Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Pauliny, Maćka i Amelki

Nefer

Recommended Posts

My również budujemy Syntie, tylko I w okolicach Serocka. W sobote bedziemy wylewac strop :) Zaczeliscie pozniej od nas, a juz nas przegoniliscie :) tylko my mielismy maly postoj teraz z zalewaniem stropu :( Mam pytanko, czy podnosicie ścianke kolankowa, czy zostaje tak jak w projekcie? Czy robiliscie jakies istotne zmiany? Kiedy plaujecie położyc dach (jakie pokrycie dachowka czy blacha)? Czy bylaby by mozliwosc obejrzenia domku po położeniu dachu? Z gory wielkie dzieki za odp i powodzenia w dalszych pracach, bardzo ladnie wam to wychodzi :))))))))

Pozdrawiam serdecznie

• Odpowiedzi 108
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też jestem zadowolona z kredytu w Millenium. Marża wcale nie taka zła a podpowiem że można ją po jakimś czasie bycia 'dobrym klientem' negocjować.

Małe sprostowanie - do wypłaty wystarczył wniosek o wpis a nie wpis. Wtedy tak szybko by Wam nie poszło :wink:

Tak masz racje - ja się gubie w tych papierach - dobrze, że mam żonę, która to wszystko ogarnia.

P.S. Co do grzejników w podłodze. Nie jestem ekspertem ale się zastanówcie jak będziecie stamtąd kurz wyciągać... no i śmieci które tam będą wpadać. Pół bidy jak będą sypkie - można wyciągnąć dobrym odkurzaczem. Ale jak się wleje sos ze spaghetti? :wink: :D

Podobno ma być to przykryte łatwo rozbieralną kratkę i dostępne do czyszczenia, ale dzięki za przestrogę na pewno to 10 razy przemyślę.

My również budujemy Syntie, tylko I w okolicach Serocka. W sobote bedziemy wylewac strop :) Zaczeliscie pozniej od nas, a juz nas przegoniliscie :) tylko my mielismy maly postoj teraz z zalewaniem stropu :( Mam pytanko, czy podnosicie ścianke kolankowa, czy zostaje tak jak w projekcie? Czy robiliscie jakies istotne zmiany? Kiedy plaujecie położyc dach (jakie pokrycie dachowka czy blacha)? Czy bylaby by mozliwosc obejrzenia domku po położeniu dachu? Z gory wielkie dzieki za odp i powodzenia w dalszych pracach, bardzo ladnie wam to wychodzi :))))))))

Pozdrawiam serdecznie

Witam, my też mieliśmy kilka dni przestoju w związku z brakiem betonu. Jeśli chodzi o ściankę kolankową to podnieśliśmy o jeden pustak Porotherm. Zmiany robiliśmy na poddaszu bo w projekcie Synthi 2 są 4 pokoje na górze a my chceliśmy 3 więc jeden trochę poszerzyliśmy - ten nad tarasem.

Dach będziemy kłaść w połowie czerwca - będzie to dachówka cementowa Euronit.

Oczywiście zapraszam na oględziny, kiedy tylko będzie Ci pasować. Dzięki za miłe słowa ;)

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Witam,

widze ze domek pieknie rośnie :)

Widze ze podniesliscie scianke kolankowa o jedna cegle, tak jak my. czy w zwiazku z tym przedluzaliscie wiezbe? My przedluzylismy o ok 30cm.

Pozdrawiam serdecznie

Edyta

Dzięki :)

Podnieśliśmy ściankę o jedną cegłę, więźbe przedłużyliśmy o jakieś 10 cm.

Pozdrawiam

m.

• 4 weeks później...

No bardzo ładne te drzwi - okna pewnie też takie będą śliczne :)

U mnie kończą tynki zewnętrzne - bardzo jestem z nich zadowolona - pięknie robią, starannie , wszystko zabezpieczają - super :)

A jakieś zdjątka być zapodał :):):)

No bardzo ładne te drzwi - okna pewnie też takie będą śliczne :)

U mnie kończą tynki zewnętrzne - bardzo jestem z nich zadowolona - pięknie robią, starannie , wszystko zabezpieczają - super :)

A jakieś zdjątka być zapodał :):):)

No ładne drzwi, zresztą to żona się zajmuje wystrojem, ja się nie będę wtrącał, tak jak, mam nadzieję, że żona się nie będzie wtrącać do wyposażenia AUDIO-VIDEO i AGD - ba ja gadżeciarz jestem więc tu się będę realizować :)

Kurcze ze zdjęciami jest problem - bo nie ma co fotografować, budowa stoi na całego, jedyne co się zmieniło to elektryki i alarmiarze położyli kable. Wszystko jest przygotowane do tynkowania - czekamy :roll:

nno to czekamy dalej

AGD też po Twojej stronie?

u nas wszystko wspólnie może dlatego że oboje jesteśmy gadżeciarze a jeśli chodzi o wystrój to wolę mieć aprobatę ukochanego bo mi wtedy lepiej 8)

Nie no troszke przesadziłem, żonka też ma swój udział, ale zwykle to wygląda tak, że ja wyszukuje perełki i przedstawiam jej do akceptacji :)