Tora 21.04.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Sytuacja jest taka: sprzedajemy mieszkanie i na czas budowy (pewnie jeszcze rok ) wprowadzamy się do Rodziców. Chcemy się u nich zameldować. Powiedzcie proszę jakie są konsekwencje meldunku czasowego a jakie stałego? Uprzejma Pani w odpowiednim wydziale w gminie udzieliła mi jakże wyczerpującej informacji, że czasowy to tak na jakiś czas a stały to tak na stałe. No i jak na stałe to trzeba wymienić dowody. Różnią się czymś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tora 25.04.2008 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Przeryłam przez kilka ustaw i domyśliłam sobie (bo nie jest to nigdzie napisane), że meldunek czasowy jest możliwy tylko i wyłącznie w sytuacji, gdy mamy gdzieś meldunek stały. W moim przypadku nie wchodzi więc w grę meldunek czasowy tylko stały. Po weekendzie spróbuję przycisnąć lokalny wydział meldunkowy, ale nie pogniewam się jeśli ktoś z szanownych forumowiczów wcześniej wyprowadzi mnie z błędu lub potwierdzi moje przemyslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 25.04.2008 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Przeryłam przez kilka ustaw i domyśliłam sobie (bo nie jest to nigdzie napisane), że meldunek czasowy jest możliwy tylko i wyłącznie w sytuacji, gdy mamy gdzieś meldunek stały. W moim przypadku nie wchodzi więc w grę meldunek czasowy tylko stały. Po weekendzie spróbuję przycisnąć lokalny wydział meldunkowy, ale nie pogniewam się jeśli ktoś z szanownych forumowiczów wcześniej wyprowadzi mnie z błędu lub potwierdzi moje przemyslenia Moze ta lektura cos Ci pomoze: http://mforum.biz/viewthread.php?TID=3257&FID=1 http://dom.gazeta.pl/prawo/1,68408,2261894.html Wynika z tego, ze mozna byc zameldowanym tylko czasowo, ale wiaze sie to z wieloma przykrymi konsekwencjami (nie mozna zalozyc konta itd. itd.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 26.04.2008 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 zależy o co biega i kto z kim śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 27.04.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Przeryłam przez kilka ustaw i domyśliłam sobie (bo nie jest to nigdzie napisane), że meldunek czasowy jest możliwy tylko i wyłącznie w sytuacji, gdy mamy gdzieś meldunek stały. W moim przypadku nie wchodzi więc w grę meldunek czasowy tylko stały. Po weekendzie spróbuję przycisnąć lokalny wydział meldunkowy, ale nie pogniewam się jeśli ktoś z szanownych forumowiczów wcześniej wyprowadzi mnie z błędu lub potwierdzi moje przemyslenia Nie jest tak, ja miałam przez rok TYLKO meldunek czasowy (wynajmowałam mieszkanie i budowałam dom) - czasowy się skończył i tyle, nie musiałam tego zgłaszać w UM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts