Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ma ktoś dywan tego typu?

kaszak

Recommended Posts

Zielony listku, dzięki, kota nie mam, ale jakby koleżanka powiedziała jak tam z ubijaniem się to byłabym wdzięczna.

Rozmowa była na forum Wnetrza na GW. Próbowałam odszukać ten wątek, ale wyskakuje błąd wyszukiwania. Spróbuję później, jesli mi sie uda to dam znać. O ugniataniu nic nie pisała, ale i ja nie pytałam.

Juz znalazłam, rozmowa była w tym wątku (akurat kocim, tak przy okazji wyszła kwestia dywanu):

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,37005279,72922541,4,2.html?v=2

Forumowiczka "od dywanu" to mejbi, ja to zielony_listek (też :-)). W wątku są zdjęcia jej dywanu (i ślicznego białego perskiego kota :-)), w dalszych postach troche o czyszczeniu i uzytkowaniu, podany jest nawet konkretny nr modelu dywanu w Komforcie. O wgnieceniach nic nie pisze, gdyby były problemem pewnie by wspomniała.

Aha a masz może zdjęcia tego swojego jedwabnego dywanu?

Proszę:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bb/xe/pxfi/uqC19rB7q8vSjrvDsX.jpg

On jedwabny jest tylko z nazwy chyba :-), bo to 100% wiskoza. sprzedwaca mówił, że wiskoza jedwabna czy jedwab wiskozowy :-)

Faktycznie, on jest taki złocisty, połyskliwy, włókna są bardzo delikatne, jest taki jedwabisty w dotyu. Jak sie go odkurzy pod włos, to się światło odbija tak, że się wydaje jesniejszy. Zdjecia z lampa, więc takie dziwne swietliste plamy widac, normalnie taki nie jest.

Mnie sie on bardzo spodobał. Jest cieńszy i bardziej wiotki od typowych dywanów, ale jak podłożyłam pod niego taki lepiacy filc pod dywany z IKEA to jest OK. Od nóg stołu sie odgniata jak typowy "strzyżony".