bartolinka 20.04.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam serdecznie i zapraszam do komentowania, krytykowania (konstruktywnie poproszę ) zadawania pytań i co tylko komu potrzeba. pozdrawiam, bartolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 29.04.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Witam...zadałaś pytanie co do zdjęć...spróbuj http://WWW.FOTOSIK.PLChyba większość ludzi tam właśnie "przechowuje" swoje zdjęcia. Pozdrawiam - Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 29.04.2008 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Witam dziękuję za sugestię; rzeczywiście kiedy przeniosłam się z onetu na fotosik wszystko zaczęło działać pozdrawiam, bratolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 02.05.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Wow, jaka dzialka! Lesna! Nawet nie wiedzialam, ze na czyms takim mozna sie budowac!!! Gratuluje A u nas na tych 30 arach pod budowe "golo", za to na skarpie mamy maly lasek Ale malutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 04.05.2008 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 witaj tak, mamy działkę leśną z prawem zabudowy 20%; 80% musi zostać biologicznie czynne. U nas te 20% pochłonie dom i podjazdy, reszta musi zostać w nienaruszonym stanie, czyli zasadzone w rządkach drzewka i wątpliwej jakości krzaczki. Twoja działka, choć jest tylko z malutkim laskiem, jak napisałaś, za to z przepięknymi widokami pozdrawiam, bartolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 07.05.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witam poczytalam dziennik i tak się zastanawiam, jak to możliwe żeby przez działkę przechodziła droga... Przecież ona jest nie tylko wydeptana, ale i wyjeżdzona! Pewnie zdarza się, że ktoś z przyzwyczajenia próbuje nią przejechać? A co do samej działki to lokalizacja wydaje mi się, że bardzo dobra, blisko do miasta a za razem przyroda wokół... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 07.05.2008 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witam a no tak jest, że ziemia sobie leżała jakieś 30 - 40 lat (sądząc po drzewach) i nikt na niej nic nie robił. A ludzie, jak to ludzie, zawsze muszą znaleźć sobie jakiś skrót , podjechać do domu, albo spacerkiem przez las .... I tak się ta ścieżka robiła szersza, aż zrobiła sie regularna droga. A właściciel sąsiedniej! działki z radosną miną poinformował nas, że dbając o komfort okolicznych mieszkańców, podsypywał drogę żużlem. Szkoda tylko, że nie swoją. Ehh, już kiedy zagrodziliśmy przejazd i płot "się stawiał", to zdarzali się jeszcze tacy, którzy myk pod zaporą i dalej przez ścieżkę . Teraz jeździmy tam codziennie, zobaczyć, czy jakiś wkurzony okoliczny mieszkaniec nie usunął nam płotu pozdrawiam, bartolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 15.05.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 bartolinka - realizujesz moje niespełnione marzenie - dom w lesie Jesteśmy na podobnym etapie budowy (ja mam tydzień wyprzedzenia przed Tobą ) - powodzenia! Skąd wzięłaś wzory kolorów stolarki? Jak pójdę do salonu to mi się uda wyszarpać takie kawałki profili? Ten dylemat: orzech czy złoty dąb też mi nie daje spokoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 15.05.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Bartolinka - ho, ho niesamowita działka,czysty las. Jestem pod wrazeniem. Powodzenia w budowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 15.05.2008 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witajcie dziewczyny Agakz - kolory stolarki i w ogóle jej wybór: mąż kategorycznie zapowiedział, że nie chce okien drewnianych i oczywiście to umotywował . Więc kolorystyka się znacznie zawęziła: dąb bagienny, zwykły, złoty, orzech, mahoń. Oczywiście piszę o kolorach podstawowych ze "strukturą" drewna. Mahoniu nie chciałam od razu; za to marzył mi się dąb bagienny. Ale ostatnio nic innego nie robię, tylko oglądam elewacje (często tak jak Ty, podczas jazdy ) i te z ciemnymi oknami .... już pisałam, są za ciemne; nie wiem, jak to określić, wyglądają ciężko, nobliwie, superelegancko, jak po pożarze Zdecydowałam, że jednak ten złoty, bo i brama i drzwi też są w takiej okleinie i zaczęłam wyszukliwać w okolicy elewacje ze złotodębnymi oknami, a swój kawałek profila wystawiałam za okno o różnych porach dnia i w różnej pogodzie. I dziękuję, ale jednak nie; ten kolor jest czasami musztardowy (żeby nie powiedzieć inaczej ), czasami aż pomarańczowy, słowem u mnie się w tym lesie nie sprawdzi, a będzie po prostu wrzeszczał z daleka. A więc orzech, który w zależności od nasłonecznienia bywa jaśniejszy, ale już tak nie bije po oczach jak to "złoto", a i do lasu będzie chyba bardziej pasował. To tak się rozpisałam, bo czytam w Twoim dzienniku, że też masz dylemat. A profil - my zamawiamy okna u ich producenta, sprzedawca poszedł na halę produkcyjną i przyniósł wszystkie kolorki. Ale wiem, że inni sprzedawcy też mają próbniki oklein na profilach i można sobie taki profil wypożyczyć za kaucją. Będę zaglądała z przyjemnością do Twojego dziennika i mocno Ci kibicuję. Z pobieżnej lektury dziennika wiem, że macie piękną działkę!!!! I że masz córę w wieku mojego synka. Ciekawe jak rozwiążemy dylematy wykończeniowe, prawda?? pozdrawiam, bartolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 15.05.2008 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Edyta, dzięki dziewczyny, a jak ten lasek cudnie pachnie, zwłaszcza wieczorem; sielsko, anielsko, wakacje, jak nic! I komary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 15.05.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 bartolinka, dzięki Normalnie Ci zazdroszę tego zapachu... Moja działka była piękna... zanim koparka wjechała teraz normalne zamieszanie budowlane, ale jest malutka, więc ogródek jaki odtworzę będzie mikro No cóż, kompromisy, jak zawsze Co do koloru okien to kusi mnie też orzech, bo ten dąb taki oklepany no i żółtawy... ale łatwiej do niego pewnie dobrać drzwi i bramy. No nic, nikt za nas decyzji nie podejmie, muszę podjechać do Oknoplastu i wydębić wzory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 15.05.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Edyta, dzięki dziewczyny, a jak ten lasek cudnie pachnie, zwłaszcza wieczorem; sielsko, anielsko, wakacje, jak nic! I komary Lato z komarami, lato pachnące.... u Ciebie cały rok....lato!!!!!! Zazdroszczę !Ale nie komarów, bo mam swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 15.05.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 A ja mam komary, meszki i żabę w oczku wodnym sąsiada tuż za płotem, która stara się za wszeklą cenę zagłuszyć betoniarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 15.05.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 ,,, i żabę w oczku wodnym sąsiada tuż za płotem, która stara się za wszeklą cenę zagłuszyć betoniarę hahahahahahhahahahhahaha....ale mnie ubawilas hahahhahhahha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 15.05.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 ,,, i żabę w oczku wodnym sąsiada tuż za płotem, która stara się za wszeklą cenę zagłuszyć betoniarę hahahahahahhahahahhahaha....ale mnie ubawilas hahahhahhahha naprawdę! ostatnio byliśmy na majówce w ogrodzie botanicznym i przy amfiteatrze gdzie grała orkiestra dęta było oczko z tymi samymi żabkami. Jakyście słyszały ten hałas One chciały być głośniejsze niż orkiestra, a było ich dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł70 16.05.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 śliczne miejsce ! Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 16.05.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 bartolinka, jak ładnie Wiesz, wszyscy mówią, że to takie wrażenie na początku. Ja teraz chodzę po parterze i się zastanawiam, czy w ogóle sofa do salonu się zmieści, ale to podobno przejdzie z czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 16.05.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 WOW!! Pięknie u Was. Ja tez zawsze marzyłam o takiej ziemi, ale sami mamy "czyste" pole. Trzymam kciuki i będę podglądać postępy Jeśli chodzi o wielkość salonu- zmieni się wizja jak będą całe ściany. Od razu się optycznie powiększa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 20.05.2008 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 dziekuję Wam za trzymanie kciuków, wzajemnie . A i zaglądać do Was będę i podpatrywać. A jak dzielimy się informacjami o naszych "zwierzyńcach", to spieszę donieść, że u nas na działce jest mnóstwo ślimaków. MNÓSTWO! ale nie kumkają pięknie. Edyta masz piękną działkę . Kiedy my szukaliśmy naszej, to mąż brał pod uwagę zakup takiej, przez którą płynął strumyk, a za nią zaraz były stawy. Zrezygnowaliśmy ze względu na komary. I co? i mamy działkę z komarami i Świdrem całkiem niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts