zielony 19.03.2002 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2002 Chciałbym aby mój dom stał na płycie fundamentowej. Ma także mieć piwnicę. Jak powinna być wykonana taka płyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 20.03.2002 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 powiedz co kieruje tobą żeby wykonywać płytę pod budynkiem czy konieczność(np słabo nośne grunty) czy lubisz extra rozwiązaniaHej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.03.2002 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Akcja protestacyjna - musiałeś tu zaglądnąć !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 19.03.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Widzę, że temat umarł rok temu, ale może jeszcze się wskrzesi. Czy tylko gruntem lub zachcianką musi być podyktowana decyzja o płycie? Na przykład gotowe (prefabrykowane) fundamenty betonowe stawia się właśnie na płycie... czyli technologia - inaczej może się nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viator01 19.03.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Czesem jest to uzasadnione czymś innym. Na podmokłych gruntach znacznie łatwiej wybudować szczelną piwnicę przy wylaniu płyty betonu z dodatkami preparatów uszczelniających i w taki sam sposób ścian fundamentowych z dodatkowym zastosowaniem specjalnego profilu uszczelniającego z tworzywa sztucznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 19.03.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 O, ta odpowiedz bardzo mi sie podoba i pasuje do moich planow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 19.03.2003 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Budując na skarpie wykonałem płytę fundamentową zbrojoną jak strop i wypuściłem zbrojenie z 3 stron aż na parter zbrojąc w ten sposób 3 żelbetowe ściany .Pod płytę dałem papę i czarną folie.Upłyneł 5 lat i w piwnicy jest sucho.Płyta została wylana na wcześniej wykonaną stopę i ławice.Jestem z tego rozwiązania zadowolony i myślę że czasem warto wydać troszku więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts