Syntia 25.05.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 My również budujemy Syntie, tylko I w okolicach Serocka. W sobote bedziemy wylewac strop Zaczeliscie pozniej od nas, a juz nas przegoniliscie tylko my mielismy maly postoj teraz z zalewaniem stropu Mam pytanko, czy podnosicie ścianke kolankowa, czy zostaje tak jak w projekcie? Czy robiliscie jakies istotne zmiany? Kiedy plaujecie położyc dach (jakie pokrycie dachowka czy blacha)? Czy bylaby by mozliwosc obejrzenia domku po położeniu dachu? Z gory wielkie dzieki za odp i powodzenia w dalszych pracach, bardzo ladnie wam to wychodzi ))))))) Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gacek78 27.05.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 To prawda, że szef tej ekipy się szanuje. Można z nim dojść do ładu, a szanuje też wiedzę, jesli ktoś ją posiada :) MOżna się dogadać... ale rzeczywiście Robert to silna osobowość - na szczęscie idze za tym równiez praktyka Co prawda to prawda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gacek78 27.05.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Ja też jestem zadowolona z kredytu w Millenium. Marża wcale nie taka zła a podpowiem że można ją po jakimś czasie bycia 'dobrym klientem' negocjować. Małe sprostowanie - do wypłaty wystarczył wniosek o wpis a nie wpis. Wtedy tak szybko by Wam nie poszło Tak masz racje - ja się gubie w tych papierach - dobrze, że mam żonę, która to wszystko ogarnia. P.S. Co do grzejników w podłodze. Nie jestem ekspertem ale się zastanówcie jak będziecie stamtąd kurz wyciągać... no i śmieci które tam będą wpadać. Pół bidy jak będą sypkie - można wyciągnąć dobrym odkurzaczem. Ale jak się wleje sos ze spaghetti? Podobno ma być to przykryte łatwo rozbieralną kratkę i dostępne do czyszczenia, ale dzięki za przestrogę na pewno to 10 razy przemyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gacek78 27.05.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 My również budujemy Syntie, tylko I w okolicach Serocka. W sobote bedziemy wylewac strop Zaczeliscie pozniej od nas, a juz nas przegoniliscie tylko my mielismy maly postoj teraz z zalewaniem stropu Mam pytanko, czy podnosicie ścianke kolankowa, czy zostaje tak jak w projekcie? Czy robiliscie jakies istotne zmiany? Kiedy plaujecie położyc dach (jakie pokrycie dachowka czy blacha)? Czy bylaby by mozliwosc obejrzenia domku po położeniu dachu? Z gory wielkie dzieki za odp i powodzenia w dalszych pracach, bardzo ladnie wam to wychodzi ))))))) Pozdrawiam serdecznie Witam, my też mieliśmy kilka dni przestoju w związku z brakiem betonu. Jeśli chodzi o ściankę kolankową to podnieśliśmy o jeden pustak Porotherm. Zmiany robiliśmy na poddaszu bo w projekcie Synthi 2 są 4 pokoje na górze a my chceliśmy 3 więc jeden trochę poszerzyliśmy - ten nad tarasem. Dach będziemy kłaść w połowie czerwca - będzie to dachówka cementowa Euronit. Oczywiście zapraszam na oględziny, kiedy tylko będzie Ci pasować. Dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.06.2008 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Widzę, że Euronit rządzi :) Ja robię grzejniki podłogowe + podłogówkę . Obawiam się, że duże okno w salonie może chłodzić, więc tam będzie grzejnik. I wcale sie nie boję , że mi cos tam naleci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syntia 18.06.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam, widze ze domek pieknie rośnie Widze ze podniesliscie scianke kolankowa o jedna cegle, tak jak my. czy w zwiazku z tym przedluzaliscie wiezbe? My przedluzylismy o ok 30cm. Pozdrawiam serdecznie Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.07.2008 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Gacuś , jak tam u Was ? Gdzie zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gacek78 08.07.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witam, widze ze domek pieknie rośnie Widze ze podniesliscie scianke kolankowa o jedna cegle, tak jak my. czy w zwiazku z tym przedluzaliscie wiezbe? My przedluzylismy o ok 30cm. Pozdrawiam serdecznie Edyta Dzięki Podnieśliśmy ściankę o jedną cegłę, więźbe przedłużyliśmy o jakieś 10 cm. Pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gacek78 08.07.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Gacuś , jak tam u Was ? Gdzie zdjęcia ? Wiem, wiem, opuściłem się strasznie - niedługo nadrobię, dzisiaj jade na budowę i powrzucam najnowsze foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.07.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Gacuś , jak tam u Was ? Gdzie zdjęcia ? Wiem, wiem, opuściłem się strasznie - niedługo nadrobię, dzisiaj jade na budowę i powrzucam najnowsze foty. No! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gacek78 10.07.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 ufff... uzupełniłem dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.07.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 no i bomba nieźle się pozmieniało Daszek super. Świetnie że nie mieliście żadnych zastrzeżeń. Och... gdyby wszystkie ekipy takie były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.08.2008 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 No bardzo ładne te drzwi - okna pewnie też takie będą śliczne U mnie kończą tynki zewnętrzne - bardzo jestem z nich zadowolona - pięknie robią, starannie , wszystko zabezpieczają - super A jakieś zdjątka być zapodał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.08.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gacek78 12.08.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 No bardzo ładne te drzwi - okna pewnie też takie będą śliczne U mnie kończą tynki zewnętrzne - bardzo jestem z nich zadowolona - pięknie robią, starannie , wszystko zabezpieczają - super A jakieś zdjątka być zapodał :) No ładne drzwi, zresztą to żona się zajmuje wystrojem, ja się nie będę wtrącał, tak jak, mam nadzieję, że żona się nie będzie wtrącać do wyposażenia AUDIO-VIDEO i AGD - ba ja gadżeciarz jestem więc tu się będę realizować Kurcze ze zdjęciami jest problem - bo nie ma co fotografować, budowa stoi na całego, jedyne co się zmieniło to elektryki i alarmiarze położyli kable. Wszystko jest przygotowane do tynkowania - czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.08.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 nno to czekamy dalej AGD też po Twojej stronie? u nas wszystko wspólnie może dlatego że oboje jesteśmy gadżeciarze a jeśli chodzi o wystrój to wolę mieć aprobatę ukochanego bo mi wtedy lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.08.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 dobrze że okna zabite bo byś długo tych kabli nie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gacek78 14.08.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 nno to czekamy dalej AGD też po Twojej stronie? u nas wszystko wspólnie może dlatego że oboje jesteśmy gadżeciarze a jeśli chodzi o wystrój to wolę mieć aprobatę ukochanego bo mi wtedy lepiej Nie no troszke przesadziłem, żonka też ma swój udział, ale zwykle to wygląda tak, że ja wyszukuje perełki i przedstawiam jej do akceptacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gacek78 14.08.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 dobrze że okna zabite bo byś długo tych kabli nie miał Czy ja wiem, to jakaś spokojna okolica jest. Okna przez tydzień nie były zabite i kable całe. Nic się przez ten tydzień nie zdarzyło. Ale dzięki za ostrzeżenie - będę czujny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.08.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 rwanie kabli po montażu a przed tynkami oraz wymontowywanie okien zanim pianka zwiąże to chyba hobby złodziei. momenty w których wolałabym mieć 5 dobermanów na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts