Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Pauliny, Maćka i Amelki

Nefer

Recommended Posts

Witam,

Czy jest mozliwosc zobaczenia Panstwa domu w srodku? Tez zakupilismy ten projekt, startujemy dopiero na wiosne i bardzo chcielibysmy go zobaczyć.

Pozdrawiam,

Ewa

Oczywiście, najlepszy termin to weekend w godzinach 12-14. Zapraszamy

Bardzo dziekuje, bedziemy w najbliższa sobote, mam nadzieje ze trafimy.

Pozdrawiam,

Ewa

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 108
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzień dobry....

zajrzałam z ciekawości.... piękny domek sobie wybudowaliście.... o tarasie czytałam i cieszę się, że już po bólu.... w sprawie tynków powiem tyle, że moi tynkarze do do tej pory nie posprzątali :evil: nawet jak się im mówiło , że dobra ekipa to powinna zrobić... ale u mnie developerka - więc paru rzeczom nie ma się co dziwić :(

o schodach wewnętrznych już nie wspomnę.... :evil: bo u mnie to koszmar jakiś jak patrze na te Twoje ...

ale damy radę.... jakoś :roll:

trzymam kciukasy by dalej szło pięknie i szybko...

dzień dobry....

zajrzałam z ciekawości.... piękny domek sobie wybudowaliście.... o tarasie czytałam i cieszę się, że już po bólu.... w sprawie tynków powiem tyle, że moi tynkarze do do tej pory nie posprzątali :evil: nawet jak się im mówiło , że dobra ekipa to powinna zrobić... ale u mnie developerka - więc paru rzeczom nie ma się co dziwić :(

o schodach wewnętrznych już nie wspomnę.... :evil: bo u mnie to koszmar jakiś jak patrze na te Twoje ...

ale damy radę.... jakoś :roll:

trzymam kciukasy by dalej szło pięknie i szybko...

Dzięki za miłe słowo, taras już doprowadzony do porządku, tynki się właśnie prostują, także wychodzimy z dołka, ale wpadamy w drugi ten finansowy :)

czołem. Gratuluję tempa budowy, mimo kilku wpadek ekip.

Mam pytanko o podbitkę - czy jest drewniana czy pcv? Możesz podzielić się informacją o cenie i miejscu zakupu oraz kosztach robocizny? Szukamy czegoś dokładnie w tym kolorze... Dzięki.

Witam, dzięki za miłe słowa :) Jeśli chodzi o robociznę podbitki to około 30-35zł za m2. A jeśli chodzi o koszt materiału to szczerze powiem, że nie wiem, dostałem fakturę zbiorczą za cały materiał na elewację. Materiały zamawia Pan Mariusz, który się tym zajmuje u nas na budowie, on również koordynuje wszystkie ekipy.

noooooooo widzę głaskanko :)

mam pytanie ile bierze ta ekipa za m2 tych gładzi, co?

Około 10zł z gruntowaniem i jednokrotnym malowaniem po przetarciu. Z tymże jest mega problem z dostępnością, robią dwie budowy naraz sąsiada i naszą, także pierwszy wolny termin to pewnie wakacje :)

fiuuu.... no aż tyle to nie mogę czekać... ale dzięki za info... :wink:

fiuuu.... no aż tyle to nie mogę czekać... ale dzięki za info... :wink:

No właśnie, ja też że tak powiem, trochę ich "podkradłem" na szczęście bez konsekwencji :)

Daleko w sumie nie mieli - jakieś 25m :)

Po Nowym Roku mają skończyć u mnie głaskanie, ale na inne robótki wykończeniowe musiałem sobie innego fachowca znaleźć, albo czekać do wakacji, a to nie wchodzi w grę...

aaaaaaaaa

powiedz mi jeszcze - czym oni to robili? może sama coś zadziałam... zacznę jak zwykle od kątów.... czyli strych... :lol:

hehehe, ja się kiedyś tym bawiłem na ścianach z GK więc super prosta powierzchnia i niestety wyszło do d..., ale ja mam dwie lewe ręce do prac budowlanych, więc nie ma się co dziwić.

A Panowie biorą CEKOL C45 szpachle w dłoń i zacieramy, potem schnie i papierem ściernym trzemy, mocno trąc ewentualne nierówności. U mnie widać tam gdzie są te jaśniejsze "placki" w wszedł Cekol, a tam gdzie ciemniej to stary tynk gipsowy, wygląda to jak dalmatyńczyk i świadczy o tym, że poprzednie tynki to była porażka i to jaka!!!

nooooooooo widzisz to bardzo, ale to bardzo dobra wiadomość jest.... fiuuuu

tak się składa, ze ja mam u siebie w domciu ten cekol... :lol: :lol: :lol: szpachle też.... więc skoro już zaliczyłam psucie prostej ściany strukturami

http://images34.fotosik.pl/420/0e3b65e0c82ebb0dmed.jpg

tu podczas malowania

to może teraz dla odmiany zrobię w drugą mańkę - co krzywe wyprostuję...

:lol: :lol: :lol:

ja gładzie chce tylko na parterze by było piknie.... i do tego potrzebuje fachowców... resztę postaram się opanować sama...

Wy wolicie proste ściany czy modzone? :lol:

ta ściana jest w mojej KOTŁOWNI :lol: :lol: :lol:

bo mój Szanowny miał mocne obawy by wpuścić mnie od razu na salony ze szpachelką w ręce... :lol:

czy mi się chce? raczej tak... po pierwsze lubię takie rzeczy robić, po drugie mam na to czas, po trzecie daje mi to straszną frajdę... pytanie zostaje jedynie o efekty :roll: dlatego zawsze zaczynam od miejsc typu kotłownia czy strych....

tu zblizenie na moje cudo, jeszcze przed szlifowniem

http://images32.fotosik.pl/419/0243bcd0af834ac3med.jpg

ale się chwalę , co? :oops: :oops: :oops:

podobają mi się jeszcze takie rzeczy

sufit w jadalni - może tak?

http://www.nowywymiarwnetrz.pl/images/foto/roz_03.jpg

i 1 lub 2 ściany na poddaszu

http://daycreek.com/dc/images/062500b.jpg

piękne, nie? chciałabym by każde pietro miało w sobie coś co przybyszów zaciekawi... co sprawi, że się zatrzymają i będą chcieli tego dotknąć... pomacać...