Józefa. O negocjacjach z Arkadą możesz poczytać w pierwszych postach w naszym dzienniku, o sposobie i jakości prac również . Jak na razie wysoko oceniamy współpracę z tą firmą, ostateczną ocenę wystawimy jednak po odbiorze końcowym; nie od dziś wiadomo, że "nie ważne jak się zaczyna, ważne jak się kończy" . pozdrawiam, b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.07.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Niezależnie od krzywej więźby pięknie wyglada ten Wasz dom w lesie Jak czytam o Waszym odbiorze, to mam wątpliwości do naszych odbiorów. Umawaimy się z kierbudem, ale on jest "nasz" nie generalnego wykonawcy, on lata i sprawdza z poziomicą, a my tylko patrzymy czy okna sa tam gdzie trzeba itp No bo ja bym nawet nie wiedziała co sprawdzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 11.07.2008 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Niezależnie od krzywej więźby pięknie wyglada ten Wasz dom w lesie Jak czytam o Waszym odbiorze, to mam wątpliwości do naszych odbiorów. Umawaimy się z kierbudem, ale on jest "nasz" nie generalnego wykonawcy, on lata i sprawdza z poziomicą, a my tylko patrzymy czy okna sa tam gdzie trzeba itp No bo ja bym nawet nie wiedziała co sprawdzać... Aga, jest aż tak źle z tą więźbą? Patrzyłam na Twoją, piknie ją zrobili, u nas to tak sobie wygląda, jakby rzeźnik kroił a nie krawiec . Jeszcze chłopaki z nią walczą, może nie polegną? . Mają generalny przykaz nasz, kierbuda, inspektora i dekarza, żeby chociaż krokwie początkowe miały zachowany pion. A co jest nie tak w Waszych odbiorach? Jeśli macie swojego kierbuda, to już dobrze . My wzięliśmy inspektora tylko dlatego, że kierownik był ze strony Wykonawcy. I chociaż z ogłoszenia, a nie z polecenia (więc nic o nim nie wiedzieliśmy) spisuje się facet wspaniale. Tfu, tfu. Poza tym przed odbiorem każdego etapu dostajemy od Arkady protokół z wyszczególnionym zakresem etapu (co i z czego) i sobie porównujemy ze stanem faktycznym (i kosztorysem). b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts