Marek32 21.04.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Mam prośbę o opinię. Tydzień temu zostały u mnie wylane ławy. Ostatnio sporo padało i część wody stoi w fundamencie. To co mnie zastanawia, to dlaczego na części wylanej ławy woda stoi, a na innej nie? Czy ławy nie powinny być już wypoziomowane pod układanie bloczków fundamentowych? Czy też poziomowanie następuje dopiero na etapie pierwszego poziomu bloczków odpowiednio grubą warstwą zaprawy? Po południu postaram się pokazać zdjęcie poglądowe . Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 21.04.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 a głęboka ta woda??? centymetr czy pięć to jeszcze ujdzie jak do pół gumiaka to trochę mała dokładność wypoziomowania "ławy"... tak czy siak rozbierać pewnie nie będziesz, trzeba wyrównać przy murowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.04.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Bardzo mi sie podoba jednostka miary "pół gumiaka" :) Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 21.04.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Czy ławy nie powinny być już wypoziomowane pod układanie bloczków fundamentowych? Czy też poziomowanie następuje dopiero na etapie pierwszego poziomu bloczków odpowiednio grubą warstwą zaprawy? . Marek U mnie budowlańcy poziomowali ławę jeszcze przed zalaniem betonu poprzez wbijanie stalowych drutów na odpowiednią wysokość a później wg ich wysokości zalewali z gruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek32 21.04.2008 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 A o to i obiecane zdjęcie: http://img134.imageshack.us/img134/5616/zmianazg9.jpg Ogólnie różnica patrząc po głębokości wody to 1-4cm. Ale jednak jest. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 21.04.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Spoko, wyprowadzą.Ale powinieneś ich bardziej pilnować, albo kierbud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts