muchrem 20.04.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Mam dostać od rodziców działke pod budowę domu. Notariusz powiedział jakie trzeba przygotować dokumenty i teraz mam pytanie o adres zameldowania. Ja aktualnie jestem niezameldowany w Polsce. Przebywam za granica, konkretnie w Szwecji.I teraz pytanie jaki adres mam podać. Bo czy moge podać mój stary adres zameldowania u rodzicow.Mam ten adres w dowodzie osobistym. Paczki czy listy tez na ten adres dostaje, wiec jak by miało coś do mnie pocztą przyjść to nie ma problemu z odbiorem. Czy moge podac Szwedzki adres, potrzebuje jakiś dokumentów że mam adres zagraniczny? Jeszcze dodam ze w US zmiana adresu nie była zgłaszana wiec u nich widnieje mój adres zameldowania u rodziców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.04.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 A ten adres w Szwecji to jaki adres? Pewnie zamieszkania. A jak sam piszesz, notariusz chce adres zameldowania więc musisz podać adres zameldowania i nic nie kombinować.Nie martw się, co się stanie jak za rok się przemeldujesz do Szewcji czy gdziekolwiek indziej. Ważne, że w chwili podpisania aktu masz adres zameldowania taki jak w akcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchrem 20.04.2008 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Chodzi o to w jakim celu jest ten adres w akcie.Czy tylko do celów kontaktowych czy może jest to inna ważniejsza funkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.04.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Pewnie większego znaczenia formalnego nie ma, ale jest naszym narodowym wymogiem. Ale przecież w akcie możesz podać równie dobrze adres korespondencyjny i tak wskazać Szwecję. Dodatkowo podasz tam pesel, nip, dane dowodu osobistego.Wszelkie te dane będą później użyte w różnych miejscach takich jak:- księga wieczysta (adres nie jest tutaj uwzgledniany oprócz korespondencji)- wypis z gruntów - adres jest podany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts