agika 20.04.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Mam dylemat, zastanawiam sie, czy oplaca sie wydac troche wiecej i zamowic fronty szafek kuchennych ze szkla a nie MDF? Czy macie jakies doswiadczenia w tym temacie, co polecacie. Dodam tylko, ze szafki dolne beda z forniru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darka 21.04.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Mam dylemat, zastanawiam sie, czy oplaca sie wydac troche wiecej i zamowic fronty szafek kuchennych ze szkla a nie MDF? Czy macie jakies doswiadczenia w tym temacie, co polecacie. Dodam tylko, ze szafki dolne beda z forniru. Zamawiałam na dniach kuchnię w studio kuchennym i tez zastanawialam sie co wybrać..... zdecydowalam się na lakierowany mdf. Sprzedawca powiedział, ze w zasadzie nie ma potrzeby wydawania kasy na szkło, bo efekt tez będzie super przy mdf...przy szkle jedynie krawedzie bylyby bardziej ostre, ale to bylo w moim przypadku zbyteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 21.04.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Byłam nieszczęśliwą posiadaczką laierowanego mdf-u i szczerze go odradzam. Na drzwiczkach widać każde dotkniecie palcem, dobijało mnie to. Teraz jestem szczęśliwą posiadaczką drzwiczek z forniru drewnianego i jest bosko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 21.04.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Mam- górne szafki -szkło mleczne w aluminiowych ramkach, dół formirowany. Muszę przyznać ,że choć fronty z forniru nie za bardzo mi sie podobają to jednak są bardzo praktyczne -ŻADNYCH paluszków, szkło mleczne też polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 21.04.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 ja mam biały lakier mdf i jest pico-bello. Przecieram co jakis czas szmatka i tyle. a pedantka jestem. Jednak wsszyscy uzywamy uchwytow do otwierania wiec paluchów mało mam tez kilka szklanych szybek w aluramkach i wygladaja fajnie ale trzeba z nimi uważać-w tych szafkach (poziome) nie mozna było zamontowac spowalniaczy Bluma. Nasz stolarz ostrzegal, ze szklane drzwiczki nalezy delikatnie otwierac i zamykac bo przynajmniej raz na dwa tygodnie wymienia u kogos pękniętą szybkę((( na wszelki wypadek w tych szafkach mam rzadziej uzywane przedmioty. I jeszce jedno-szafki z szybka mleczna tak ale nie za dużo-przez nie zazwyczaj cos jednak przebija i akurat mi sie to nie podoba-nie chce zeby bez rentgena bylo widac co mam w każdej szafce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 21.04.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Zależy jakie masz szkło mleczne, w moich szafkach zza takiej szyby zupełnie nic nie widać . Mam też zawiasy bluma ( spowalniacze) - nie ma więc problemów z zamykaniem drzwiczek- polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 21.04.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 w poziomych szafkach masz te spowalniacze???? bo u mnie czarna gumka spowalniacza dotykałaby szkła mlecznego;( jak masz to rozwiązane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 24.04.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 ja mam biały lakier mdf i jest pico-bello. Przecieram co jakis czas szmatka i tyle. a pedantka jestem. Jednak wsszyscy uzywamy uchwytow do otwierania wiec paluchów mało A jakie masz uchwyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 24.04.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 ja mam biały lakier mdf i jest pico-bello. Przecieram co jakis czas szmatka i tyle. a pedantka jestem. Jednak wsszyscy uzywamy uchwytow do otwierania wiec paluchów mało A jakie masz uchwyty? długi reling-jest dosc mocno oddalony od frontu wię c moze dlatego. relingi sa na długosci frontu więc mniej kusi aby otwierac w inne dziwaczne sposoby, w jakie potrafią otwierac szafki tylko męzowie i dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts