kemot_73 21.04.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Witam! Jestem po wytyczneiu a przed zalaniem ław fundamentowych i widzę teraz ze dobrze by było przedłuzyc domek o 1m.... - i moje pytanie, jakie bedą konsekwencje w późniejszym czasie jeśłi zrobię to teraz bez zgłaszania do nadzor, korekty projektu itp?? Moż emoge teraz skorygowac projekt?? Wiem że pachnie to samowolą budowlaną, ale jesli postawię dom to najblizszym wetapem kiedy to wyjdzie jest jego odbiór .... Moze np. geodeta siepomylił przy tyczeniu o ten 1m.... Kombinował ktos tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.04.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Do tej pory poruszane było powiększanie budynku o centymetry. A tutaj proszę - cały metr. Taka zmiana rzuci się od razu w oczy. Wprowadzając taką zmianę już drastycznie zwiększasz kubaturę budynku a do tego konieczne jest nowe pozwolenie na budowę + poprawka projektu. Bo praktycznie wszystkie elementy konstrukcyjne trzeba będzie przemodelować, powiększych i poprzeliczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela.16 22.04.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 oj beda.....ja bym nic nie robila bez uzgodnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts