mmmad 21.04.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Mam taki problem:- w umowie kredytowej mam mniej weicej takie zapisy (zamiast procentow sa wpisane sumy):1. Kwota w wysokosci 96% jest przeznaczona na budowe i 4% na oplaty okolokredytowe2. Kwota kredytu wynosi 100% Ja do ulgi odsetkowej wpisalem oczywiscie 100% kwoty kredytu i odsetek (bo tyle splacam), Urzad Skarbowy twierdzi, ze powinienem wpisac 96% jako kwote kredytu i odliczac 96% odsetek. Jaka jest prawidlowa wykladania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 21.04.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 96% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 21.04.2008 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 96% Jakies uzasadnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkman 21.04.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Ustawa z dnia 26.07.1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych - art. 26b w wersji przed 1 stycznia 2007 r. W skrócie -celem ulgi jest sfinansowanie inwestycji (na terenie Polski) mającej na celu zaspokojenie własnych potrzeb mieszkaniowych. Do tego celu nie należą np.:opłaty okołokredytowe,nabycie gruntu albo prawa wieczystego użytkowania gruntu,kredyt refinansowy,nie będziesz miał również prawa do odliczenia odsetek za czas, w którym przeznaczyłeś mieszkanie pod wynajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts