Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kosztuje u Was drewno opa?owe ?

skalin

Recommended Posts

• 2 weeks później...
To jeszcze raz ja - Olcha była nie pocięta bele 120cm dokupiłem jeszcze brzoze w tej samej cenie a pocięcie (na 3 - po około 40cm) i dowóz - 20zł m. Porąbałem sam - tak taniej - przyzwoita siekiera 38zł... (okolice Łodzi - w okolicach włocławka to samo drewno od leśniczego - chyba bez kwitu... - około 45-50 zł - 120cm w lesie.)

• 3 years później...

Dziendobry.

Kupie 10 m3 drewna(Buk,dab)

Musi byc gdziec kolo warszawy albo wilgi.

Za transport zaplace do wilgi(60 Km od warszawy)

Musi byc wysluszony i pociety i na palecie spakowany

Kto mi powie jak cena tego bendzie i kto jest zaintersowany.

Dzienkuje bardzo.

Sorry za moj polski zyje juz 20 lat za granicom

Sosna - 60zł/mp plus 7% VAT

dąb, akacja, buk, klon, brzoza 76zł/mp plus 7% VAT - praktycznie nieosiagalne

dąb, akacja, buk, klon 83zł/mp plus 22% VAT - sporadycznie do dostania

brzoza 76zł/mp plus 22% VAT - sporadycznie

olcha 55zł/mp plus 7% VAT lub 65zł/mp plus 22% VAT

Ceny za drewno prosto z lasu bez transportu.

W okolicy spotkałem jeszcze faceta oferującego drewno porabane i przesuszone (conajmniej rok) za 160zł za paletę 1x1x1m - tak na prawdę to wcale nie jest 1m3 drewna... 8) to 1mp drewna porąbanego 8)

Wszystko z papierami od leśniczego (skalin) jak to od lesniczego i bez papierów? :o W łapę bierze czy co?

Ogólne moje wnioski z mojej okolicy - kto z zakupem drewna czekał do jesieni będzie miał spory problem.

Pozdrawiam gorąco

Można zorganizować duży transport z okolic Augustowa i Suwałk, ale to będzie około 24-28 m3 (dąb lub buk), przy cenie około 50pln za metr + 600pln za transport, ale potrzebowałbym co najmniej 3-4 wspólników do podziału.

To jest interesujące, ale w moim przypadku pisałbym się być może na ten interes ale na wiosnę :wink: