Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciężkie - podciąg salonie :(( poproszę o POMOC

Iwka76

Recommended Posts

czekamy z niecierpliwością ;)

ktoś wyżej napisał zę zachlapanie tego byłoby nawet trwalsze niż beton z gruchy :D (i jeszcze chciał sie założyć ;] )

lubie sie śmiać :D

dla tamtego kogoś- beton- a raczej 'mieszanka betonowa' robiona w betoniarce mamaksymalną wytrzymałość 15MPa ;) a od 20 mamy 'miesznake betonowa' konstrukcyjną ;)

zamiawiając np B20- to w gruszce MASZ PEWNOŚĆ że 20 to minimum- zawyżają wytzymałość tego betonu aby w razie katastrofy- to nie beton o wytrzymałości 19MPa był przyczyną ów katastrofy...

to o ile sie zakłądamy? : D

pozdro.

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zamiawiając np B20- to w gruszce MASZ PEWNOŚĆ że 20 to minimum- zawyżają wytzymałość tego betonu aby w razie katastrofy- to nie beton o wytrzymałości 19MPa był przyczyną ów katastrofy...

Wiara jest rzeczą dobrą, ale w kościele... :D

Ja bym tero MASZ PEWNOŚĆ taki pewny nie był... To Polska tylko :p

Wiara jest rzeczą dobrą, ale w kościele... :D

Ja bym tero MASZ PEWNOŚĆ taki pewny nie był... To Polska tylko :p

a ja jestem pewny : P

pomyśl- takie ogromne firmy nie ryzykowałyby ; )

a beton i tak maja drogi- w okolicach 150 za metr +godizna gruszki kolejne 150 ;]

150 to bdb cena.

Nie myślę o tym, że firmy mogłyby stosować takie rozwiązania "systemowe".

Bałbym się raczej tego co pan Mietek wożący beton może z nim zrobić, albo pan Zenek z panem Ziutkiem kręcący ten beton w betoniarni lub ładujący go do gruchy...

Słyszałem nawet chyba tu o kierowcach, którzy nie jedno sobie wybetonowali wożąc beton do klientów. Albo o dolewaniu wody, żeby mieszanka lepiej się lała. Nie mówię, że to są nagminne rzeczy, ale na pewno się zdarzają.

Większość "miejscowych - chłopskich" domów jest wylana z takiego betonu. Wystarczy zadzwonić i masz beton za 100 zł. A gdy p. "Zituka" złapią to mówi, że mu się budowy pomyliły. Ja tak kupiłem 'maksy', nie wiem od kogo, wiem tylko za ile :D Betonu się bałem.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...