Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co wybrac MDF blyszczacy czy szklo?

agika

Recommended Posts

Mam dylemat, zastanawiam sie, czy oplaca sie wydac troche wiecej i zamowic fronty szafek kuchennych ze szkla a nie MDF? Czy macie jakies doswiadczenia w tym temacie, co polecacie. Dodam tylko, ze szafki dolne beda z forniru.

Zamawiałam na dniach kuchnię w studio kuchennym i tez zastanawialam sie co wybrać..... zdecydowalam się na lakierowany mdf. Sprzedawca powiedział, ze w zasadzie nie ma potrzeby wydawania kasy na szkło, bo efekt tez będzie super przy mdf...przy szkle jedynie krawedzie bylyby bardziej ostre, ale to bylo w moim przypadku zbyteczne

ja mam biały lakier mdf i jest pico-bello. Przecieram co jakis czas szmatka i tyle. a pedantka jestem. Jednak wsszyscy uzywamy uchwytow do otwierania wiec paluchów mało

mam tez kilka szklanych szybek w aluramkach i wygladaja fajnie ale trzeba z nimi uważać-w tych szafkach (poziome) nie mozna było zamontowac spowalniaczy Bluma. Nasz stolarz ostrzegal, ze szklane drzwiczki nalezy delikatnie otwierac i zamykac bo przynajmniej raz na dwa tygodnie wymienia u kogos pękniętą szybkę:(((( na wszelki wypadek w tych szafkach mam rzadziej uzywane przedmioty.

I jeszce jedno-szafki z szybka mleczna tak ale nie za dużo-przez nie zazwyczaj cos jednak przebija i akurat mi sie to nie podoba-nie chce zeby bez rentgena bylo widac co mam w każdej szafce

ja mam biały lakier mdf i jest pico-bello. Przecieram co jakis czas szmatka i tyle. a pedantka jestem. Jednak wsszyscy uzywamy uchwytow do otwierania wiec paluchów mało

A jakie masz uchwyty?

długi reling-jest dosc mocno oddalony od frontu wię c moze dlatego. relingi sa na długosci frontu więc mniej kusi aby otwierac w inne dziwaczne sposoby, w jakie potrafią otwierac szafki tylko męzowie i dzieci :evil: