odlo78 13.06.2008 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 no zgadujcie mi migiem bo na weekend ( i przyszły tydzień) zaplanowałam moją ulubioną zagadkę . Od razu przyznaję : będzie ona baaarrrdzooo trudna i wymaga zadania dziesiątek pytań zanim odpowiedź stanie się jasna ale w tym właśnie cały jej urok. Jak już poznacie będziecie mogli fajnie spędzić jakiś wieczorek zgadywanek przy piwku ze znajomymi (w zastepstwie kibicowania na Euro ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 13.06.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 no zgadujcie mi migiem bo na weekend ( i przyszły tydzień) zaplanowałam moją ulubioną zagadkę . Od razu przyznaję : będzie ona baaarrrdzooo trudna i wymaga zadania dziesiątek pytań zanim odpowiedź stanie się jasna ale w tym właśnie cały jej urok. Jak już poznacie będziecie mogli fajnie spędzić jakiś wieczorek zgadywanek przy piwku ze znajomymi (w zastepstwie kibicowania na Euro ) gdyby nie ta podpowiedź z wiatrakiem śmiegłowcem i wogóle to bym pomyślał, że płynęła jakimś jachtem i był jakiś wypadek łódka zatonęła, a ona w takiej szalupie z materiału takim no pontonie płynęła i szpilą przedziurawiła ją i utonęła bo nie umiała pływać, albo np. wybrała się na spływ pontonem i przedziurawiła go szpila i utonęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 13.06.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Jak nie helikopter (zawodu nie podałam, odlo78 wnioskowała pośrednio), to co? Karuzela znów? karuzela nie, ale proponuję pozostać w temacie szeroko pojętej rozrywki zastanawiając się nad zawodem owej ofiary ... Niemożliwe! Prowadziła koło fortuny? Z zawodu była cyrkówką a ozdobą tarczy, do której rzucał nożami nożownik? Albo podstawką pod jabłuszko dla łucznika z zawiązanem ślepkiem? (co to za zawód?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odlo78 13.06.2008 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Z zawodu była cyrkówką a ozdobą tarczy, do której rzucał nożami nożownik? no i proszę ten 13ty wcale nie taki pechowy !!! gratuluję !!! dodam że to podobno autentyczne zdarzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 13.06.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Brawo, bratki !!! A już się troszkę przywiązałam do mojej wersji z prezydentem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 13.06.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 A już się troszkę przywiązałam do mojej wersji z prezydentem... uuuuuu, ryzykantka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 13.06.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Brawo, bratki !!! wiesz, to troszkę tak jak z inną zagadką: Jak to zrobić, by mieć pewność, że kropla deszczu spadnie dokładnie na pinezkę wbitą w ogrodowy stół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 13.06.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.06.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 No to poniekąd miałam rację, sądząc, że zabił ją szef. Tyle że powód był inny. A ja bym nad stołem powiesiła parasol, tylko odwrotnie i zrobiła w nim dziurkę bezpośrednio nad pineską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mind 13.06.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Moje gratulacje bratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 13.06.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 agduś, ja wbiłam milion pinezek i wystawiłam na deszcz i jeszcze położyłam dowcip (bo miała być kropla wody, nie kropla deszczu ) Inna sprawa że żadna z ww. zagadek nie mogła by być zadaniem maturalnym. No chyba że anno domini 2008.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.06.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Eee, jakby miała być kropla wody, to ja bym wbiła jedną pineskę i kapnęła dokładnie na nią wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 14.06.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 odlo78, a kompocik gdzie? Znaczy, zagadka weekendowa gdzieś Ci się zgubiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odlo78 15.06.2008 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 odlo78, a kompocik gdzie? Znaczy, zagadka weekendowa gdzieś Ci się zgubiła. uwaga nadjeżdża kompocik ale żeby nie było że nie uprzedzałam : jest nie do odgadnięcia bez zadania wielu wielu pytań, na które mogę odpowiedzieć tak/nie. No chyba że z Was takie bystrzachy że mnie po kilku pytankach rozwalicie na łopatki. W każdym razie mam nadzieję, że sprawdzi się w wersji netowej bo tak jak pisałam nadaje się bardziej na wieczorek przy piwku w realu tuuu duuummmm !!! tytył : przesyłka pocztowa Filip wysłał Augustowi paczkę. August ją otworzył, sprawdził zawartość, zamknął i przesłał do Emila. Emil otworzył paczkę, sprawdził zawartość, zamknął i przesłał do Oktawiana. Oktawian otworzył paczkę, sprawdził zawartość i usatysfakcjonowany wyrzucił zawartość do śmieci. Pewnego dnia Oktawian spotkał Filipa i natychmiast chciał go zabić. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 15.06.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 tytył : przesyłka pocztowa Filip wysłał Augustowi paczkę. August ją otworzył, sprawdził zawartość, zamknął i przesłał do Emila. Emil otworzył paczkę, sprawdził zawartość, zamknął i przesłał do Oktawiana. Oktawian otworzył paczkę, sprawdził zawartość i usatysfakcjonowany wyrzucił zawartość do śmieci. Pewnego dnia Oktawian spotkał Filipa i natychmiast chciał go zabić. Dlaczego? Czy Filip wsadził do paczki swoje zdjęcie, a wyglądał jak Howard W.? A poważnie pierwsze pytanie: 1. Czy Oktawian znał Filipa zanim dostał paczkę? i drugie: 2. Czy zawartość paczki miała związek z przestępstwem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odlo78 15.06.2008 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 1. Czy Oktawian znał Filipa zanim dostał paczkę? i drugie: 2. Czy zawartość paczki miała związek z przestępstwem? Odp 1: TAK Odp 2: NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 15.06.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Pytanie 3: Czy w paczce były instrukcje dla osób ją otwierających? Pytanie 4: Czy czas spożytkowany na wędrowanie do kolejnych adresatów miał wpływ na stan zawartości paczki? Pytanie 5: Czy emocje, które powodowały Oktawianem miały coś wspólnego z zazdrością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odlo78 15.06.2008 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Pytanie 3: Czy w paczce były instrukcje dla osób ją otwierających? Pytanie 4: Czy czas spożytkowany na wędrowanie do kolejnych adresatów miał wpływ na stan zawartości paczki? Pytanie 5: Czy emocje, które powodowały Oktawianem miały coś wspólnego z zazdrością? oj trudno odpowiedzieć tak/nie na powyższe 3. NIE 4. MÓGŁ MIEĆ 5. POŚREDNIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 15.06.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 oj trudno odpowiedzieć tak/nie na powyższe tzn. że to dobre pytania są! 6. Czy określenie "sprawdził", oznacza że porównał zawartość z jakimś wzorcem? (Czy wiedział czego się spodziewać, i rozstrzygał czy się zgadza czy nie?) 7. Czy zawartość paczki ulegała zmianom z powodu jej otwierania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odlo78 15.06.2008 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 oj trudno odpowiedzieć tak/nie na powyższe tzn. że to dobre pytania są! 6. Czy określenie "sprawdził", oznacza że porównał zawartość z jakimś wzorcem? (Czy wiedział czego się spodziewać, i rozstrzygał czy się zgadza czy nie?) 7. Czy zawartość paczki ulegała zmianom z powodu jej otwierania? pytania przednie som , potwierdzam odpwiedzi zreszta też 6. nie porównywał, wiedział czego się spodziewać, nie rozstrzygał 7. przyjmijmy że nie (nawet jeśli były niewielkie zmiany to nie miały wpływu na efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts