Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

chcę spać ( i inne takie ...)

odlo78

Recommended Posts

no zgadujcie mi migiem bo na weekend ( i przyszły tydzień) zaplanowałam moją ulubioną zagadkę . Od razu przyznaję : będzie ona baaarrrdzooo trudna i wymaga zadania dziesiątek pytań zanim odpowiedź stanie się jasna ale w tym właśnie cały jej urok. Jak już poznacie będziecie mogli fajnie spędzić jakiś wieczorek zgadywanek przy piwku ze znajomymi ;-)

(w zastepstwie kibicowania na Euro ) :roll:

• Odpowiedzi 390
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no zgadujcie mi migiem bo na weekend ( i przyszły tydzień) zaplanowałam moją ulubioną zagadkę . Od razu przyznaję : będzie ona baaarrrdzooo trudna i wymaga zadania dziesiątek pytań zanim odpowiedź stanie się jasna ale w tym właśnie cały jej urok. Jak już poznacie będziecie mogli fajnie spędzić jakiś wieczorek zgadywanek przy piwku ze znajomymi ;-)

(w zastepstwie kibicowania na Euro ) :roll:

gdyby nie ta podpowiedź z wiatrakiem śmiegłowcem i wogóle to bym pomyślał, że płynęła jakimś jachtem i był jakiś wypadek łódka zatonęła, a ona w takiej szalupie z materiału takim no pontonie płynęła i szpilą przedziurawiła ją i utonęła bo nie umiała pływać,

albo np. wybrała się na spływ pontonem i przedziurawiła go szpila i utonęła

Jak nie helikopter (zawodu nie podałam, odlo78 wnioskowała pośrednio), to co?

Karuzela znów?

karuzela nie, ale proponuję pozostać w temacie szeroko pojętej rozrywki zastanawiając się nad zawodem owej ofiary ...

Niemożliwe! Prowadziła koło fortuny? :o ;)

Z zawodu była cyrkówką a ozdobą tarczy, do której rzucał nożami nożownik?

Albo podstawką pod jabłuszko dla łucznika z zawiązanem ślepkiem? (co to za zawód?)

odlo78, a kompocik gdzie? Znaczy, zagadka weekendowa gdzieś Ci się zgubiła. :)

uwaga nadjeżdża kompocik

ale żeby nie było że nie uprzedzałam : jest nie do odgadnięcia bez zadania wielu wielu pytań, na które mogę odpowiedzieć tak/nie. No chyba że z Was takie bystrzachy że mnie po kilku pytankach rozwalicie na łopatki. W każdym razie mam nadzieję, że sprawdzi się w wersji netowej bo tak jak pisałam nadaje się bardziej na wieczorek przy piwku w realu ;-)

tuuu duuummmm !!!

tytył : przesyłka pocztowa

Filip wysłał Augustowi paczkę. August ją otworzył, sprawdził zawartość, zamknął i przesłał do Emila. Emil otworzył paczkę, sprawdził zawartość, zamknął i przesłał do Oktawiana. Oktawian otworzył paczkę, sprawdził zawartość i usatysfakcjonowany wyrzucił zawartość do śmieci.

Pewnego dnia Oktawian spotkał Filipa i natychmiast chciał go zabić. Dlaczego?

tytył : przesyłka pocztowa

Filip wysłał Augustowi paczkę. August ją otworzył, sprawdził zawartość, zamknął i przesłał do Emila. Emil otworzył paczkę, sprawdził zawartość, zamknął i przesłał do Oktawiana. Oktawian otworzył paczkę, sprawdził zawartość i usatysfakcjonowany wyrzucił zawartość do śmieci.

Pewnego dnia Oktawian spotkał Filipa i natychmiast chciał go zabić. Dlaczego?

Czy Filip wsadził do paczki swoje zdjęcie, a wyglądał jak Howard W.? ;)

A poważnie pierwsze pytanie:

1. Czy Oktawian znał Filipa zanim dostał paczkę?

i drugie:

2. Czy zawartość paczki miała związek z przestępstwem?

Pytanie 3: Czy w paczce były instrukcje dla osób ją otwierających?

Pytanie 4: Czy czas spożytkowany na wędrowanie do kolejnych adresatów miał wpływ na stan zawartości paczki?

Pytanie 5: Czy emocje, które powodowały Oktawianem miały coś wspólnego z zazdrością?

oj trudno odpowiedzieć tak/nie na powyższe

3. NIE

4. MÓGŁ MIEĆ

5. POŚREDNIO

tzn. że to dobre pytania są! :)

6. Czy określenie "sprawdził", oznacza że porównał zawartość z jakimś wzorcem? (Czy wiedział czego się spodziewać, i rozstrzygał czy się zgadza czy nie?)

7. Czy zawartość paczki ulegała zmianom z powodu jej otwierania?

tzn. że to dobre pytania są! :)

6. Czy określenie "sprawdził", oznacza że porównał zawartość z jakimś wzorcem? (Czy wiedział czego się spodziewać, i rozstrzygał czy się zgadza czy nie?)

7. Czy zawartość paczki ulegała zmianom z powodu jej otwierania?

pytania przednie som , potwierdzam :wink:

odpwiedzi zreszta też :D

6. nie porównywał, wiedział czego się spodziewać, nie rozstrzygał

7. przyjmijmy że nie (nawet jeśli były niewielkie zmiany to nie miały wpływu na efekt