Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ma ktoś dywan tego typu?

kaszak

Recommended Posts

Mam taką wykładzinę w sypialni i niestety w miejscach, gdzie częściej się chodzi (na przykład przy wejściu do pokoju) włos się ubija... W sypialni mi to nie przeszkadza, bo wchodzę tam tylko wieczorem i wykładzina długo jeszcze będzie ladnie wyglądała, ale w salonie taki dywan będzie narazony na częstsze stąpanie po nim więc szybko zrobi się "płaski". ALe śliczny jest, to prawda :)

Mam taką wykładzinę w sypialni i niestety w miejscach, gdzie częściej się chodzi (na przykład przy wejściu do pokoju) włos się ubija... W sypialni mi to nie przeszkadza, bo wchodzę tam tylko wieczorem i wykładzina długo jeszcze będzie ladnie wyglądała, ale w salonie taki dywan będzie narazony na częstsze stąpanie po nim więc szybko zrobi się "płaski". ALe śliczny jest, to prawda :)

ja też mam taki kupiony dokładnie w tej firmie na allegro co link powyżej. Niestety powtórzę opinie przedmówców - dywan był piękny na zdjęciach - no rewela, taki puchaty, kudłaty, mięciutki. w rzeczywistości włos jest dość rzadki i w dotyku wcale nie taki milutko mięciutki jak by na to zdjęcia mogły wskazywać, pod spodem jest taka sztywna siatka i jak się krzywo udepcze włosy to widać tą siatkę. No i tak jak już wspomniano wystarczy nadepnąć a się ubija. Ale i tak go bardzo lubimy bo to nasz pierwszy w życiu dywan :-). Acha dość ciężko się też odkurza (ja mam długie włosy i się skręcają z tymi frędzelkami z dywanu).

Mam tez taki włochaty dywanik do łazienki - zrobiony z innego materiału - włókna (frędzelki) są milutkie i mięciutki, też się ugniatają ale nie wyłazi żadna siatka spod spodu :-).

No to mnie zmartwiliście :( A tak mi się podoba... Kupię mały i będziemy go obchodzić dookoła :))) A tak serio to odkurzacz albo wytrzepanie nie podnosi tego włosa?

U mnie ostatnio dziecko się na wykładzinie bawiło... grabkami do piasku i dywan "czesało". Przez przypadek więc znalazłam metodę ;) Włosy się podniosły, ale na krótko. Dwa razy na nie nadepnęłam i znowu to samo...

Moja brzydsza połowa jeszcze śpi, ale jak wstanie, to moge pstryknąć zdjecie kawalka dywanu ładnego i ugniecionego - nie wiem, czy a zdjęciach będzie to widać, ale mozna spróbować :)

To ja bardzo bardzo ładnie prosie o te zdjęcia :)

Nie wiem, czy zdjecia są zadowolające, ale moze co nieco wyjaśnią ;)

Tutaj dywan "uklepany" na wejściu do pokoju.

http://img134.imageshack.us/img134/4108/hpim5310uc7.jpg

http://img134.imageshack.us/img134/1209/hpim5311yu0.jpg

A tutaj ładny, w miejscu, gdzie mniej się chodzi (pod łóżkiem ;) )

http://img153.imageshack.us/img153/4617/hpim5312xp3.jpg

Warto też dodać, ze wykąłdzina leży jakieś 4 miesiace, a użytkowana jest niecałe 3...

Hej, ale to nie jest ta sama. Ja mam na myśli takie grube błyszczące makarony, jak w linku który wcześniej umieściłam. To mnie trochę pociesza, bo może jednak nie będą sie tak uklepywać. W każdym razie dzięki za zdjęcia, mam nadzieję że nie zgoniłas męża zbyt wcześnie :D

Ta sama nie, ale opinie były takie same więc podejrzewam, że sposób ubijania też :roll: Chodzi po prostu o to, ze włos jest długi (wysoki) - dodatkowo u mnie nie pojawia sie wspominana siatka, a w tym dywanie nitkowym podobno tak...

No nic - sama musisz zdecydować :) Ja w każdym razie kupiłabym tę wykładzinę raz jeszcze, bo bajecznie się po niej chodzi gołymi stopami i przyjemnie rano wstaje (nie trzeba w pospiechu szukac kapci jak w przypadku paneli, które też bardzo lubię, ale nie w sypialni)

No właśnie, ja w Komforcie go oglądałam i też był miękki. Renato, a jak z ubijaniem się? A jakbym prała ten dywan co pół roku to myślisz że starczyłoby? Nie chce mi sie szarpać z tym praniem co chwilę.

A tak z ciekawości, to który kolor masz? Mnie się podoba brąz - z bliska to jest taki melanż włosów czekoladowych i jasnych.

No właśnie, ja w Komforcie go oglądałam i też był miękki.

Ja prawie kupiłam taki dywan z Komfortu (prawie, bo w ostatniej chwili inny mi sie spodobał, jedwabny, hehe). Więc osobistych doświadczen z uzytkowania nie mam, ale opierałam się na opinii pewnej forumowiczki (ale nie z Muratora) - posiadaczki kota długowłosego. Więc podobno z kociej sierści sie bez problemu taki dywan odkurza, jesli ta kwestia Cie interesuje :-)

Zielony listku, dzięki, kota nie mam, ale jakby koleżanka powiedziała jak tam z ubijaniem się to byłabym wdzięczna.

Rozmowa była na forum Wnetrza na GW. Próbowałam odszukać ten wątek, ale wyskakuje błąd wyszukiwania. Spróbuję później, jesli mi sie uda to dam znać. O ugniataniu nic nie pisała, ale i ja nie pytałam.