kocza 09.09.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2003 Witam, właśnie zasypałem fundamenty i przygotowuję się do wylania chudziaka. Zastanawiam się czy trzeba/czy warto docieplać ten strop na gruncie w garażu? Jeżeli uważacie, że tak, to jakim styropianem (grubość i gęstość). Proszę o Wasze opinie. Na pozostałej części: parter domu, spiżarka i kotłownia daję styropian bezwzględnie. Pozdrawiam i proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hippo 10.09.2003 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 A ile (jaka gęstość i grubość) dajesz na parterze domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 10.09.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 To zależy, czy garaż jest ogrzewany, i czy jest w bryle budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 11.09.2003 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 jeżeli ogrzewany - tak jak w cz. mieszkalnej ok. 10cmjeżeli nieogrzewany w bryle - od 5cmwolnostojący, nieogrzewany - od 3cm (to dla wyrównania pod izolację przeciwwilgociową)FS30, FS40 to juz nadgorliwość dla samochodów osobowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb 11.09.2003 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 Jeżeli nad garażem jest pomieszczenie, a garaż jest nieogrzewany to warto docieplić nie wylewkę, tylko sufit w garażu. Ja tak mam w swoim projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 12.09.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 lepie ocieplenie położyć na stropie 10cm, ale jeżeli na reszcie stropu nad parterem jest 5cm, może się zrobić uskok. wtedy dajesz 5cm na sufit garażu i 5 nad stropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts