Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Anonimowosc na forum i pewna "zyczliwa" Gilda

zielonooka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 375
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Mieliśmy kiedyś podobny problem na forum gazeta.pl. Na szczęście dość szybkie (choć mogłyby być szybsze) i bardzo stanowcze kroki redakcji oraz moderatorów załatwiły sprawę.

Niestety, tak jak było to napisane wyżej na kilkadziesiąt tysięcy ludzi zawsze może się trafić jakiś psychol. Forum jest miejscem publiczynym i mimo, że czujemy się na forum dobrze i poznajemy miłych ludzi (to znaczy ja dopiero poznaję a Wy już znacie :) ) to zawsze pozostaje to miejsce publiczne.

Radzę więc wytarganie za uszy admina :wink:

Acha. Jeśli chodzi o policję/prokuraturę to na 99% będzie z takiego zawiadomienia...wielkie nic. nie dlatego, że się nie da wykryć sprawcy, bo to jest banalnie proste (przynajmniej tak twierdzą spece od komputerów) ale o to, że po pierwsze nie doszło do popełnienia przestępstwa po drugie nawet jeśli to szkodliwość społeczna jest znikoma. Proszę na mnie nie krzyczeć ! - to nie moje zdanie - tak stwierdziłaby prokuratura/policja.

Pozdrawiam i jestem z Tobą Zielonooka.

Ya

PS. Jeśli można to zapisuję się do sekty - lubię zielone :wink:

Radzę więc wytarganie za uszy admina :wink:

Acha. Jeśli chodzi o policję/prokuraturę to na 99% będzie z takiego zawiadomienia...wielkie nic. nie dlatego, że się nie da wykryć sprawcy, bo to jest banalnie proste (przynajmniej tak twierdzą spece od komputerów) ale o to, że po pierwsze nie doszło do popełnienia przestępstwa po drugie nawet jeśli to szkodliwość społeczna jest znikoma. Proszę na mnie nie krzyczeć ! - to nie moje zdanie - tak stwierdziłaby prokuratura/policja.

Moze tak, a moze ta osoba juz ma cos na sumieniu i jakies postepowanie w stosunku do niej sie toczy? Moim zdaniem nie mozna tak chowac glowy w piasek. Tylko zielooka wie, co tam jeszcze do niej ta gnida pisala i byc moze akurat znajdzie sie cos pod odpowiedni paragraf podpadajace. Nie chodzi o to, zeby takiego osobnika wtracic na dlugie lata do wiezienia, ale zeby sobie pochodzil na komende, stracil troche czasu i nerwow... To wystarczy (przy odpowiednim naglosnieniu), zeby i innym odechcialo sie robic takie rzeczy.

musialabym ja (te sekte) najpierw zalozyc :)

ale... dziekuje za cieple slowa :)

co do ew. sprawy - daleka jestem od pieniactwa sadowego, mam fajniejsze rzeczy do roboty niz sadzenie sie z kims i ganianie po prokuraturach ale przysiegam ze bym nie popuscila.

po prostu.

wlasnie po to zeby dupek przestal czuc komfortowo w anonimowosci i bezkarnosci w necie.

mimo wszystko mam nadzieje ze nie bede musiala :)

ZIELONOOKA

jesteśmy z Tobą :D :D :D

mam nadzieję, że delikwent długo będzie bał się odezwać

bo chyba czyta z "ciężkiej ciekawości " ten wątek

i poznał opinię na swój temat innych forumowiczów.

no chyba, że to przypadek beznadziejny :roll: ......i niczego nie "kuma"

pozdrawiam i zapisuję się - lubię zielony

Gosia (żona an-buda) :lol:

musialabym ja (te sekte) najpierw zalozyc :)

ale... dziekuje za cieple slowa :)

co do ew. sprawy - daleka jestem od pieniactwa sadowego, mam fajniejsze rzeczy do roboty niz sadzenie sie z kims i ganianie po prokuraturach ale przysiegam ze bym nie popuscila.

po prostu.

wlasnie po to zeby dupek przestal czuc komfortowo w anonimowosci i bezkarnosci w necie.

mimo wszystko mam nadzieje ze nie bede musiala :)

Ja też mam taką nadzieję.

Pozdrawiam i jestem z Tobą.

Ya

tomek1950 "komturia" 24 kwietnia 2008 r.

Forum Muratora

Sekta Zielonookiej

PODANIE

Uprzejmie proszę o przyjęcie mnie do sekty Zielonookiej. Prośbę moją motywuję tym, że lubię Zielonooką.

Z wyrazami szacunku

tomek1950

:D

tomek1950 "komturia" 24 kwietnia 2008 r.

Forum Muratora

Sekta Zielonookiej

PODANIE

Uprzejmie proszę o przyjęcie mnie do sekty Zielonookiej. Prośbę moją motywuję tym, że lubię Zielonooką.

Z wyrazami szacunku

tomek1950

:D

zapomniałeś dopisac "proszę o pozytywne pozpatrzenie mojego podania" :wink:

ja też się do zielonookiej sekty zapisuję , o ile są jeszcze przyjęcia :roll:

Masz rację Matko Dyrektorko. :oops: To dlatego, że dawno podań nie pisałem. :D

Tak więc proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku i przyjęcie mnie w szeregi. :wink: :lol:

Mając na względzie powyższe należy przyjąć że sekta ma duże szanse na instytucjonalizację - bo oprócz dobrych chęci członkowie potrafią także ładne podania pisać - od razu widać że daleko sekta zajdzie.... 8)

Reasumując powyższe niniejszym pragnę podkreslic że zielone oczy mam także i nie to że pcham się do władzy... ale może chociaż członkiem jakimś w tej sekcie mam szansę zostać, Zarządu np...? 8)

w zamian za taką rolę posiadam do dyspozycji laleczki voo-doo - które pomogą nam w realizacji celów statutowych naszej - mam nadzieję i wręcz przekonanie - prężnie rozwijającej się organizacji non profit... 8)

łącze wyrazy szacunku,

Wiadomokto :wink:

żeby nie było za dobrze, to ja będę zwalczać sektę, wszelkimi metodami :D

ja mysle ze zamiast slowa sekta moze byc "druzyna" (tak mi sie z takim serialem strasznie dawno ogladanym skojarzylo -" druzyna A" :lol: )

To tu moze byc druzyna Z (łaczymy dwa serialne - bo jeszcze Z jak zorro :)

ale tez mozna zwalczac - bedziesz czarnym charakterem :):):)

ja mysle ze zamiast slowa sekta moze byc "druzyna" (tak mi sie z takim serialem strasznie dawno ogladanym skojarzylo -" druzyna A" :lol: )

To tu moze byc druzyna Z (łaczymy dwa serialne - bo jeszcze Z jak zorro :)

ale tez mozna zwalczac - bedziesz czarnym charakterem :):):)

zawsze chciałam być czarnym charakterem, ale nikt mnie na poważnie nie brał :lol:

Akceptujemy zwalczanie, ale tylko pozytywne, które zapewni wzrost i siłę sekty, tak by jej członkowie żyli dostatniej i mieszkali wygodniej. :wink:

Zielonooka, pikuś przy tym co mnie się przydarzyło ;)

Pamiętasz awanturę jaką wywołał kiedyś opis stylu bycia na FM, na forum Gazety?

Doszło wtedy do różnych słownych przepychanek, a ktoś wywalił na tamtym forum moje nazwisko (prawdziwe), mój nr domu, miejscowość w której mieszkam (prawdziwe) oraz że wyglądam jak szkolna woźna (prawdziwe? ;)).

Interweniował wtedy moderator, kasując te wpisy, ale nie umiał sprawdzić kto moje dane upublicznił.

Machnęłam ręką i... mam się dobrze :)

zlewać gnidy różne (ważne chcom być a nie umiom :-? )

taka sekta (groźniej brzmi niż drużyna )powinna mieć swojego przy wódce no miszcza takiego :wink:

żeby nikt nie czuł się pominęty proponuję żeby np selimm został "mistrzem celnej riposty" tomek mistrzem od zaopatrzenia sekty w alkochol , joan mistrzem od voo-doo , majka mistrzem opozycji , itd itd

i wtedy wszyscy będą strasznie ważni więc i sekta będzie strasznie ważna :wink: