PliP 15.09.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 A i jeszcze jedno - Przerośnięcie lewego Migdałka spowodowało znaczne pogorszenie się słuchu w lewym uchu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 15.09.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Nie drenowali Ci ucha? Przy mniejszym przytkaniu po wycięciu migdałka podobno płyn potrafi sam zejść, ale jak zgęstnieje to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 15.09.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Póki co odpukać w niemalowane czuję się OK. Przeżyłem 30 lat i myślę że jeszcze tyle przede mną bez potrzeby łykania niby uleczaczy migdałków. Po usunięciu migdałków bolały mnie tylko uszy. Zresztą bolały to mało powiedziane- pyralgina i ketonal załatwiły ten problem. Sama blizna i miejsce po migdałkach nie było bolesne. Za kilka dni mam ponowną kontrolę u laryngologa więc .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 15.09.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Póki co odpukać w niemalowane czuję się OK. Przeżyłem 30 lat i myślę że jeszcze tyle przede mną bez potrzeby łykania niby uleczaczy migdałków. Wiem o tym. Przed zabiegiem córki odwiedziliśmy paru mniej lub bardziej dobrych otolaryngologów i każdy z nich zalecał zabieg. Sama operacja była pod nadzorem prof L. Pośpiech - wszystko skończyło się dobrze. Dla nich taki zabieg, to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 15.09.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Potwierdzę również, że usunięcie zdrowych migdałków, które służą jak ochrona dla organizmu jest zabójstwem w biały dzień.Co innego gdy takie migdałki zamiast chronić organizm są źródłem zapalenia.Ciągłego zapalenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 16.09.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Zycie pokaże czy to był dobry ruch w twoim życiu.Pytanie dlaczego miałeś stany zapalne . (grzyby,robaki0?Teraz to tylko badania z kropli krwi lub z włosa. I wszystko jasne.Co brakuje w organizmie . Grzyb siedzi cicho jak bedzie okazja zaraz zatakuje Rak pewny.Nie bedzie grzyba nie bedzie raka.http://www.igya.pl/schorzenia-choroby/35-rak/368-czy-pospolity-grzyb-moze-byc-przyczyna-raka.htmlwarto poczytać.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 16.09.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/Nie_do_wiary :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 17.09.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Ten się śmieje, kto ostatni się śmieje . (Tylko to nic śmiesznego.Woda kruszy skałę ,ale z betonem jest trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 18.09.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Włodek, ja mam migdałki w komplecie. Na szczęście choruje na gardło (a raczej katar) góra raz do roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 20.09.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 TMKI niech tak zostanie.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 29.03.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Tak więc:Migdałki miałem usuwane w sierpniu 2010. W grudniu 2010 miałem usuwane lewe pasmo po przerośniętym migdałku.Póki co odpukać w niemalowane moje zdrowie zmieniło się na lepsze. Po obudzeniu nie mam krwi na zębach, nie mam capiącego oddechu. Nie biorę również tabletek a tym bardziej antybiotyków.Takie oto zalety.Wada jest jedna - nie mam migdałków, które były źródłem stałej infekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 02.06.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Pozbyłeś sie tarczy obronnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minimanimo 21.03.2015 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 Tutaj jest wypunktowane, w jakich sytuacjach migdałki kwalifkują się do leczenia farmakologicznego, w jakich do przycięcia, a w jakich do całkowitego wycięcia: http://medyczny-blog.blogspot.com/2015/03/przerosniete-migdaki-objawy-i-kiedy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 22.03.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 W moim przypadku za chwilę będzie 5 lat jak miałem usunięte migdały.Od tamtej pory moje życie zupełnie się odmieniło."Odpukać w niemalowane" ale od tamtej pory zero antybiotyków, zero bólu gardła, zero środków przeciwbólowych i przeciwzapalnych na gardło.Od tamtej pory poprawiło się również lewe ucho. Z ostatnich badań słuchu które miałem robione w piątek wynika, że słyszalność w lewym uchu wróciła już do normy i jest tylko nieznaczne odchylenie w stosunku do prawego..Dodam jeszcze, że w czerwcu będzie rok jak miałem prostowana przegrodę nosową- zabieg ten sprawił, że teraz łatwiej oddycha się przez nos.Krótko podsumowując to jeśli macie wieczny stan zapalny to warto pozbyć się tego zapalenia trwale je usuwając lub je wyleczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 29.03.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Pytanie dlaczego masz stan zapalny?mam zznajomego który miał stan zapalny i dostawał antybiotyk jeden drugi i w koncu ,,leczeczenia " stracił wzrok .ale o tym sza że antybiotyk ma skutki uboczne.Wystarczy PROPOLIS to jest naturalny antybiotyk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts